zieloną herbatkę. Kawa - w ograniczonej ilości. 4) Urozmaicaj! Zadbaj, aby każdy Twój posiłek zawierał różnorodne produkty. Staraj się nie jeść chleba z szynką na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Przygotowuj różnego rodzaju pasty, twarożki i sałatki. Jedz surowe warzywa jak najczęściej, najlepiej 5 razy dziennie i pamiętaj, aby Twój talerz był zawsze kolorowy. Jedzenie różnokolorowych produktów zapewnia dostarczenie składników
Fit & Healthy LifeSzybka, lekka i prosta do wykonania sałatka z serkiem wiejskim. w sam raz na drugie śniadanie do szkoły lub pracy oraz na kolację albo śniadanie. Przepis na tą sałatkę powstał spontanicznie- w lodówce została jeszcze roszponka,którą wykorzystałam w poprzedniej sałatce oraz znalazłam serek i kilka przypdkowych dodatków. Potrzebujemy : - garść roszponki - kilka sztuk rzodkiewki - 1 ogórek
Fit & Healthy LifeProsty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 długich, grubych kabanosów 10 plasterków sera jajko 5 łyżek sezamu 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry
Szefowa kuchniPyszne śledzie -idealne na nadchodzącą kolację wigilijną! Składniki: ½ kg filetów śledziowych ½ kg cebuli ½ szklanka oleju 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram) 10 dag suszonej żurawiny 4 goździki ziele angielskie kilka ziaren pieprz ziarnisty – kilka ziaren sól do smaku cukier do smaku sok z cytryny do smaku Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na patelni w ½ szklance oleju. Dodać koncentrat
Tradycyjna Kuchniaprzepiórkę z dodatkami przygotowaliśmy na warsztatach z Aleksandrem Baronem, szefem kuchni w restauracji Solec 44, słynącym z prostych i dobrych smaków, ale również troszkę skandalizujący;) Głośno było o pewnej kolacji, podczas której podał szczeżuje i larwy trutnia. Aleksander Baron jest zwolennikiem naturalnych produktów oraz „kocha” masło, o czym mogliśmy się przekonać podczas warsztatów. Użyliśmy ogromne jego ilość, a wszystko było
królestwo garówPlacuszki (w naszym przypadku bardziej placki), czyli bardzo polskie danie. Na śniadanie, na kolację i na obiad. Ale u nas w zupełnie innej formie i z zupełnie innymi dodatkami. Jedzone oczywiście z sosem nuoc cham na bazie sosu rybnego. Placuszki … Czytaj dalej
slodkokwasnaplpikantny. Czosnek dodaje krewetkom charakteru i podkreśla ich smak, a natka pietruszki fantastycznie kusi zapachem. Przepyszne skorupiaki są również traktowane jako afrodyzjak, znakomite z białym winem, na letnie kolacje! Polecam ze świeżą bagietką! Składniki: 500g krewetek 1 pęczek natki pietruszki 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek chilli sól pieprz Sposób wykonania: Na patelnię wlewamy dużą ilość oliwy z oliwek. Kiedy
Kuchnia Pani Wiosnywspaniałe warzywo, które towarzyszy mi od dzieciństwa!;) Chyba nie mogłabym bez niej żyć:) Poza tym cukinia ma mało kalorii, wybornie smakuje i jest idealna na letnie obiady lub kolacje. W mojej kuchni ma mnóstwo zastosowań i wkomponowuje się w przeróżne wariację kulinarne na moim stole! Składniki na pizzerinki z cukinii: 1 duża cukinia 1 słoiczek przecieru pomidorowego szynka w plastrach
Kuchnia Pani Wiosnyłączyć po trzy razem. Do środka włożyć orzech laskowy. Piec w temperaturze 150 stopni Celsjusza do zrumienienia ciasteczek. Koniczynki są leciutkimi, lekko cytrynowymi ciasteczkami. Idealne do mocnego espresso po Kolacji Wigilijnej. To jedne z moich ulubionych, maleńkich przysmaków. Przesyłam Wam wirtualne ciasteczko na szczęście w Nowym Roku
Kuchnia Pani WiosnyCelsjusza ok. 20-30minut. Na koniec pieczenia możemy dodać starty żółty ser. Kruchy spód, przypieczone warzywa i lampka wina to idealne połączenia na sierpniowe gorące wieczory. Pyszna, lekka kolacja! Smacznego
Kuchnia Pani WiosnyDzisiaj propozycja na aromatyczną i pyszną kolację na ciepło. Bruschetta z pieczarkami jest również idealną przekąską na imprezki. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 250 g pieczarek sól do smaku pieprz pół łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki oregano pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka soku z cytryny opakowanie drobno krojonej mozzarelli bagietka natka pietruszki
Smak mojego domusezon na dynie trwa... więc nadal będę zasypywać Was dyniowymi przepisami, tym razem dynia w postaci placuszków, które mogą być na śniadanie, kolację, lub jako przekąska, są banalne w wykonaniu, szybko się je przygotowuje i można ich narobić na zapas, bo są pyszne nawet po odgrzaniu. Składniki (5 placuszków): 200 gram obranej dyni 6 łyżek stołowych mąki ryżowej 1 jajko
Pause Gotowanie!Nawet fajnie popatrzeć, na poprzebierane dzieciaki krzyczące: cukierek, albo psikus. Ale jeśli chodzi o towarzyszące temu wydarzeniu potrawy, które wyglądają niejednokrotnie strasznie, to jestem sceptyczna. Dlatego przygotowałam na dzisiejszą kolację coś co wygląda fajnie, ale budzi we mnie lekki lęk ;) Mam tak zawsze, jak przygotowuję coś z kaszy, za którą nie przepadam. Ale placuszki wyszły pierwsza klasa, czyli nie taki
Kuchnia w opałachPropozycja na szybki "deser", świetna, lekka kolacja. Składniki 1 melon miodowy 100 g sera koziego skórka z pomarańczy świeża mięta 100 ml płynnego miodu Przygotowanie Melona przekroiłem na pół, usunąłem nasiona. Pokroiłem w plastry. Posypałem rozdrobnionym serem, skórką pomarańczy i posiekanymi liśćmi mięty. Polałem odrobiną płynnego miodu
R'n'G KitchenKotleciki ryżowe ze szpinakiem są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kotletów mielonych . To proste w przygotowaniu danie może stanowić smaczny obiad lub ciepłą kolację, idealnie smakują podane z ulubionym sosem i surówką. składniki na 20 sztuk 1,5 szklanki ryżu 4 ugotowane na twardo jajka 1 surowe jajko 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pęczek natki
Smakowite Dania