Dzisiejsza propozycja jest daniem obiadowym dla wszystkich, którzy nie lubią zmywać lub nie mają czasu na przesiadywanie w kuchni. Zajmuje bardzo niewiele czasu, wszystko przygotowuje się
Kolizje SmakówZ okazji zbliżającego się Dnia Dziecka chciałybyśmy zaproponować ciasto „Dirt cake” w nowej odsłonie. Pomysł został zaczerpnięty ztego przepisu jednak wprowadziłyśmy kilka drobnych modyfikacji. Deser jest
Kolizje SmakówWraz z nadejściem nowego tygodnia witamy na blogu nowe warzywo. Tym razem postawiłyśmy na cukinię. Mamy dla Was kilka ciekawych propozycji z jej udziałem. Na początek
Kolizje SmakówNasza dzisiejsza propozycja to makaron w sosie pomidorowym z brzoskwiniami i czerwoną fasolą. Danie niezwykle proste i mało pracochłonne. Sos do tego dania doprawiamy dość sporą
Kolizje SmakówDanie, które nieodzownie wiąże się z wiosną, a przy okazji z Poznaniem? Do jego przygotowania potrzebne będą młode ziemniaczki, twarożek i świeży pachnący szczypiorek? Wiecie
Kolizje SmakówDzisiejsza propozycja to przepyszne jajka przepiórcze faszerowane gorgonzolą. Idealna propozycja dla osób uczulonych na jajka kurze, gdyż jajka przepiórcze mogą ze spokojem jeść. Jajka te
Kolizje SmakówJabłka pieczone pod ciastem francuskim to pyszny i aromatyczny deser. Soczyste owoce zapieczone z miąższem przyrządzonym z miodem i cynamonem, a całości dopełnia delikatne ciasto francuskie
Kolizje SmakówByły już rozmaite propozycje na zielone pesto, dzisiaj przełamujemy ten ciąg i będzie pesto czerwone. Przygotowane z pieczonej papryki i orzechów włoskich w połączeniu z makaronem
Kolizje SmakówW tym tygodniu zapraszamy na przepisy z pyszną fasolką szparagową. Sezon na nią właśnie się rozpoczyna, więc trzeba się objeść na cały rok :) Nasza
Kolizje SmakówCukinia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Można ją jeść surową, gotowaną, pieczoną, smażoną i właśnie o smażonych krążkach z cukinii będzie dzisiejszy przepis. Są bardzo prostym i
Kolizje SmakówUwielbiam tarte szupinkową, naprawdę! Mimo, ze w swoim czasie szpinak kojarzył mi się tylko z zieloną breją serwowaną w przedszkolu to obecnie mogę się nim zajadać
Kolizje SmakówDzisiaj propozycja tradycyjnych gołąbków przygotowanych w innowacyjny sposób, a mianowicie na parze. Sam proces przygotowania nie różni się za dużo od tego co znamy, jednak zamiast
Kolizje SmakówKruche ciasto francuskie z pysznym szpinakowo-serowym farszem to propozycja idealna dla każdego. Nie wymaga wielu przygotowań, wiec każdy laik poradzi sobie z tym przepisem, a
Kolizje SmakówCzęsto nie mam czasu na przygotowywanie skomplikowanych i złożonych dań obiadowych. Obejmuje to zarówno szykowanie, jak i późniejsze mycie garnków, patelni etc. Stąd pomysł na prostą
Kolizje SmakówPodczas Wielkanocy spożywamy niesamowite ilość jajek w różnej formie: sałatek, z rozmaitymi nadzieniami, czy w postaci dodatków do innych potraw. Co roku staramy się, aby na
Kolizje Smaków