się zachwycał, że pyszne były :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: filet z indyka bułka tarta 1-2 jajka 5-6 łyżek sera grana padano 2 łyżki mąki sól pieprz 1. Filet z indyka kroimy na porcje (kotlety), które jeszcze(...)dodatkowo troszkę rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. 2. Na jeden talerzyk wybijamy jajka, na drugi dajemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą i straty ser, mieszamy. 3. Najpierw nasze kotlety dajemy do mąki, potem jajka i na końcu do sera wymieszanego z bułką tartą. Panierujemy jak tradycyjnego kotleta, w takiej samej kolejności :-) Tak przygotowane kotlety smażymy
kruche babeczkipiersi kurczaka szklanka żółtego sera 1/3 szklanki natki pietruszki 2 łyżki suszonej cebuli jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta U mnie zazwyczaj robi się te kotlety, jak mam resztki sera , jakieś ścinki okrawki. Takie podeschnięte kawałki doskonale się tu sprawdzą. Mięso kroimy w centymetrową kostkę, ser też można pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodajemy
Dieta moja pasjasery topione jak i żółte. Dodatkowo zostałam zaproszona do wzięcia udziału w konkursie aby na bazie sera przygotować danie. Myślałam o zupie serowej ale byłoby to zbyt banalne. Kotlety z serem też nie są jakieś WOW. Pokusiłam się więc o przygotowanie na bazie sera gouda lodów wytrawnych. Podałam je z pokruszonymi orzechami i suszonymi pomidorami. Danie jest dość proste
Kuchnia w oparachktóre moja mama zrobiła z przepisu, a uwierzcie mi, że to duży progres :) Wyszło tak jak miało wyjść! Pysznie! Składniki na nadziewane schabowe (2 porcje): 2 grubsze kotlety schabowe 4 plastry sera żółtego np. Gouda 2 łyżki nasion słonecznika jajko bułka tarta sól pieprz Kotlety ubić, obficie posypać solą i pieprzem. Na każdym z kotletów ułóż po 2 plastry sera
Karola gotujeKotlety mielone w innym wydaniu. Smaczne i bardzo ładnie się prezentujące. Dodatkowo bardzo wilgotne i aromatyczne :) Zapraszam! Mielone pod pierzynką z sera żółtego i prażonej cebuli Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 3 łyżki śmietany 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku bułka tarta do obtaczania(...)cebuli Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki. Uformować z masy mięsnej porcje. Obtaczać w bułce tartej i kłaść na gorący olej. Smażyć na rumiano z każdej strony. Na gorące kotlety kładziemy ser i posypujemy cebulką (wcześniej uprażoną albo kupioną gotową). Smacznego
Tagebuch po polskuniepełną łyżeczkę cukru 1 łyżkę musztardy (u mnie Dijon) 4 plastry ostrego żółtego sera (opcjonalnie) sól, pieprz olej do smażenia Mięso doprawiamy solą i pieprzem, a także dodajemy łyżkę musztardy oraz drobno posiekaną i najlepiej wcześniej zeszkloną szalotkę. Całość dobrze wyrabiamy i formujemy 4 kotlety. (Moje miały 1 cm grubości). Muszą mieć średnicę nieco większą niż nasze bułki, ponieważ(...)drugie fajnie chrupią. Kotlety smażę po 2 minuty z każdej strony. W tym czasie bułki podpiekam na elektrycznym grillu lub w piekarniku. Na spodzie układam cebulkę, później żółty ser i kotlet. Na mięsie układam ogórki, które polewam keczupem. Układam na nim dwa plastry pomidora i sałatę. Wierzch bułki polewam sosem czosnkowym i przykrywam nią warzywa. Gotowe :) Chociaż żałuję
Ratunku obiadSkładniki: Pierś z indyka Płatki migdałów 1 jajko ser mozzarella sól, pieprz, papryka ostra mielona Pierś z indyka płuczemy i kroimy na kotlety - trochę je tłuczemy młotkiem(...)grubości), solimy i pieprzymy - moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w płatkach migdałów. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na górę kładziemy plaster mozzarelli na każdy kotlet(posypałam ser jeszcze papryką ostrą mieloną). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Podajemy z ziemniaczkami (przepis) i surówką/sałatką. Smacznego
Moje-pitraszeniewszystko starannie mieszamy i sos jest gotowy. Kotletów niczym nie doprawiamy, uformowane smażymy na patelni grillowej z plastrami boczku, bułkę obsmażamy ok 1 min. Proponuje następującą Kolejność: bułka, ser, sałata, kotlet, sos, boczek, pomidor, cebula, ogórek, bułka. Smacznego
Niezły Młynekżółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z dodatkiem pieczonych frytek i gotowanej marchewki z groszkiem. Pycha Post Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeząbki czosnku ok.łyżeczki startego świeżego imbiru pół szklanki zimnego rosołu ewentualnie bulionu majonez ketchup sałata ser do hamburgerów Wykonanie: Wołowinę mieszamy z przyprawami: gorczycą, pieprzem, solą, kolendrą, imbirem, czosnkiem oraz ćwiartką startej cebuli. Dodajemy zimny rosół i dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotlety i smażymy je na patelni grillowej. Pod koniec grillujemy przekrojone bułki po stronie wewnętrznej lub podpiekamy(...)umytą i osuszoną sałatę - pomidora -krążki cebuli - kotleta - plaster sera - boczek Przykrywamy górną częścią bułki posmarowanej sosem
Pysznie & PiękniePomysł na urozmaicenie niedzielnego obiadu - kotlety sojowe zapiekane z żółtym serem i plasterkiem pomidora, podane z ryżem i błyskawiczną sałatką (z pomidora, kukurydzy, ogórka i czerwonej cebuli). Poniższe kotlety są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Dodatkowo możecie je podać osobom będącym na diecie wegetariańskiej. Składniki na 3-4 porcje: 6-8 sztuk kotletów sojowych 0,5 l wody(...)pieczenia. Na sam wierzch ułożyć połowę plasterka sera i plasterek pomidora. Całość delikatnie posolić i popieprzyć. Zapiekać w 180°C, aż do rozpuszczenia się żółtego sera. Od razu podawać. Gotowanie i smażenie kotletów sojowych
UgotowaćDziś propozycja na smaczny obiad. Soczyste kotlety z piersi kurczaka zapiekane z pieczarkami i serem. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów, które pozostały z poprzedniego dnia z obiadu. Pierwszy raz takie kotlety jadłam wiele lat temu w restauracji i od tego czasu przyrządzam je dość często na obiad :) Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * około 1/2 kg pieczarek * starty(...)rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone kotlety układać na blachę wyłożoną folią aluminiową. Pieczarki pokroić w drobniejsze kawałki, podsmażyć na odrobinie oleju. Usmażone pieczarki układać na kotlety, posypać wszystko startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150'C, aż ser się rozpuści
Zrób to smacznieTradycyjne kotlety mielone, ale dziś z niespodzianką w środku. Staram się zawsze dodawać coś nowego do tradycyjnych obiadów i wtedy dzieci chętnej jedzą. Dziś połowę kotletów nafaszerowałam podsmażonym pieczarkami i żółtym serem, a drugą połowę suszonymi pomidorami. Jedne i drugie wyszły pyszne. Składniki: 500g mięsa mielonego 1 bułka kajzerka 1 jajko 1 cebula garść posiekanego szczypiorku 5 pieczarek kilka kostek(...)2cmx2cm) żółtego sera (kostek tyle ile chcemy zrobić kotletów z pieczarkami) kilka suszonych pomidorów w zalewe (pomidorów również tyle ile ma być kotletów z pomidorami) tarta bułka sól pieprz Mięso mielone przekładamy do miski. Cebulę ścieramy na tarce na miazgę i dodajemy do mięsa. Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, szczypiorek i wszystko dokładnie mieszamy
kuchnia doskicebula (ok. 210g) 1-2 jajka do panierowania bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka ketchupu pikantnego 60 g sera żółtego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlet po kowalsku – Wykonanie: Każdy plaster schabu rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. W misce wymieszać ze sobą musztardę i miód, a następnie(...)zeszkli i lekko zarumieni. Wyłączyć palnik. Dodać majonez i ketchup, wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia. Ułożyć kotlety, na nich farsz cebulowy, a na wierzch starty ser. Całość zapiekać przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (do czasu aż ser się rozpuści). Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zobacz również przepis
Kulinarne Przebojeskarbem Azteków, uprawiana od 6000 lat. Wspaniałe źródło wielu składników odżywczych, dodatkowo bez glutenu. Ja wykorzystałam płatki do panierowanie nadziewanych kotletów. Muszę przyznać, że nadają bardzo ciekawego smaku. Polecam. Składniki: Filety z piersi z kurczaka Szynka szwarcwaldzka Plastry sera typu oscypek Sól pieprz Mąka Jajko Płatki(...)quinoa Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka rozbijamy przez folię. Delikatnie aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem ( pamiętajmy jednak, że szynka jest słona jak i ser ). Na każdego kotleta kładziemy plaster szynki i plaster sera. Składamy i lekko ugniatamy. Panierujemy początkowo w mące, jajku i w płatkach quinoa. Smażymy na złoty kolor z obu stron. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewy