kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:83/301)

Sałata masłowa 126

domu także na bardziej wytrawnie, czyli z dodatkiem soli i pieprzu, wtedy nie dodaję cukru pudru. Za to świetnie pasuje drobno posiekany szczypior. Śmiało podaję ją wtedy do kotletów mielonych lub drobiowych. Składniki: 2 sałaty masłowe kubek 200 g śmietany 18% 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru lub wg uznania więcej/mniej Przygotowanie: Wyrywam delikatnie głąb sałaty

Zasmakuj Kuchni
Groszek z marchewką w sosie winno-śmietanowym 109

Wspaniały dodatek do dania głównego. Dla nas zaraz po buraczkach do mielonych kotletów. Składniki 2 szt cebuli 400 g marchewki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka mąki 125 ml białego wytrawnego wina 700 g mrożonego groszku 200 g słodkiej śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Cebule siekamy. Marchewki kroimy

R'n'G Kitchen
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 378

Tatar wołowy OBIADY: Rosół Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron spaghetti z cukinii z sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź

Ola la LCHF
Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis 218

delikatne pulpety w aksamitnym sosie pomidorowym, zwane także klopsikami po prostu rozpływają się w ustach, a każdy kęs przypomina smaki z dzieciństwa, dodatkowo dużo bardziej dietetyczne od zwykłych kotletów mielonych. Pulpety w sosie pomidorowym Składniki na 4-5 porcji: Pulpety: 700g mięsa mielonego (łopatka, szynka) 1 jajo 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 łyżek bułki tartej Sól około

Księga-Smaku
Surówka - pekinka, por, seler 148

surówki. Do tego śmietana i przyprawy do smaku i mamy super smaczną surówkę obiadową. Najlepiej smakuje w daniu mięsnym typu sztuka mięsa w sosie czy klopsikami lub z kotletami mielonymi czy schabowymi. Jednym słowem pasuje do wielu propozycji. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 289

pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Cebulę i czosnek zesmażyć na 2 łyżkach wody. Przełożyć do miski, dodać odpady po soku, passatę, marchewką, dodać przyprawy, dokładnie wyrobić, tak jak kotlety mielone. Formować kulki o wielkości dużego orzecha włoskiego. Lekko spłaszczać. Układać na blaszce. Piec 45 min w 200 st. Wyjąć z piekarnika, podawać ze świeżymi warzywami. Smacznego

moj przepis na
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 139

Zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Dzisiaj Wam polecam na obiad pyszne faszerowane zrazy z mięsa mielonego, podane z ziemniakami i tartymi burakami. W necie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki z sezamem i mizuną 149

Niby kotlety mielone, jednak wyglądają i smakują zupełnie inaczej. Dodatek sezamu oraz gałki muszkatołowej i cząbru... zresztą spróbuj sama :-) Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Kotlety z serem w sosie paprykowo-pomidorowym 121

Wspaniałe danie, którym mogłabym się zajadać… no może nie codziennie, ale co drugi dzień;) Wiem, pisałam to już tyle razy, ale nie zaszkodzi gdy napiszę

Smaki Na Talerzu
Klopsiki w sosie cebulowo - serowym 103

Jeżeli już znudziły ci się kotlety mielone to wrzuć je do sosu cebulowo - serowego. Danie absolutnie pyszne, idealne na obiad. Podane z puree ziemniaczanym .... mmm   Dla 2 osób 200 g mięsa mielonego wieprzowego lub  drobiowego 1 kostka rosołowa 1 serek topiony 2 średnie cebule 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżka

Jadło i czytadło
Mielone kotlety z czerwonej fasoli (VEGAN) 150

wiedziałam że skromny dodatek pieczarek może tak wpłynąć na finalny smak. A jednak! Gdybym nie robiła ich sama krok po kroku to zapewne pomyślałabym że jem zwyczajne kotlety mielone, także ten... musicie spróbować! Składniki: puszka czerwonej fasoli  1/2 cebuli kilka pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka łyżek płatków jaglanych sól, pieprz, czerwona papryka w proszku olej roślinny świeże

Kuchnia Ellie
Pasta paprykowa do dań i sosów 155

prawdę pysznego i przypomnieć sobie smak lata.  Dziś przygotowałam pastę paprykową, która jest idealna do sosów: Bolognese, Napoli czy wielu innych lub dań: takich jak pieczenie, kotlety mielone, ... Taką pastę możecie użyć jako dodatek do wielu przepisów.  Przygotujcie kilka słoiczków, a na pewno nie pożałujecie :) Składniki:  3 kg papryki czerwonej 15 g świeżej papryczki chilli

Niezły Młynek
Gołabki bez zawijania 130

Gołąbki bez zawijania to gołąbki dużo szybsze w przygotowaniu i na dodatek bardzo zbliżone smakiem do tych tradycyjnych. Można jest także potraktować jako wariację na temat kotletów mielonych i podawać je z innym sosem lub bez. A w międzyczasie zapraszam do ankiety :) Składniki: -500 g mielonej wieprzowiny (najlepiej z łopatki) -100 g ryżu -mała główka kapusty -sos sojowy

Zielona Kuchnia
Kalafior pieczony 284

głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Młoda kapusta 166

Młodą kapustę najczęściej podaję z puree ziemniaczanym i z dużą ilością kopru. Występują wersje obiadu z dodatkiem mięsnym, najczęściej są to kotlety mielone, schabowe lub piersi z kurczaka, faszerowane czy też nie. W zależności na jaką kapustę mamy ochotę taką podaję, samą z koprem lub z dodatkiem boczku, kiełbasy. Dziś lekka wersja, kapusta

Zasmakuj Kuchni