Powraca mamina kuchnia i pomysł na wegańską wersję tradycyjnego niedzielnego obiadku. Poprzednio proponowaliśmy zupę z kaszą jaglaną i pieczarkami i kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych (również w wegańskiej wersji). Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk, czyli szare kluski z zasmażaną kiszoną kapustą i tofu-boczkiem. Składniki (3 porcje): - 0.5 kg ziemniaków
Roślinożerni urlopowiczeKotleciki jaglane pojawiają się u nas na obiad, dosyć często. Lubię eksperymentować dodając do nich np. odrobinę soczewicy, puree z buraków, lub jak w tym przypadku
Mienta blogprzyrumienią. Po usmażeniu jednej partii najlepiej sprawdzić, czy kotlety w środku nie są surowe. Kotlety z indyka z serem można podawać z ryżem i brokułami. Zobacz również: kotlety z indyka i kaszy jaglanej
Kuchcik gotujeSkładniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 torebka (100 g) kaszy jaglanej 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1/2 cebuli 4 duże pieczarki pieprz ziołowy sól Sposób przygotowania
Przepisy kulinarne babci AntoninyPrzepisów na WEGETARIAŃSKIE BURGERY jest pewnie tyle, ile rodzajów warzyw.... Artykuł WEGETARIAŃSKIE BURGERY CURRY Z JAGLANKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBył burger z bobu , była pasta , był bób najlepszy-prosto-z-wody , więc dzisiaj dla odmiany falafel z bobu. Bób połączony z kaszą jaglaną, rukolą i
Bananowe Polelodami" przy ulicy Francuskiej 30. Są to najlepsze lody wegańskie jakie jadłam. Szczególnie polecam orzech laskowy :) Teraz mój absolutny ulubieniec! W maju bardzo często jadłam kotlety jajeczne zrobione z kaszy jaglanej z dodatkiem czarnej soli, o których pisałam tutaj. Wyjątkowo zasmakowały mi jak i innym domownikom. Pierwszym ulubieńcem kosmetycznym są maseczki do twarzy marki Rival de Loop
wegujemyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl W dzisiejszym przepisie postanowiłam połączyć mięso mielone z zdrową i lekkostrawną kaszą jaglaną. Z tego połączenia powstały przepyszne
Marta Gotujezostaje na papierze do pieczenia a kotlety mimo to są miękkie i soczyste. Ser feta i szpinak to dobrze znane, klasyczne połączenie, którym postanowiłam urozmaicić "zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku
Szefowa kuchnijesteście ciekawi tych wszystkich rzeczy to bardzo serdecznie zapraszam w następnych tygodniach . Współpraca Sante A w paczce znalazłam : płytę i długopis, himalajską sól różową , kotlety sojowe , mace tradycyjną, kaszę jaglaną, otręby owsiane oraz granulowane, zarodki pszenne, kaszę kukurydzianą, płatki owsiane, soczewicę czerwoną, otręby żytnie, przeróżne smaki granoli oraz musli, pasztety sojowe oraz paprykarze warzywne, soję oraz batony
Magiczne Życie MartyPołączenie kaszy jaglanej z mięsem wieprzowym idealnie się komponuje. Moje kotlety wyszły smaczne i aromatyczne. Na obiad w sam raz. Składniki: 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 25 dag mielonego mięsa wieprzowego papryka mielona słodka do smaku 1 biała cebula 1 łyżka smalcu 1 jako sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki(...)olej do smażenia Wykonanie: Ugotowaną kaszę, rozgnieść widelcem, wymieszać z mięsem, jajkiem, posiekaną i zrumienioną na smalcu cebulą, natką pietruszki i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem do obiadu
Tradycyjna Kuchnianuda? O nie nie nie! Kasza jaglana wcale nie jest nudna, bo można ją przygotować na miliony sposobów! Na blogu są już ciasta , zapiekanki , kotlety i różne inne, fantastyczne przysmaki z kaszy jaglanej. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne klopsiki/pulpeciki z kaszy jaglanej zapiekane z sosie pomidorowo-paprykowym. Ja podałam je z makaronem spaghetti , Wy śmiało możecie zrobić
Ostra na Słodkomąki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto. Wszystkie razem dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki ). Smażymy niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanym
Ostra na SłodkoLekko pikantne, nie za suche, pełne smaku kotleciki. U mnie nie na patykach choć w oryginale własnie powinny być na patykach. Przepis podpatrzony w "Kipi Kasza", zmodyfikowałam według rodzinnych upodobań. Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) 600 g mielonej wołowiny 1 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 10 suszonych moreli (namoczonych we wrzątku) 1 cebula 1 ząbek czosnku olej po pół
Dzieje kuchennej Wiewióry