Post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKotlety mielone z serem SKŁADNIKI: 400 g wołowina bez kości, 200 g bułka czerstwa, 600 g Wieprzowina -łopatka, 2 szt jaja, 100 g bułka tarta, 100 g cebula, 100 g ser żółty starty, smalec do smażenia, sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w kawałki. Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, pokroić(...)części tłuszczu. Mięso, bułkę i cebulę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotlety, w środek kłaść po trochu sera żółtego, uformować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia Danusiprzepis i zaczynamy : Składniki na 5 kotletów : 500 gr mielonego wołowego ( x2 na dwa obiady) 1 jajko 1 cebula 3 łyżki startego miękkiego sera 1 łyżka bułki tartej + bułka tarta do obtaczania kotletów sól, pieprz, papryka, sucha natka pietruszki 3 ząbki czosnku oliwa do smażenia Wykonanie: Do mielonego dodajemy posztkowaną cebulę, jajko i bułka tarta, doprawiamy przyprawami(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy do całkowitego połącznia składników. Na koniec dodajemy ser- mieszamy. Mięso dzielimy na 5-6 części i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rogrzany olej i smażymy z obu stron naśrednim gazie. Gotowe. Kotlety podałam z ziemniakami i surówką z pekińskiej- przepis tutaj
Smaki EdytyZapraszam na kotlety mielone z serem. Skladniki: Ok 600 gr miesa mielonego 1 cebula 100 gr sera startego- ja uzylam mozzarella sol, pieprz, papryka, 3 zabki czosnku czerstwa bulka I mleko. Bulke zamaczamy w mleku Do miesa mielonego dodajemy cebule drobno pokrojona, ser, czosnek, sol , pieprz, papryke, pietruszke zielona- natke, I wymoczona bulke. Wszysko razem laczymy. Z kotletow formujemy kulki
Smaki EdytyZdradzę Wam dzisiaj przepis na jedne z naszych ulubionych kotletów;) Są łatwe w przygotowaniu, niezbyt drogie i przede wszystkim pyszne! Wyśmienicie smakują również na zimno, dlatego czasem smażę takie malutkie i podaję je na przystawkę... Składniki: 2 filety z piersi kurczaka, 3 jajka, 300 g żółtego sera w kostce, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki
Z miłości do słodkościsztuk. Każdy kotlet rozbić tłuczkiem. położyć obok siebie trzy kotlety posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć po 1 plaster kiełbasy, posmarować majonezem, na to mała papryczka, plaster sera, natka, przykryć kotletem posypanym pieprzem. Kotlety spiąć na brzegach ze sobą wykałaczkami tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Posolić i popieprzyć na zewnątrz. Na patelni, najlepiej takiej którą możemy
Stare GaryKotlety ryżowe z boczkiem i serem... Złociste, delikatnie chrupiące na zewnątrz. O miękkim, aromatycznym wnętrzu. Wzbogacone o boczek i żółty ser. Z dużą ilością zieleniny. Pychota! Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu; 8 plasterków wędzonego boczku; 1 szklanka startego, żółtego sera (u mnie gouda); Pęczek szczypiorku; 1/2 pęczka natki pietruszki; 5 listków bazylii; 3 jaja; 2 łyżki bułki tartej; Sól(...)ryżu z boczkiem dodać starty, żółty ser. Wymieszać. Szczypiorek, natkę pietruszki, listki bazylii umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Dodać do masy ryżowej. Wymieszać. Dodać bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać (łyżką lub ręką). Z masy ryżowej formować okrągłe i płaskie kotlety. Kotlety smażyć na złoty kolor
Gospodyni Miejskasól do smaku. Wyrabiamy. Ser kroimy na plastry o grubości ok 1/2 cm i wycinamy kawałki. Na dłoń nabieramy porcję mięsa, nakładamy kawałek sera i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano, kilka razy obracając. Gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyOdkąd pamiętam, kotlety te są jednym z moich ulubionych dań. I choć wypróbowane w różnych wariantach, najlepiej smakują te tradycyjne. Można je zrobić z prawie każdego rodzaju mięsa osobno lub mieszanego. Mi osobiście najbardziej smakują takie z wieprzowiny z odrobiną tartego, długo dojrzewającego sera. Po prostu pychotka :) Potrzebne nam: - 500 g mielonego mięsa wieprzowego - duża cebula - jajko - czerstwa bułka(...)mleku. Mięso przyprawić ziołami, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy
W poszukiwaniu inspiracjiMielone :) , któż z nas ich nie kocha. Dzisiaj proponuję na obiad kotlety nadziewane pieczarkami I serem. Są przepyszne, a z dodatkiem sosu pieczarkowego I surówki zrobiła sie już prawdziwa uczta. Zaczynamy :) Składniki na 8 kotletów: 600 gr mięsa mielonego 200 gr pieczarek sól, pieprz, paprika pół cebuli 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku natka(...)sól, pieprz I paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy Do usmażonych pieczarek dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Mieszamy. Z porcji mięsa robimy placek, układamy troszkę sera żółtego I dodajemy pieczarki. Formujemy kulkę zamykając cały farsz w środku. Po uformowaniu wszystkich kotletów, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej. Smażymy na średnim gazie na złoty kolor. Gotowe Kotlety gotowe, ja podałam je z sosem pieczarkowym - znajdziecie
Smaki EdytyWymyślone na poczekaniu okazały się bardzo delikatne i smaczne:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowyumyć i pokroić na kawałki, ser żółty morski lub jaki masz w domu pokroić na plastry - włożyć do rozdrabniacza i wszystko zmiksować następnie dodać ugotowane jajka na twardo i jedno jajko surowe i wszystko zmiksować masę przełożyć do miski, dodać kucharka, pieprz i tartej bułki tyle aby masa nie była za luźna formować kotlety i smażyć na rumiano na gorącym
W Mojej Kuchni Lubięmnie) to obranie camemberta ze skórki. Może ktoś zna łatwy sposób i chciałby się podzielić? Składniki: - 600 g kotletów wieprzowych - łyżka masła - 75 ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina - ok. 200 ml słodkiej śmietanki - 2 sery camembert - 2 płaskie łyżeczki musztardy - pół łyżeczki suszonego tymianku (w oryginalnym przepisie listki z 3-4 gałązek świeżego) - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Rozbijamy(...)pozostałego na patelni masła dolewamy wino, kiedy się zagotuje dodajemy około połowy śmietanki oraz tymianek. Dodajemy ser i musztardę, mieszamy dopóki ser się nie rozpuści. Powoli rozrzedzamy sos śmietanką do uzyskania pożądanej gęstości. 4. Polewamy sosem kotlety. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem
Kraina Tysiąca SmakówSzybkie, proste danie, które podajemy z kefirem lub jogurtem. .. Smacznego!!! Składniki: -1 szkl kaszy gryczanej -20 dag koziego, białego sera lub po prostu twarogu -jajko
Anioły w kuchniPrzepis na tego kurczaka był jednym z pierwszych na moim blogu. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy