kotlet z pieczarkami - 1247 przepisów (strona:6/84)

Kotlety jajeczne z pieczarkami i kukurydzą 174

Kolejna propozycja prostych kotletów jajecznych. Tym razem proponuję wersję z pieczarkami i kukurydzą konserwową. Z przepisu uzyskacie 8 średniej wielkości kotletów. Cebulę i kukurydzę rozdrobnić w malakserze. Przełożyć do miski

Bullio
SIEKANE KOTLETY Z KURCZAKA Z BROKUŁAMI 160

przyprawy. Wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej. Wykładać łyżką porcje masy, formując kotleciki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Tu znajdziecie inne przepisy na kotlety siekane: KOTLETY SIEKANE Z PIECZARKAMI I KUKURYDZĄ KOTLETY SIEKANE Z PIERSI KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CZOSNKIEM KONSERWOWYM

Zrób to smacznie
Zapomniane kotlety z jajek 340

pamięta ten przepis? I co zrobić jak zostanie nam dużo ugotowanych jajek, np po Wielkanocy? Myślę, ze najprostszym sposobem na ich zagospodarowanie jest przyrządzenie prostych, szybkich i pysznych kotletów z dodatkiem pieczarek i ogórków. Zresztą dodatki można zmieniać i takie kotlety za każdym razem mogą być inne. Smak zależy tylko od nas, co tam dodamy. Jest to tez świetny pomysł

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotleciki pieczarkowo-jajeczne 164

Kotlety z pieczarek i ugotowanych jajek to propozycja na bezmięsny posiłek. Kotleciki te są równie smaczne i pożywne jak te z mięsa. Można je podać z takimi samymi dodatkami jak podajemy kotlety mięsne, ja podaje je po prostu z surówką lub jakąś sałatką. składniki: 350 g pieczarek 6 jajek 1 cebula bułka tarta olej do smażenia sól,pieprz Pieczarki zetrzeć(...)tarce o grubych oczkach. Dodać wystudzone pieczarki oraz pozostałe surowe jajko. Składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do masy dodać także ok 2-3 bułki tartej aby masa związała. Całość ponownie dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotelty i obtoczyć je w bułce tartej, u mnie wyszło 6 sztuk. Kotlety smażyć na oleju z obu stron na złoty

Monia miesza i gotuje
Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera 761

Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera Drobiowe kotleciki z dodatkiem pieczarek i sera to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla smażonej piersi kurczaka. Mięso wychodzi kruche i soczyste. Polecam wypróbować!     Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 100g pieczarek 1 niewielka cebula 2 łyżki startego żółtego sera 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska(...)PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety z kurczaka, pieczarek i sera pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem 454

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami(...)cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z dodatkiem pieczonych frytek i gotowanej marchewki z groszkiem. Pycha Post Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z pieczarek i sera 172

należy dociskać   ręką kotletów do panierki. Wszystko powinno samo przylgnąć do kotleta.   Kotlety smażyłam od razu na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.     Po usmażeniu przełożyłam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Cebulę pokroiłam   w kosteczkę,   pieczarki   w plasterki a czosnek bardzo drobno posiekałam. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszkliłam cebulę(...)minut. Przyprawiłam solą i pieprzem. Wsypałam oregano, tymianek i rozmaryn.   Wymieszałam i po chwili zdjęłam patelnię z gazu. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 °C. Na każdym kotlecie ułożyłam porcję pieczarek z przyprawami. Z zamrażarki wyjęłam serek topiony i starłam na tarce bezpośrednio na kotlety. Foremkę  z kotletami włożyłam do piekarnika na 15 minut.   Kiedy ser się lekko

Kuchnia u Krysi
Kotlety mielone z mozzarellą 240

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 354

przedstawiam podstawowy przepis, który pozwoli na przygotowanie wielu obiadów. Z mięsnej masy można uformować malutkie pulpety, które sprawdzą się idealnie w pomidorowym sosie do makaronu. Można też przygotować kotlety, nadziane usmażonymi pieczarkami (takie, jak widać na powyższym zdjęciu). Wystarczy usmażyć pieczarki z pieprzem, cebulą i odrobiną soli. Z mięsnej masy uformuj mały okrąg, na którego środek nałóż łyżkę grzybowego farszu

Przepisy Aleksandry
Klopsiki z pieczarek i kapusty kiszonej 124

Składniki: pieczarki (10 dag) cebula (1 szt. mała) kapust kiszona (1/2 szklanki) bułka tarta (1/2 szklanki) sól pieprz przyprawa pikantna do grilla olej Czas przygotowania: 30

Weganka gotuje
Kotlety jajeczno-pieczarkowe 243

Bezmięsne kotlety z jajek i pieczarek. Dobrze smakują same ale można je też podawać np. z sosem grzybowym. Kotlety są dość delikatne w smaku i nie rozpadają się w trakcie pieczenia. Z podanego przepisu wychodzi 9 średniej wielkości kotletów. 5 jajek na twardo 500 g pieczarek 1 średniej wielkości cebula 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka suszonej, słodkiej(...)papryki 3 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko Dodatkowo: olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia kotletów Cebulę pokroić w drobną kostkę. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Na dobrze rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć aż do jej zeszklenia. Dodać pieczarki, sól i pieprz. Smażyć na dużym ogniu, co jakiś czas mieszając do momentu

Bullio
Kotlety grzybowe świąteczne z szybkowaru 171

moich kotletów dodałam świeżych ziół, które według mnie delikatnie wzbogacają aromat potrawy, nic jej nie ujmując. Jeśli wolisz smak czysto grzybowy, po prostu je pomiń. Kotlety grzybowe ozdobione smażoną pieczarką i sosem grzybowym. Gotowane suszone grzyby Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 5 (3 kotlecików na porcję) JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI(...)gęsty, dodaj więcej skrobi z masłem Odłożone wcześniej do dekoracji pieczarki obtocz w mące i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle, pod koniec delikatnie posól. Serwuj kotlety z sosem grzybowym i obsmażonymi pieczarkami. Podsmażone pieczarki. Składniki na masę grzybową. Masa na kotlety po wymieszaniu. Kotleciki przed smażeniem... i w trakcie smażenia. Gotowe danie

Szybko Szybkowar
Kotlety mielone faszerowane pieczarki 177

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami  to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą  lub  cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie:  Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć(...)bułkę i pozostałą cebulę dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę, spłaszczamy i nakładamy pieczarki z cebulą. Zlepiamy formując kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety z soczewicy z sosem pieczarkowo-słonecznikowym 161

Składniki: Kotlety: czerwona soczewica (1 szklanka) woda czosnek (4 ząbki) mąka kukurydziana (1/2 szklanki) bułka tarta (1/4 szklanki) sól pieprz ziołowy olej Sos: pieczarki (20 dag) cebula dymka (1 szt.) sos słonecznikowy  (4 łyżki) mleko owsiane (1/3 szklanki) sól pieprz ziołowy papryka oliwa z oliwek Czas przygotowania: 35 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Kotlety: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy(...)wodę. Jeśli nie będzie miękka dodajemy jeszcze trochę wody. Do ugotowanej soczewicy dodajemy wyciśnięty czosnek i mąkę kukurydzianą. Przyprawiamy i mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Sos: Pieczarki i cebulę myjemy, kroimy i smażymy na oliwie aż pieczarki się zarumienią. Przyprawiamy. Dodajemy sos słonecznikowy i smażymy mieszając. Stopniowo wlewamy mleko. Mieszamy, aby uzyskać konsystencję

Weganka gotuje
Zrazy mielone z pieczarkami 242

podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem,  cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą  rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet okrągły lub podłużny. Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z każdej strony[ ja smażyłam we frytkownicy

Moje domowe kucharzenie