kotlet z kaszy jaglanej - 707 przepisów (strona:15/48)

Kotlety jaglano-kalafiorowe z chili 138

robicie z resztkami kalafiora, który nie został w całości zjedzony na obiad? Ja czasem zamrażam do wykorzystania w przyszłości w zapiekankach. Albo robię z niego kotlety. Jeśli dodamy do nich kaszę jaglaną, niepotrzebne nam już jajko do sklejenia całości podczas pieczenia. A dodatek kaszy sprawia, że nie musimy kotletów solić :) Jalapeno trochę podrasowuje smak tych kotletów i wzbogaca wygląd kotletów(...)chili usunąć gniazdo nasienne. Rozdrobnić papryczkę według uznania. Kawałki kalafiora i kaszę jaglaną zmiksować blenderem lub w malakserze na gładką masę. Do masy dodać pokrojone jalapeno oraz przyprawy. Nie polecam soli. Wystarczy jej tyle, ile zawiera w sobie ugotowany kalafior. Mokrymi rękoma formować z masy kotlety (mi wyszło 9). Na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor

Weekendy w domu i ogrodzie
Najprostsze bezglutenowe i wegańskie kruche ciasto z truskawkami, wyniki konkursu! 404

wysłane. PatchuliaM - kotlety jaglane z jarmużem i tofu, Agnieszka z W egefazy Składniki:  (ok 4 porcje) Kotlety: ·                      1 szklanka suchej kaszy jaglanej(...)smaku solą (ok 1/3-1/2 łyżeczki) i świeżo mielonym pieprzem. Formujemy niewielkie kotlety obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy dwustronnie na nieprzywierającej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu (wystarczy tylko lekko przesmarować tłuszczem patelnię).  Podajemy z sosem i sezonową surówką lub np. buraczkami. - pasztet z ciecierzycy, kaszy jaglanej i warzyw, Ania z Naturalnej Kuchni Składniki na normalnej wielkości formę keksową

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety mielone z piersi kurczaka z kasza jaglana 303

czasami dodaje przyprawę do gyrosa  bułka tarta olej Pierwszym krokiem jest zmielenie piersi. Następnie dodaję sól, pieprz, jajko, koperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną i resztę przypraw. Wszystko mieszam. Z wyrobionego mięsa formuje kotlety obtaczam w bułce tartej i kładę na rozgrzaną patelnie (przeważnie używam oleju kokosowego, jest rewelacyjny! nie czuć smaku kokosa, tłuszczu a zapach też jest

Kuchnia Viki
Kotlety z batatów z cytrynowym ryżem i sałatką 160

próbuje oszukać mięsożerne dzieci, i podaje im do złudzenia podobne do klasycznych kotlecików,  warzywne ich odmiany.  Z powodzeniem udało mi się przekabacić je na kotlety z kalafiora,  kaszy jaglanej,  marchewki,  czy batatów i utrwalić w ich głowach że smakują całkiem dobrze i udają mięso znacznie lepiej niż sojowy,  do niedawna często stosowany przez wegetarian(...)dnia roku można zjeść inne danie,  jestem tego prawie pewna,  bo sama praktycznie nie powtarzam dań,  no chyba że na specjalne zamówienie,  na. na wegetariańskiego kotleta.... :)   Składniki na 4 porcje Czas przygotowania : 35 min 500 g batatów 1/2 szklanki czarnych oliwek ok 2 oliwy z oliwek 2 liście laurowe 150 g pokruszonej fety

Słodki Kompromis
Ryż po meksykańsku (wege i fit) 76

kukurydzę i fasolkę czerwoną. Doprawiamy do smaku. [caption id="attachment_8574" align="aligncenter" width="1024"] Ryż po meksykańsku[/caption]   Zobacz inne przepisy na lekki obiad: Fit Kotlety Rybne Z Kaszą Jaglaną Kaszotto Z Warzywami (300 Kcal) Spaghetti Z Cukinii Z Kurczakiem Dietetyczne Placuszki Z Kalafiora Wegetariański Gulasz Warzywny Kasza Owsiana Z Warzywami – Obiad Wegański I Fit (450 Kcal) Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety jaglane z kabaczkiem 170

Cukinie i kabaczki królują w jesiennym sezonie, warto więc wykorzystywać je do różnorodnych potraw. Leczo, placki, tarty... A może kotlety? Warzywne kotlety na bazie kaszy jaglanej są nie tylko sycące ale i zdrowe. Koniecznie wypróbujcie

Milion Smaków
Wegańska pasta jajeczna ze szczypiorkiem 114

kotletach jajecznych z kaszy jaglanej ( przepis tutaj) przyszedł czas na kolejny zweganizowany przepis jajeczny. Zapraszam na wegańską pastę jajeczna z ciecierzycy.   Pasta swój jajeczny smak zawdzięcza czarnej soli oraz płatkom drożdżowym, a dodatek szczypiorku jeszcze bardziej podkręca jej smak. Zamiast szczypiorku można użyć drobno posiekaną pietruszkę lub koperek. Pasta idealnie sprawdza się na kanapki lub jako farsz

wegujemy
Kalafior zapiekany pod beszamelem 114

można zastąpić zwykłym mlekiem. *po wierzchu można posypać startym żółtym serem. Sos wyszedł nieco gęsty, ale to w niczym nie ujmuje smaku :) Propozycja podania - z ziemniakami i kotletami mielonymi z kaszą jaglaną

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kolteciki z kaszy jaglanej i cukinii 136

Super alternatywa dla placków z cukinii. Z myślą o kotlecikach ugotowałam już rano podwójną porcje kaszy jaglanej, część zjedliśmy z owocami na śniadanie, resztę wykorzystałam do kotletów. Polecam! Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 średnie cukinie 2 małe marchewki 1 cebula 1 łyżka masła ghee zielona pietruszka kawałek parmezanu sól, pieprz 3-4 łyżki bułki tartej 1 jajko bułka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paluchy jaglane z selerem 101

Uwielbiam kaszę jaglaną. Często wykorzystuję ją w swojej kuchni (np. tarta z kaszy jaglanej lub sałatka z kaszy jaglanej ). Dziś w formie paluchów- palce lizać! Składniki

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z kalafiora, kaszy jaglanej i najlepszy Colesław 155

uwagę z sałatką, bowiem sos skrywający w sobie syrop klonowy i pastę tahini ubiera ją w zupełnie inne nuty smakowe. W poszukiwaniu innych warzywnych "kotletów" zapraszam po przepis na burgery z kaszy jaglanej i buraków , oraz z komosy ryżowej   - wszystkie smaczne i zdrowe!  Składniki: ok 15 małych szt Czas przygotowania: 40 min Kotlety 1 średniej wielkości kalafior

Słodki Kompromis
Kasza jaglana z cukinią i marchewką zapiekana w papryce 102

podsmażyć delikatnie cebulę, ostrą papryczkę i czosnek. Dodać marchewkę, a następnie cukinię. Całość udusić do miękkości. Wymieszać z kaszą jaglaną i natką pietruszki, przyprawić solą. Każdą paprykę przesmarować z wierzchu olejem, żeby ładnie zapiekła się, a nie wysuszyła. Następnie nakładać kaszę z warzywami, przykrywać "kapeluszem". Naczynie do zapiekania natłuścić i poukładać w nim papryki. Zapiekać w temperaturze około(...)gorąco lub na zimno z dodatkiem np. salsy pomidorowej, sosów na bazie jogurtu. Lubisz kasze?   Dowiedz się o nich więcej Spróbuj także  buraczkowych kotletów jaglanych   lub  zapiekanych pomidorów faszerowanych kaszą jaglaną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wegetariańskie kotlety z botwinki 162

wegetariańskich kotletów z przeróżnych kasz. Przyrządza się je szybko, zawsze je piekę więc tym bardziej są zdrowe no i do tego smaczne. Burgery z botwinką robiłam już kilka razy ale te na które znalazłam przepis na blogu Gotuję bo lubię jak do tej pory smakowały nam najbardziej. Polecam :) Oryginalny przepis znajdziecie tu —>KLIK 3/4 szklanki kaszy jaglanej(...)się zeszkli dodajemy drobno posiekaną botwinkę, sok z cytryny, cukier, przyprawy i wodę. Dusimy 15 minut pod przykryciem po czym miękką botwinkę odstawiamy do ostudzenia. Do kaszy dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Formujemy kotlety (ok. 8 sztuk lub więcej mniejszych) i układamy je na blaszce wyłożonej papierem […] Artykuł Wegetariańskie kotlety z botwinki pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Kotlety jaglane z brokułami 114

Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką nie tylko słodkości i naleśników , ale i wszelkiego rodzaju kasz! Kasza gryczana , jęczmienna , kuskus , kukurydziana i jaglana nie mają przede mną

Ostra na Słodko
WEGETARIAŃSKIE KOTLETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 258

Zapraszam na pyszne, wegetariańskie i aromatyczne kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej . Idealne do hamburgera, jako główne danie lekkiego obiadu z surówką lub po prostu do zjedzenia na zimno. Nabiorą wyrazistego smaku w zależności od dodanych przypraw. Składniki: szklanka czerwonej soczewicy szklanka kaszy jaglanej 1 burak 2 marchewki 2 cebule 2 jajka lub 2 łyżki mielonego siemienia lnianego szklanka mielonych(...)Wystudziłam i odstawiłam ją do odparowania. Wystarczy dokładnie rozmieszać soczewicę nawet łyżką.  Powinna być gęsta i zbita. Kaszę jaglaną ugotowałam w takich samych proporcjach jak soczewicę. Czas gotowania to około 15 minut. Pozostawiłam ją pod przykryciem. Stwierdziłam, że zrobię część kotletów z marchwią a część z burakiem. Tak więc do jednej miski starłam buraka a do drugiej marchewkę

potrawyregionalne