kotlet z kaszy jaglanej - 707 przepisów (strona:18/48)

Współpraca Sante 119

jesteście ciekawi tych wszystkich rzeczy to bardzo serdecznie zapraszam w następnych tygodniach . Współpraca   Sante   A w paczce znalazłam : płytę i długopis, himalajską sól różową , kotlety sojowe , mace tradycyjną, kaszę jaglaną, otręby owsiane oraz granulowane, zarodki pszenne, kaszę kukurydzianą, płatki owsiane, soczewicę czerwoną, otręby żytnie, przeróżne smaki granoli oraz musli, pasztety sojowe oraz paprykarze warzywne, soję oraz batony

Magiczne Życie Marty
Kotlety jaglane z mięsem 113

Połączenie kaszy jaglanej z mięsem wieprzowym idealnie się komponuje. Moje kotlety wyszły smaczne i aromatyczne. Na obiad w sam raz. Składniki: 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 25 dag mielonego mięsa wieprzowego papryka mielona słodka do smaku 1 biała cebula 1 łyżka smalcu 1 jako sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki(...)olej do smażenia Wykonanie: Ugotowaną kaszę, rozgnieść widelcem, wymieszać z mięsem, jajkiem, posiekaną i zrumienioną na smalcu cebulą, natką pietruszki i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem do obiadu

Tradycyjna Kuchnia
SPAGHETTI Z PULPECIKAMI Z KASZY JAGLANEJ W SOSIE POMIDOROWO-PAPRYKOWYM – BE FIT! 164

nuda? O nie nie nie! Kasza jaglana wcale nie jest nudna, bo można ją przygotować na miliony sposobów! Na blogu są już ciasta , zapiekanki , kotlety i różne inne, fantastyczne przysmaki z kaszy jaglanej. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne klopsiki/pulpeciki z kaszy jaglanej zapiekane z sosie pomidorowo-paprykowym. Ja podałam je z makaronem spaghetti , Wy śmiało możecie zrobić

Ostra na Słodko
Burgery z fasoli i kaszy jaglanej 171

mąki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto. Wszystkie razem dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki ). Smażymy niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanym

Ostra na Słodko
Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31 170

Lekko pikantne, nie za suche, pełne smaku kotleciki. U mnie nie na patykach choć w oryginale własnie powinny być na patykach.  Przepis podpatrzony w "Kipi Kasza", zmodyfikowałam według rodzinnych upodobań. Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) 600 g mielonej wołowiny 1 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 10 suszonych moreli (namoczonych we wrzątku) 1 cebula 1 ząbek czosnku olej po pół

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety z dyni z sosem grzybowym 146

dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Gdy dynia puści wodę ,odsączyć i zblendować .Następnie połączyć z kaszą manną ,kaszą jaglaną,cebulka i pokrojonymi drobno pomidorami. Dodać sól,pieprzy, sezam i jajko. Wyrabiać  jak na kotlety mielone. Smażyć  na smalcu gęsim do zarumienienia z obydwu stron.Ja jeszcze wstawiam kotlety na 8-10 minut do piekarnika

w mojej kuchni
Wegetariańskie kotleciki z kaszą jaglaną i warzywami 108

Pyszne wegetariańskie kotleciki idealne na obiad albo jako burgery do bułki. Jeden kotlet to 169 kcal. Składniki (6 dużych kotletów): duża marchew 100 g kaszy jaglanej cukinia 2 łyżki słonecznika 2 łyżki sezamu 2 jajka 3 łyżki mąki orkiszowej (może być inna) szczypta kolendry łyżka sosu sojowego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Kaszę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Kokosowa jaglanka z owocami 130

kaszy jaglanej można zrobić praktycznie wszystko: kotlety , pasztety , koktajle , najwymyślniejsze desery , farsze lub też można, tak jak dzisiaj, w najprostszej postaci zajadać z miseczki na śniadanie. W ostatniej wersji najlepiej smakuje podana z mnóstwem świeżych, sezonowych owoców i śmietanką kokosową, dzięki której staje się kremowa i delikatna z łagodnym kokosowym posmakiem. A wiadomo, że receptą na udany dzień jest zdrowe(...)przede wszystkim pyszne, wprawiające w dobry nastrój śniadanie. Składniki (2 porcje): Jaglanka: 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jaglanej 0,75 szklanki (180 g) śmietanki kokosowej 1 łyżka miodu szczypta soli Dodatkwo: 2 garści borówek 2 garści winogron 1 banan listki mięty Przygotowanie: 1) Kaszę jaglaną zalać szklanką goracej wody, a następnie gotować ze szczyptą soli na małym ogniu

Fitsweet.me
Kotleciki z cukinii z kaszą jaglaną, mozzarellą i pomidorem suszonym 188

dostatek, zdrowa kasza jaglana, świeża bazylia i ciągnąca się mozzarella. Kotleciki pożywne, łatwe i szybkie w wykonaniu.  Będziesz potrzebować  ok. 7 kotletów cukinia - ok. 350 g marchewka - 1 szt bulion warzywny - 250 ml kasza jaglana - 1/3 szklanki czosnek - 2 ząbki cebula - 1 mala mozzarella galbani - 1 opakowanie jajko bułka tarta - 3 łyżki do farszu i do panierowania pomidory

Wylizany Rondel
Jak ugotować kasze jaglaną na sypko? 335

jaglaną. Ja osobiście dodaję ją do wszystkiego, ze względu na jej wartości odżywcze. Można ją podać na słodko, wytrawnie czy wykorzystać jako idealny składnik sklejający kotlety wegetariańskie. Pamiętajcie - gorzka i ostro pachnąca kasza jaglana jest kaszą zepsutą, zjełczałą - nie należy takiej spożywać. Składniki: - 1 szklanka kaszy jaglanej - 1,5 szklanki wody - wrzątek - sól 1,5 szklanki zagotować, dodać sól. Kasze

CookYourself
Jak ugotować kasze jaglaną na sypko? 421

jaglaną. Ja osobiście dodaję ją do wszystkiego, ze względu na jej wartości odżywcze. Można ją podać na słodko, wytrawnie czy wykorzystać jako idealny składnik sklejający kotlety wegetariańskie. Pamiętajcie - gorzka i ostro pachnąca kasza jaglana jest kaszą zepsutą, zjełczałą - nie należy takiej spożywać. Składniki: - 1 szklanka kaszy jaglanej - 1,5 szklanki wody - wrzątek - sól 1,5 szklanki zagotować, dodać sól. Kasze

CookYourself
WEGETARIAŃSKIE BURGERY 169

Inspirowałam się wieloma przepisami, trochę dodałam, trochę odjęłam. W rezultacie powstał pyszny wegetariański burger.  Mam nadzieję, że Tobie również posmakuje.  Składniki na kotlety 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 łyżki sosu sojowego 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki uprażonego sezamu 1.4 szklanki uprażonych pestek z słonecznika  1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej pietruszki(...)czerwona cebula  jogurt naturalny z przeciśniętym przez praskę czosnkiem lub ketchup  Przygotowanie Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.  Z masy  uformuj kotlety i delikatnie spłaszcz je. Smaż na łyżce oleju z każdej strony po kilka minut.  Bułki posmaruj ketchupem, do środka włóż kotleta sałatę, pomidora i czerwoną cebulę.  Gotowe

Kukuleczki
Kotlety jaglane 144

Ciekawy i bardzo smaczny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych.   Składniki 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki otrębów owsianych 5 pomidorów z zalewy 50 ml oleju z suszonych pomidorów 1 łyżka siemienia lnianego koperek sól ziołowa bułka tarta olej rzepakowy do smażenia   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem zawartym(...)opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Przekładamy (letnią) do miski. Cebulę podsmażamy na oliwie z pomidorów, dodajemy do kaszy. Pomidory kroimy w paski i razem z siemieniem, koperkiem, otrębami dodajemy do całości. Tak przygotowany farsz doprawiamy do smaku solą ziołową, ponownie mieszamy i formujemy kotlety. (Gdyby farsz był nieco za luźny, możemy dodać trochę oliwy z pomidorów) Obtaczamy w bułce tartej

R'n'G Kitchen
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej podane z batatami 173

lekkie i delikatne - podane ze słodkim ziemniakiem stanowią idealną całość. Zdrowe i dietetyczne danie, które można przygotować na kolejne dni. Składniki na 4 porcje (8 kotletów): 1/2 kalafiora 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1 kostka bulionowa (drobiowa) 1 mała cebula 1 jajko sól, pieprz ostra papryka - szczypta gałka muszkatołowa - szczypta olej kokosowy do smażenia bułka tarta 3 bataty tymianek oliwa(...)przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Teraz należy wypłukać kaszę jaglaną - wrzucamy do miski i płuczemy w ciepłej wodzie (kilka razy ją zmieniając). Kostkę bulionową rozpuszczamy w szklance wrzątku. Kaszę odcedzamy, wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem - gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut (aż kasza wchłonie cały bulion). Kaszę przekładamy z garnka do miski i dodajemy kalafiora, jajko, drobno

Alutka-Gotuje