Planowałam zrobienie tych gnocchi już długi czas. Po pierwszym spróbowaniu ich w restauracji zakochałam się w tym smaku, ale jakiś czas zastanawiałam się jak zrobić je
nietylkopasta.plFasolka szparagowa z orzechami i syropem klonowym to moje obowiązkowe danie na lato. Od dzieciństwa uwielbiam fasolkę szparagową. Babcia zawsze miała fasolkę w ogródku. Gotowana fasolka
codojedzeniaDzisiaj zaprezentuję Wam szybkie danie obiadowe, które wykonacie w 20 min. Ostatnio takie dania u mnie obowiązują ze względu na bardzo napięty grafik dnia. Oczywiście pomimo
Zdrowie i pysznie na talerzuNajbardziej lubię wegetariańskie wersje curry. Wystarczy użyć 2-3 różnych warzyw i pyszny obiad w mig jest gotowy. Robiąc wegetariańskie curry szukam nowych połączeń smakowych i
Codziennik KuchennyJeśli szukacie pomysłu na smaczne oraz zdrowe śniadanie, które doda Wam także energii to te placuszki będą świetną propozycją. Sprawdzą się również w przypadku osób będących
Di gotujeMłoda kapusta z kalarepką – lekka zupa na podsmażonych skrzydełkach Zupy , uwielbiam prawie wszystkie , a szczególnie te z nowalijek . Kalarepka do tego typu dań pasuje znakomicie
Ogrodnik w podróżyUwielbiam wszystko, co jest związane z cukinią, a zwłaszcza delikatne placuszki z jej dodatkiem! Podane z delikatnym, gęstym i orzeźwiającym jogurtem z nutą kopru. Składniki
Słodki Zakątek„Łopatka niedźwiedzia ” – wędlina z szynkowara Łopatka , to wspaniały kawałek mięsa wieprzowego ,tak wędlina w tym przepisie jest z wieprza , nie z niedźwiedzia Niedźwiedzi
Ogrodnik w podróżyDla łasucha i nie tylko. Bardzo dobra zapiekanka, polecam. Ziemniaki oskrobać i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki odcedzić i zalać gorącym mlekiem. Dodać masło i udukać
Kuchnia PokoleńKurczak pieczony. W sosie. I mimo że pieczony, kurczak z limonką i kolendrą jest niezmiernie soczysty i lekki w smaku – bardzo letni! Nam perfekcyjnie smakował z
Karo in the KitchenKlasyczny CHŁODNIK Z BOTWINKI podawany z koperkiem i ugotowanym jajkiem.... Artykuł Chłodnik z botwinki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECzasami nie masz pomysłu jak zrobić coś innego i na szybko. Otwierasz lodówkę i już wiesz! Do tych placków wystarczą 3 składniki!!! A efekt? Mniam! Co
LatosiowydomSurówka z młodej kapusty z cukinią Cukinia w tym roku rodzi jak oszalała, nic więc dziwnego ,że usiłuję ją spożytkować choćby w takim daniu , jak surówka
Ogrodnik w podróżySezon na cukinie w pełni :) Sposobów na ich wykorzystanie jest ogrom. Ja zrobiłam sympatyczne placuszki z cukinii i quinoy, a do tego prosty i orzeźwiający sos
Quinoa Raz!Dziś propozycja dla miłośników szpinaku i fanów kuchni skandynawskiej. Inspiracją był przepis na tartę z książki Clausa Meyera Wszystkie smaki Skandynawii . Razowe ciasto niezbyt nam smakowało
babka w formie