kolacja - 33757 przepisów (strona:1027/2251)

Coś na start... 178

zieloną herbatkę. Kawa - w ograniczonej ilości.   4) Urozmaicaj! Zadbaj, aby każdy Twój posiłek zawierał różnorodne produkty. Staraj się nie jeść chleba z szynką na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Przygotowuj różnego rodzaju pasty, twarożki i sałatki. Jedz surowe warzywa jak najczęściej, najlepiej 5 razy dziennie i pamiętaj, aby Twój talerz był zawsze kolorowy. Jedzenie różnokolorowych produktów zapewnia dostarczenie składników

Fit & Healthy Life
Luchbox z serka wiejskiego 222

Szybka, lekka i  prosta do wykonania sałatka z serkiem wiejskim. w sam raz na drugie śniadanie do szkoły lub pracy oraz na kolację albo śniadanie. Przepis na tą sałatkę powstał spontanicznie- w lodówce została jeszcze roszponka,którą wykorzystałam w poprzedniej sałatce oraz znalazłam serek i kilka przypdkowych dodatków.   Potrzebujemy : - garść roszponki - kilka sztuk rzodkiewki  - 1 ogórek

Fit & Healthy Life
Kabanosy z serem w cieście francuskim 180

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 długich, grubych kabanosów 10 plasterków sera jajko 5 łyżek sezamu 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry

Szefowa kuchni
Śledzie Kresowe na Wigilię w koncentracie pomidorowym- do słoików 94

Pyszne śledzie -idealne na nadchodzącą kolację wigilijną! Składniki: ½ kg filetów śledziowych ½ kg cebuli ½  szklanka oleju 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram) 10 dag suszonej żurawiny 4 goździki ziele angielskie kilka ziaren pieprz ziarnisty – kilka ziaren sól do smaku cukier do smaku sok z cytryny do smaku Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na patelni w ½ szklance oleju. Dodać koncentrat

Tradycyjna Kuchnia
Przepiórka confit w maśle z szafranem i przyprawami korzennymi, śliwkami oraz puree z borowikami 115

przepiórkę z dodatkami przygotowaliśmy na warsztatach z Aleksandrem Baronem, szefem kuchni w restauracji Solec 44, słynącym z prostych i dobrych smaków, ale również troszkę skandalizujący;) Głośno było o pewnej kolacji, podczas której podał szczeżuje i larwy trutnia. Aleksander Baron jest zwolennikiem naturalnych produktów oraz „kocha” masło, o czym mogliśmy się przekonać podczas warsztatów. Użyliśmy ogromne jego ilość, a wszystko było

królestwo garów
Wietnamskie placuszki z krewetkami banh khot 152

Placuszki (w naszym przypadku bardziej placki), czyli bardzo polskie danie. Na śniadanie, na kolację i na obiad. Ale u nas w zupełnie innej formie i z zupełnie innymi dodatkami. Jedzone oczywiście z sosem nuoc cham na bazie sosu rybnego. Placuszki … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Krewetki lubią czosnek:D 112

pikantny. Czosnek dodaje krewetkom charakteru i podkreśla ich smak, a natka pietruszki fantastycznie kusi zapachem. Przepyszne skorupiaki są również traktowane jako afrodyzjak, znakomite z białym winem, na letnie kolacje! Polecam ze świeżą bagietką! Składniki: 500g krewetek 1 pęczek natki pietruszki 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek chilli sól pieprz Sposób wykonania: Na patelnię wlewamy dużą ilość oliwy z oliwek. Kiedy

Kuchnia Pani Wiosny
Pizzerinki z cukini! 107

wspaniałe warzywo, które towarzyszy mi od dzieciństwa!;) Chyba nie mogłabym bez niej żyć:) Poza tym cukinia ma mało kalorii, wybornie smakuje i jest idealna na letnie obiady lub kolacje. W mojej kuchni ma mnóstwo zastosowań i wkomponowuje się w przeróżne wariację kulinarne na moim stole! Składniki na pizzerinki z cukinii: 1 duża cukinia 1 słoiczek przecieru pomidorowego szynka w plastrach

Kuchnia Pani Wiosny
Koniczynki na szczęście! 93

łączyć po trzy razem. Do środka włożyć orzech laskowy. Piec w temperaturze 150 stopni Celsjusza do zrumienienia ciasteczek. Koniczynki są leciutkimi, lekko cytrynowymi ciasteczkami. Idealne do mocnego espresso po Kolacji Wigilijnej. To jedne z moich ulubionych, maleńkich przysmaków. Przesyłam Wam wirtualne ciasteczko na szczęście w Nowym Roku

Kuchnia Pani Wiosny
Tarta z warzywami! 116

Celsjusza ok. 20-30minut. Na koniec pieczenia możemy dodać starty żółty ser. Kruchy spód, przypieczone warzywa i lampka wina to idealne połączenia na sierpniowe gorące wieczory. Pyszna, lekka kolacja! Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Bruschetta z pieczarkami 154

Dzisiaj propozycja na aromatyczną i pyszną kolację na ciepło.  Bruschetta z pieczarkami jest również idealną przekąską na imprezki. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 250 g pieczarek sól do smaku pieprz pół łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki oregano pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka soku z cytryny opakowanie drobno krojonej mozzarelli bagietka natka pietruszki

Smak mojego domu
Placuszki dyniowe na mące ryżowej 163

sezon na dynie trwa... więc nadal będę zasypywać Was dyniowymi przepisami, tym razem dynia w postaci placuszków, które mogą być na śniadanie, kolację, lub jako przekąska, są banalne w wykonaniu, szybko się je przygotowuje i można ich narobić na zapas, bo są pyszne nawet po odgrzaniu. Składniki (5 placuszków): 200 gram obranej dyni 6 łyżek stołowych mąki ryżowej 1 jajko

Pause Gotowanie!
PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ 97

Nawet fajnie popatrzeć, na poprzebierane dzieciaki krzyczące: cukierek, albo psikus. Ale jeśli chodzi o towarzyszące temu wydarzeniu potrawy, które wyglądają niejednokrotnie strasznie, to jestem sceptyczna. Dlatego przygotowałam na dzisiejszą kolację coś co wygląda fajnie, ale budzi we mnie lekki lęk ;) Mam tak zawsze, jak przygotowuję coś z kaszy, za którą nie przepadam. Ale placuszki wyszły pierwsza klasa, czyli nie taki

Kuchnia w opałach
Melon z miętą 148

Propozycja na szybki "deser", świetna, lekka kolacja. Składniki 1 melon miodowy 100 g sera koziego skórka z pomarańczy świeża mięta 100 ml płynnego miodu Przygotowanie Melona przekroiłem na pół, usunąłem nasiona. Pokroiłem w plastry. Posypałem rozdrobnionym serem, skórką pomarańczy i posiekanymi liśćmi mięty. Polałem odrobiną płynnego miodu

R'n'G Kitchen
Kotlety ryżowe ze szpinakiem + film 140

Kotleciki ryżowe ze szpinakiem są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kotletów mielonych . To proste w przygotowaniu danie może stanowić smaczny obiad lub ciepłą kolację, idealnie smakują podane z ulubionym sosem i surówką. składniki na 20 sztuk 1,5 szklanki ryżu 4 ugotowane na twardo jajka 1 surowe jajko 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku pęczek natki

Smakowite Dania