kokosowych, które przyjemnie „chrupały” podczas jedzenia. Na 4 porcje: 2 filety z łososia (po około 250-300g każdy) 2 pory 2 łyżki Oleju Wielkopolski Miks z Kokosem + do posmarowania formy 4 łyżki śmietany 30% 15g serka topionego sok z połowy cytryny 3 łyżki majonezu 2 płaskie łyżki parmezanu 2 łyżki wiórek kokosowych sól, pieprz 2 łyżki posiekanego
Smaki Na Talerzuwoda jakoś nie chętnie przechodziła przez przełyk, a wtedy wchodzi w grę picie czegoś gęstego. Żeby trochę urozmaicić sobie posiłek, zblendowałam 3 składniki z płatkami jaglanymi, twarogiem posyłam kokosem i takim sposobem stworzyłam pełnowartościowy posiłek. Polecam wykonać taki smakołyk dzieciaczkom. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcję: -2 większe marchewki -1 banan -1 jabłko -120 g płatków jaglanych
Zdrowie i pysznie na talerzuskładników. W czasie mieszania dolewamy letnie mleko. Kulki serowo kokosowe 4. Wszystkie składniki na kulki łączymy ze sobą. Jeśli masa jest zbyt luźna aby ulepić kulki to dosypujemy jeszcze kokosu lub mąki kokosowej. Natomiast jeśli nie jest zbyt zwarta to dodajemy łyżkę masła. 5. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy kulki i układamy je na dnie zostawiając parę na górę
Gotowanie...to proste !Ciasto, które po prostu MUSICIE upiec!!! 💕 Przepyszne, wilgotne, mięciutkie, pachnące kokosem i limonką - nie można się od niego oderwać! Jest bardzo łatwe do zrobienia i naprawdę tanie, produkty w większości zawsze mamy w domu pod ręką (limonkę możecie opcjonalnie zastąpić cytryną). 🍋 Moje Dzieci nie mogły się od niego oderwać, zresztą ja również 😉 Jest to ciasto ucierane, wiec
Słodko-Słony Świat Ilonywszystkie składniki czyli ciecierzycę, masło orzechowe, miód, kakao oraz aromat migdałowy i całość blędujmy ,aż uzyskamy gładką masę z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które obtaczamy w kokosie lub ciemny kakao, posiekanych orzecha itp. przechowujemy w lodówce, schłodzone smakują mi najlepiej :). Źródło: http://www.makehappyday.com/bajaderki-z-ciecierzycy-lepsze-niz-kulki-mocy/
Słodkie zapomnieniesmaku. Wprost rozpływa się w ustach! Mój mąż stwierdził, że przypomina mu ptasie mleczko, a dla mnie to taka leciutka serowo-kokosowa pianka pokryta cudownie pachnącym wierzchem. Ach ten kokos... Z podanych proporcji wychodzi pokaźne ciasto, ale zapewniam, że znika bardzo szybko, zbyt szybko! Koniecznie spróbujcie. (Forma o średnicy minimum 26 cm) Masa: 500g zmielonego twarogu 3 łyżki
Di gotujeSkładniki (około 12 szt.): 300g wiórków kokosowych 300g mleka skondensowanego słodkiego ( użyłam mleko w tubce 2szt) 50g miękkiego masła 300g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej Wykonanie: do miski dodajemy kokos, mleko skondensowane słodkie oraz masło, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, gotową masę dajemy na 1 godzinę do lodówki ze schłodzonej masy formujemy batoniki, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie
Słodkie zapomnieniemąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżeczki oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka esencji waniliowej 100g gorzkiej czekolady 70% kakao Dodatkowo: 1 szklanka mrożonych jeżyn lub malin Wykonanie: Spód: orzechy oraz kokos blędujemy ,aż uzyskamy w miarę gładką konsystencję , następnie dodajemy ksylitol oraz kakao i całość mieszamy masę przekładamy do tortownicy (ja użyłam 18cm)wyłożonej papierem do pieczenia ( tylko dno), dociskając
Słodkie zapomnieniefalse PL X-NONE X-NONE Rolada kokosowa zrobiona jest w podobny sposób jak kartofelki bo i tu i tu używamy kruszonych herbatników. Jednak na drugi raz przeprażę trochę kokos aby mocniej wydobyć jego aromat i na pewno dodam polewę z gorzkiej czekolady aby w pełni przypominała w smaku batoniki kokosowe. W arto się pokusić i zrobić ją w podstawowej
Słodkie zapomnieniewiórków kokosowych mąka kokosowa do obtoczenia lub gorzkie kakao Wykonanie: daktyle moczymy w wodzie10-15 minut , odcedzamy a następnie blędujemy na papkę kokos zalewamy wrzątkiem około 500ml, odcedzamy i mocno wyciskamy przez gazę ( dzięki temu zabiegowi obniżamy ilość tłuszczu wiórków kokosowych i wydobędziemy ich smak) wiórki wkładamy do blendera i je mielimy ( blędujemy
Słodkie zapomnieniełyżki pestek dyni 1 łyżka pestek słonecznika dodatkowo dodałam szczyptę cynamonu Wykonanie: banany rozgniatamy na papkę np. widelcem, następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki czyli masło orzechowe, płatki owsiane, żurawinę, kokos, pestki dyni i słonecznika oraz szczyptę cynamonu, całość dokładnie mieszamy i formujemy formujemy kulki które, delikatnie spłaszczamy ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy
Słodkie zapomnienieOdkładamy do przestudzenia. Do zimnej masy dodajemy likier (lub mleko) oraz mleko w proszku. Mieszamy rózgą kuchenną, aż do połączenia. Gładką masę przelewamy do miski z pokruszonymi ciasteczkami i kokosem. Mieszamy. Odkładamy na 2 godziny do lodówki (dopiero po tym czasie, gdy masa zastygnie, będzie możliwe lepienie z niej kulek). Migdały zalewamy w szklance wrzącą wodą. Po około
Smaki Na TalerzuBardzo lubię kruche ciasta. Tym razem mam dla Was propozycję na ciasto z jabłkowo - orzechowym nadzieniem i bezą z kokosem. Idealne do kawki, ale pasować będzie również na świąteczny stół. Jabłecznik na bogato. Składniki kruchego ciasta: 200 g mąki pszennej (typ 500) pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) 80 g cukru 100 g zimnego masła 3 żółtka Składniki
Smak mojego domuniepodzielnie kokos rządzi :-) Dziś przedstawiam przepis na proste ciasto na niedzielę z gatunku tych, gdy nie ma nic w lodówce, takie ciasto kryzysowe . Na tę babeczkę składniki znajdą się zawsze w każdej kuchni i już można piec. Oczywiście bezglutenowe ciasto kokosowe a właściwie babka , zapraszam :-) * * * Składniki (na keksówkę o wymiarach: 27cm x 8 cm mierząc od spodu
Kawa z mlekiemDzisiaj mam dla Ciebie propozycję na FIT szybką i słodką przekąskę. Jeśli lubisz kokos to ten deser na pewno przypadnie Ci do gustu. Zapraszam! Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 3 łyżki cukru kokosowego ( może być trzcinowy, miód, syrop klonowy) aromat migdałowy szklanka wiórków kokosowych łyżka oleju kokosowego (może być masło, masło orzechowe) wiórki kokosowe do obtoczenia
Mój pomysł na