Keto ciasto kokosowo – cytrynowe Letni deser z kokosem w roli głównej Dzisiaj obiecane keto ciasto kokosowo- cytrynowe, które towarzyszyło ostatnio lodom z kalafiora . Pewnie niektórzy z Was do teraz nie mogą uwierzyć, że coś tak smacznego i udanego mogło powstać z kalafiora . Ja sama mam z tym problem. A w głowie już się klarują pomysły na następne jego niekonwencjonalne
Modern Cave Girlnadać ciastu wspaniały smak i aromat. Biorąc pod uwagę powyższe, pewnie w ogóle nie powinnam określać tego ciasta mianem keto key lime pie. Bardziej pasowałoby określenie tarta kokosowo- limonkowa. Kokos występuje tutaj bowiem nie tylko w spodzie ( mąka kokosowa , olej kokosowy ), ale także w nadzieniu ( śmietanka kokosowa – można użyć także tej z puszki*). Ja się jednak upieram przy
Modern Cave Girlwoda jakoś nie chętnie przechodziła przez przełyk, a wtedy wchodzi w grę picie czegoś gęstego. Żeby trochę urozmaicić sobie posiłek, zblendowałam 3 składniki z płatkami jaglanymi, twarogiem posyłam kokosem i takim sposobem stworzyłam pełnowartościowy posiłek. Polecam wykonać taki smakołyk dzieciaczkom. :) Zapraszam również po przepis na PUDDING RYŻOWY Z JABŁKIEM LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 456 kcal
zdrowo i aktywniesycącą kaszę jaglaną. Patrząc na zdjęcie pewnie byście się nie domyśleli, że się tam znajduję.😏 Co ciekawe jeden kawałek ma tylko ok 100 kcal! :) Mocno czekoladowe z kokosem i posypką orzechową zachwyci każdego! Jest zbite, mocno sycące, dlatego 2 kawałeczki tego ciacha w zupełności wystarczą aby się najeść i rozkoszować się smakiem. 😍 Zachęcam każdego kto uwielbia kaszę jaglaną
zdrowo i aktywniePierwszą wersję wykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami...nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. 😏😍 Link do tego cudeńka podsyłam TUTAJ . Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że nie wiele osób pewnie ma tą galaretkę dlatego drugą wersję wykonałam ze standardową galaretką :) Przy tej opcji zamiast galaretki cytrynowej
zdrowo i aktywnietablicy mendelejewa z supermarketu tortu, który tak pięknie błyszczał za ladą i był w promocji. :) Daktyle mają za zadanie tutaj maksymalnie osłodzić deser, a w połączeniu z orzechami i kokosem sprawia, że kubki smakowe oszaleją na tym punkcie. Może i ma trochę więcej kalorii, ale można przymknąć na to oko ze względu na wartości odżywcze tego ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnietablicy mendelejewa z supermarketu tortu, który tak pięknie błyszczał za ladą i był w promocji. :) Daktyle mają za zadanie tutaj maksymalnie osłodzić deser, a w połączeniu z orzechami i kokosem sprawia, że kubki smakowe oszaleją na tym punkcie. Może i ma trochę więcej kalorii, ale można przymknąć na to oko ze względu na wartości odżywcze tego ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuKolejny sernik na zimno tym razem połączenie kokosu i orzeźwiającego ananasa. Smaki słynnego koktajlu karaibskiego Pina Colada. Delikatna masa na bazie sera, mleka kokosowego i wiórków kokosowych pokryta zmiksowanym ananasem z galaretką cytrynową. Pyszny deser idealny na upalne letnie dni. 120 gram herbatników 100 gramów wiórków kokosowych 3 galaretki o smaku cytrynowym 1 puszka mleka kokosowego
Andzia PichciMaliny to zdecydowanie moje ulubione owoce i w sezonie letnim jem je codziennie. W sumie w zimowym też, tylko w wersji mrożonej 😉 Uwielbiam łączyć je z kokosem, z którym po prostu doskonale sie komponują. Przygotowałam dla was prosty i szybki wegański deser kokosowy z Read More Artykuł Wegański deser kokosowy z malinami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonŚwietnie pasują do kawy, a na dodatek są zdrowe – przemycam w nich sporo warzyw, nie zawierają klasycznej mąki, więc są niskowęglowodanowe, Read More Artykuł Proste placuszki szpinakowe z kokosem i malinami – bez mąki, bez glutenu, bez laktozy pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonwolnym ogniu gotujemy, aż krem zgęstnieje. Całkowicie studzimy.Masło ucieramy na puszystą jasną masę i stopniowo dodajemy budyń – ł yżka po łyżce. KOKOSOWA KRUSZONKA: Na maśle przesmażamy kokos z cukrem. Posypujemy w trakcie pieczenia drożdżówek. CAŁOŚĆ: Schłodzonym kremem karpatkowym nadziewamy drożdżówki . Smacznego
Ostra na Słodkotortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać ze sobą wiórki kokosowe, ksylitol i białka - wyłożyć na spód tortownicy. Przy pomocy łyżki równomiernie rozłożyć na spodzie, na koniec dociskając kokos do spodu, aby zrobić stabilny spód dla sernika. Tak przygotowany kokosowy spód wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podpiekamy przez 10-15 minut . W między czasie do misy
Plate of JoyUpieczony spód dobrze studzimy. Mascarpone miksujemy przez minutę. Dodajemy stopniowo słodzidło i wiórki kokosowe. Przekładamy masę kokosową na spód. Całość dekorujemy migdałami. Na koniec wszystko można posypać dodatkowo kokosem. Więcej przepisów na zdrową Wielkanoc znajdziesz
CzarnawisienkaPieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Pod koniec pieczenia ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy kokos, mieszamy delikatnie szpatułką. Przygotowaną piankę kokosową wykładamy na podpieczony sernik. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 minut (do zrumienienia się bezy kokosowej). Studzimy w uchylonym piekarniku. 103 ciasta siostry
Smaki Na Talerzu