Chrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe tarty będą pięknie prezentować się na talerzach. Jeśli nie macie takich foremek, możecie upiec jedną dużą tartę. Ciasto na tartę można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce do trzech dni. Składniki ciasta kruchego
Moja Delicjaplacuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym są naprawdę pyszne.Wyśmienicie smakują nawet na śniadanie i kolację.Można je podawać z cukrem pudrem czy śmietaną. SKŁADNIKI 4 jabłka 3 jajka 2 łyżki cukru 300g serka homogenizowanego waniliowego szklanka mąki olej lub masło klarowane do smażenia WYKONANIE Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Żółtka oddzielić od białek i utrzeć
Mała w garnku mieszapomysł jak urozmaicić zwykłe parówki, aby smakowały niebanalnie. Prosty przepis na parówki na patyku w ostrym cieście paprykowym - super przekąska na imprezy lub kolację. Gdy znudziły Ci się tradycyjne parówki ten przepis jest dla Ciebie - chrupiące ciasto sprawia, że nie będziesz mógł się im oprzeć 😉 Dla dzieci polecam zrobić delikatniejszą wersję i zrezygnować z papryki chili. Pysznie smakują
Kuchnia MagdaLenyzwarte po upieczeniu i się nie rozpadają. Gotowe danie podałam z mieszanką sałat. Kotleciki są pyszne na ciepło i na zimno. Można je podawać na obiad, lunch lub kolacje. Można również zabrać do pracy lub szkoły. The post Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaTakie letnie sałatki pojawiają się u mnie coraz częściej. Ciepło, słonecznie, komu chce się gotować! Sałatka makaronowa to szybkie i pożywne danie na upały. Pasuje na obiad jak i kolację . Dla mnie to pyszne danie, które przyrządzam z radością i ochotą. To sama przyjemność jeść taką kolorową sałatkę zwłaszcza kiedy nowalijki pochodzą z własnych upraw. Od dawna cieszę się szczypiorkiem
codojedzeniamojej spiżarni w zeszłym roku zapodział się pasternak, na szczęście go teraz znalazłem i wpadłem na pomysł zrobienia pysznej przekąski na kolację. Z tego warzywa, które wygląda poniekąd jak pietruszka, choć jest dużo większy i różni się od pietruszki liśćmi, można przygotować wiele potraw. Dodam tylko, że pasternak przez lata był traktowany niechlubnie jako pasza dla zwierząt. Dzisiaj jest droższy
Kuchennyviral.plnaturalny rosół, nie z kostki. Doprawiłam go zielem angielskim i liściem laurowym także firmy Tradismak . Cały zestaw do przygotowania domowych pasztetów znajdziecie tutaj . Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: bazylia , indyk , jabłko , owoce , pieczeń , szczypior , Tradismak
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZielona pizza bianco z pesto i szparagami na kolację. Uwielbiam pizzę ze szparagami . To jest uniwersalna pizza, którą można jeść na ciepło i na zimno. Moja pizza bianco to pizza domowa od a do z i za każdym razem inna. Ta pizza zawiera tyle zieleniny, że śmię ją nazywać zieloną. Posmarowałam ją sosem bianco, posypałam orzechami i wstawiłam do piekarnika
codojedzeniaprzepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację. Składniki: 3 duże kulki mozzarelli 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz Wykonanie: Mozzarellę osączyć z zalewy, każda pokroić
magiczna kuchnia KasiIdealna sałatka na grilla, pasuje do każdego rodzaju mięsa grillowanego. Jest lekka i smaczna, możemy ją też jeść samodzielnie np. na kolację lub do pracy. Składniki: Pęczek rzodkiewek 3 pomidory 2 ogórki zielone 1 cebula Pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju lnianego 1 łyżka ziół prowansalskich Galeo Pieprz czarny mielony Galeo Sól himalajska Sposób przygotowania: Rzodkiewki oczyszczamy z ogonków, myjemy, ogórki
Bajeczna Kuchniasałatki czy przekąski i chowania do takich pojemników. Możliwość składania pozwala na łatwe przechowywanie co jest dodatkową ich zaletą. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki , śniadania i kolacje Tagged: akcesoria kuchenne , gruszka , jadalne kwiaty , Jan Niezbędny , jogurt , mozzarella , na szybko , nasiona chia , owoce , sałata , sałatka , wiśnie
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywariant jak sałatka ziemniaczana z jajkiem i kaparami. Na ogół przyrządzam je z resztek ziemniaków, które zostaną mi z obiadu. Czasami spontanicznie jak dzisiaj wpadam na pomysł, że na kolację zrobię sałatkę, wtedy gotuję ziemniaki w mundurkach…Sałatka z takich ziemniaków jest najlepsza. Niesamowite jak z prostych składników można wyczarować smaczne jedzenie. Dzisiejsza sałatka jest inspirowana szwedzką sałatką , której
codojedzeniaplacuszki. Ostatnio postawiłam na mocno czekoladowy smak, który idealnie komponował się z dżemem ananas z marakują. Pyszne, puszyste, proste i szybkie w przygotowaniu czekoladowe placuszki. Idealne na śniadanie, kolację, a nawet deser. Z podanych składników otrzymacie porcję placuszków, jeśli chcecie usmażyć więcej wystarczy zwiększyć proporcjonalnie ilość składników. Smacznego. Składniki: (na 1 porcję – 4 placuszki) 3 łyżki mąki pszennej
Słodkie okruszkimieszamy wszystkie składniki: poszarpanego kurczaka, kalarepę, ogórka i dwie łyżki posiekanego koperku. Łączymy z sosem, mieszamy. Odstawiamy sałatkę do lodówki na kilka godzin, aby się przegryzła. Idealna na lekką kolację, dodatek do dań z grilla, na spotkania z przyjaciółmi :) Smacznego
W kuchni Katietrochę mleka. 3. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy równe naleśniki. Powinny być ciemne na wierzchu a białe w środku. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery , śniadania i kolacje Tagged: cukier kokosowy , dla dzieci , dla niejadka , jajko , mąka kokosowa , na szybko , na śniadanie , naleśniki , Targroch
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty