już mówiłam wcześniej – są świetnym pomysłem na śniadanie, drugie śniadanie, obiad i deser po pysznym obiedzie, podwieczorek, a nawet imprezową przekąskę! Idealne do jogurtów, wszelkiego rodzaju koktajli, owocowych sałatek, a także ciast i deserów. Ja z przyjemnością sięgam po dokładkę! http://comozezboze.pl/ Wpis powstał we współpracy z marką LUBELLA
Ostra na Słodkonaszej kuchni już powoli zaczyna brakować miejsca na sezonowe owoce. Zaopatrujemy się w nie tonami, a jemy codziennie kilogramami. ;-) Dziś postanowiłam podać je w ciekawej formie. Sałatka owocowa, koktajl to już nuda, czas więc na ... brzoskwiniowe łódeczki z karobowym wnętrzem. Wyglądały super, smakowały jeszcze lepiej. W sam raz na poczęstunek dla gości. Rarytas!!! Składniki na 4 porcje: 2 brzoskwinie
Jeść, by żyć w zdrowiuzapewne zauważyliście na naszym stole ostatnio goszczą dwa rodzaje posiłków: klopsiki i wszelkiej maści koktajle owocowe. Tym razem nie będzie inaczej i raz jeszcze pomęczę Was klopsikami (a co tam, chociaż zdaję sobie sprawę z monotonii), bo to jedyny sposób bym zjadła jakiekolwiek mięso. Dzisiejsze klopsiki, podobnie jak poprzednie, są wilgotne w środku jednakże te dodatkowo posiadają kawałki pieczarek (możecie
Szybko Tanio Smacznieniskokaloryczne, stanowią źródło witamin i składników mineralnych. A poza tym są doskonałym źródłem antyoksydantów. Nie zapominaj też o owocach - zjadaj najlepiej 1-2 razy dziennie - pij soki i koktajle owocowe i owocowo-warzywne. Uważaj na produktu "light" - często zawierają one więcej cukru niż ich "zwykłe" wersje! Naucz się czytać etykiety - nie kupuj produktów zawierających "litanię" konserwantów i niezdrowych dodatków
Moje Kuchenne RewelacjeProsty koktajl owocowy. Cukier w przepisie można pominąć, jednak moje morele były jeszcze nieco kwaśne. Proporcje na dwie porcje. 6 moreli 2 banany 1 szklanka mleka 1 łyżeczka cukru Morele umyć, wypestkować i pokroić. Banany obrać i pokroić w plasterki. Owoce włożyć do wysokiego, sporego naczynia i przetrzeć blenderem na jednolitą masę. Partiami dodawać mleko i ostrożnie wymieszać używając blendera
Czerwony Gupiktaką mąkę można jeść na surowo, stwierdziłam , że może być to produkt bardzo przydatny w kuchni. Mąka kokosowa świetnie wchłania wodę i zagęszcza potrawy (np. wystarczy do szklanki owocowego koktajlu dodać łyżkę mąki i napój zamienia się w mus :) ). Czytaj więcej
Kasia SarnaMoc witamin i składników mineralnych - mało kalorii - o tej porze roku wyśmienity - na drugie śniadanie, deser lub podwieczorek :) SKŁADNIKI - 1 duża lub 2 mniejsze porcje - całość
Moje Kuchenne RewelacjeUwielbiam lato, jest to czas kiedy możemy zajadać się świeżymi,pysznymi owocami prosto z krzaka. Oprócz tego można przygotowywać różne desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i kolorem. Owocowe koktajle, domowe lody i sorbety to wspaniała propozycja na upalne dni. Natomiast wyśmienite torty, ciasta i ciasteczka z owocami sezonowymi idealnie uzupełniają spotkania w gronie rodzinnym. Nasza dzisiejsza propozycja
Banana Smilessłodką wersję, z nadzieniem serowym, którą można spotkać równie często. Pierożki są niesamowicie delikatne i wyjątkowo smaczne! Świetnie smakują z zimnym, naturalnym jogurtem, masłem, czy też koktajlem owocowym! Koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO: * mąka pszenna – 200 g * duże jajko – 1 szt * olej – 1 łyżka * mleko – 50 ml NADZIENIE: * ser biały
Ostra na Słodkoschłodziły a potem miksujcie aby cieszyć się rewelacyjnym smakiem owoców i mięty. Koktajl robi się błyskawicznie. Jeśli nie macie czasu schłodzić owoców miksujcie ciepłe a potem dodajcie kostki lodu. Koktajl owocowo - miętowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielato nie należy do moich ulubionych pór roku. Nie przepadam za upałami, ale za to ta pora roku ma dla mnie ogromne plusy, jakich nie posiada żadna inna. Owocowe koktajle na śniadanie, chłodniki na obiad i sałatki na kolacje…półki i skrzynki na straganach przepełnione tym, co kocham najbardziej czyli ogromem kolorowych owoców i warzyw. Moja lodówka pęka
Mienta blogLato to najlepszy czas na deserowe szaleństwo. Bogactwo kolorowych i soczystych owoców sprawia, że często przygotowujemy słodkie pyszności w kolorach tęczy. Spontaniczne desery smakują zawsze najlepiej. Poza koktajlami owocowymi i warzywnymi, lemoniadami czy sorbetami, w upalne dni można w kilka chwil przygotować w domu pyszny deser, bez pieczenia, za to z owocami, lodami i chrupiącymi dodatkami. To świetna propozycja
Moja smaczna kuchniaskóry, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do truskawek i rozdrobnić. Następnie dodać miód, sok z cytryny, jęczmień, maślankę i wszystko starannie wymieszać. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony. Zobacz również: Koktajl owocowy z młodym jęczmieniem
Kuchcik gotujeprzerwie na mecz częstuję lekkim, owocowym koktajlem na bazie jogurtu naturalnego i z dodatkiem pestek granatu. To dla tych, co piwa pić nie mogą, nie chcą, nie lubią itd ;) Ps. A jaki wynik typujecie...? Składniki: 1 mały kubek jogurtu naturalnego (ok 200g) 1 duży banan 2 łyżeczki dżemu truskawkowego 1/3 granatu (ok 4-5 łyżek) Sposób przygotowania: Do misy blendera
Kuchnia w czekoladzieOwoce są bardzo smaczne i zawierają dużo witamin. Dzisiejsza moja propozycja to koktajl ze zmiksowanych owoców. Zdrowy, pożywny koktajl owocowy na śniadanie doda Wam siły na cały dzień :) Składniki: na jedną szklankę * 1 dojrzały banan * 1 kiwi * garść borówek amerykańskich * 7-8 truskawek Wykonanie: Banana i kiwi obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Truskawki oczyścić, umyć
Zrób to smacznie