kolacja - 33757 przepisów (strona:431/2251)

przepyszne kopytka gryczane 169

podsmażoną cebulką lub polane sosem. Moja ulubiona wersja to te podsmażone na rumiano z idealnie chrupiącą skórką, ale zawsze zjadam kilka gorących zaraz po gotowaniu. Kopytka sprawdzą się na kolacje ale również jako dodatek do obiadu i zamiennik kasz, ryżu lub gotowanych ziemniaków. Do ciasta możemy dodać kawałki domowej wędliny, pietruszkę, tartą marchewkę i wiele innych. Zachęcam Cię do eksperymentowania

Gar Zdrowia
Racuchy z gruszką na maślance 151

Delikatne, mięciutkie, z dodatkiem aromatycznej gruszki racuchy to świetna propozycja na śniadanie lub kolację. Racuchy wspaniale smakują zaraz po usmażeniu, oprószone cukrem pudrem, ale i po wystudzeniu, taka przekąska jest bardzo pyszna. Racuchy drożdżowe to smak mego dzieciństwa były one zazwyczaj przygotowywane na mleku i bez dodatków. Obecnie bardzo mi smakują racuchy z dodatkiem np. jabłka, brzoskwiń

Kuchcik gotuje
Pudding ryżowy z frużeliną rabarbarowo-malinową 140

pudding ryżowy z nutą wanilii, smaku dopełnia frużelina malinowo-rabarbarowa to mój ulubiony deser jeszcze z dzieciństwa, mały pucharek zdecydowanie zaspokoi ochotę na słodkość , może stanowić smaczną sytą kolację czy jako propozycja na drugie śniadanie, najlepiej smakuje na ciepło. Składniki: ½ szklanki ryżu 1 szklanka wody 1,5 szklanki mleka ½ szklanki słodkiej śmietanki 30% 2-3  łyżeczki cukru Szczypta soli

Wanilia i Kardamon
PYSZNE BUŁECZKI MAŚLANE Z RODZYNKAMI 117

Takie bułeczki można zjeść na kolację i na śniadanie.Smakują nie tylko dorosłym ale także maluchom. SKŁADNIKI 1 kg mąki pszennej 150 g masła 500 ml  mleka 50 g świeżych drożdży pół łyżeczki soli 120 g cukru 150 g rodzynek  dodatkowo jedno jajko i łyżka mleka WYKONANIE Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia.Rodzynki najlepiej namoczyć we wrzątku

Mała w garnku miesza
Ziołowe zapiekanki z serem 148

Zapiekanki upiekłam z ziołami oraz ketchupem i serem, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, można je upiec na śniadanie lub kolację. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, możemy je zabrać ze sobą do pracy, polecam. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka letniej wody 1 opakowanie suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1 łyżka

Bajeczna Kuchnia
MAKARON CZEKOLADOWY Z SEREM I OWOCAMI 140

słono.  W tej wersji z makaronem czekoladowym i owocami dla mnie nie trzeba już cukru, a i danie wydaje się bardziej wykwintne 😉 Idealna propozycja na podwieczorek czy kolację. Składniki: (4 porcje) 400 g makaronu czekoladowego 200 g sera białego półtłustego 1/2 granatu 100 g winogron Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według instrukcja na opakowaniu ( u mnie

Kuchnia MagdaLeny
Wiosenna sałatka z serkiem wiejskim 569

drobne krążki. 5. Składniki dodajemy do serka. Dokładnie mieszamy. 6. Doprawiamy kolorowym pieprzem, czarnym sezamem i ewentualnie solą himalajską. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki , śniadania i kolacje Tagged: Bonduelle , czarny sezam , groszek , kukurydza , na szybko , na śniadanie , ogórki , papryka , sałatka , serek wiejski , szczypior , Targroch , warzywa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
placki warzywne z kaszą gryczaną 147

patelnię. Smażymy 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe. Smacznego Jeżeli placki nie są wystarczająco spójne należy dodać więcej mąki. Placuszki możemy potraktować jako samodzielne danie na obiad lub kolację ale także, jako przekąska do pracy. Idealnie będą smakować z ulubionym sosem

Gar Zdrowia
szakszuka – mój własny „bałagan” 205

zetknąłem się z tym daniem, ale od razu wylądowało na mojej liście „to do”. Jest pożywne, szybkie, proste a po wykonaniu okazała się przepyszna. Śniadanie, obiad lub kolacja mistrzów. Sprawdzi się o każdej porze dnia (i nocy). Shakshouka (szakszuka) jest to danie kuchni arabskiej, składające się głównie z jajek, pomidorów, cebuli, papryki i innych warzyw gotowanych razem

Gar Zdrowia
Prosta sałatka z ryżu i tuńczyka 138

Sałatka z tuńczyka i ryżu z dodatkiem kukurydzy.  Świetna na imprezy, do pracy i na kolację. Sycąca, bogata w smaku i mało pracochłonna.  Składniki: 1 woreczek ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - tuńczyk w kawałku, wiórków lepiej unikać bo wciągają bardzo dużo zalewy 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól 2 ząbki czosnku świeżego lub czosnek

Ze smakiem bez glutenu
Sałatka z sera gorgonzola, fig, szynki długo dojrzewającej, na sałacie i z dodatkiem włoskich orzechów 90

potrzebuje dosmaczania. Słodkawe figi i cieniutko pokrojona aromatyczna szynka, to idealne towarzystwo dla gorgonzoli. Ta sałatka sprawdzi się także jako posiłek zabierany ze sobą do pracy lub jako pyszna kolacja.  Składniki: garść włoskich orzechów kilka liści sałaty 150 g sera gorgonzola 2-3 figi 100 g cieniutko pokrojonej szynki długo dojrzewającej (ja użyłam szwarcwaldzkiej) garść świeżych listków bazyli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tortilla z łososiem i jajkiem 119

przygotowane tortille są pyszną i sycącą przekąską, możemy je zabrać ze sobą do pracy lub przygotować je na kolację. Stanowią świetna alternatywę dla tradycyjnych kanapek, polecam. Składniki: 4 tortille 30 cm. Fanex 150 gram wędzonego łososia 4 jajka ugotowane na twardo 1 pomidor 1 mała czerwona cebula 50 gram rukoli Pół czerwonej papryki Majonez sałatkowy Fanex Sposób przygotowania: Jajka ugotowane

Bajeczna Kuchnia
WEGETARIAŃSKIE NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM 198

mnie wyszły 2 naczynia żaroodporne). Do nadzienia możemy dodać warzywa jakie tylko chcemy, a w wersji mięsnej można dodać filet z kurczaka. Idealna propozycja zarówno na obiad, jak i kolację. P.S. Nie zdążyłam nawet zrobić porządnych zdjęć bo zaraz po wyjęciu z piekarnika wszyscy domownicy rzucili się na nie 😀   Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z kaszy jaglanej i młodych buraków. 126

lekko zamarynowane, co dodaje im smakowitości. Sałatka zasmakuje amatorom chrupania, bo jest tu ogórek, seler naciowy, pestki dyni. Sałatkę zabieramy do pracy lub szkoły na lunch albo będzie pyszną kolacją. Składniki: 3 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 1 szkl. pokrojonych młodych buraków  2 laski selera naciowego ½ ogórka szklarniowego lub 2-3 ogórki gruntowe ¼ szkl. pestek słonecznika 1 cienka

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania