Lubicie granolę? Robicie ją w domu, czy kupujecie gotową w sklepie? Przygotowanie granoli jest niezwykle proste i szybkie, więc warto zrobić ją w domu. A największą
Tajemnice SmakuPudding z perełek tapioki z dodatkiem musu z mango możemy przygotować wieczorem, zapakować w słoiczek i na drugi dzień zabrać ze sobą np. do pracy, na
Tajemnice SmakuJak zrobić domowe masło orzechowe? Nic prostszego, potrzebujemy tylko orzeszków ziemnych i blendera o dużej mocy. Chwila miksowania i mamy prawdziwe masło orzechowe… mniam! Możemy
Tajemnice SmakuKoktajl winogronowy ze szpinakiem, imbirem i wodą kokosową zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych. Zawarte w napoju winogrona doskonale wpływają na nasze zdrowie, jak również znakomicie
Tajemnice SmakuCzy można przygotować budyń bez mleka? Okazuje się, że tak, jeśli mleko krowie zastąpimy tzw. mlekiem kokosowym, czyli napojem przygotowanym z miąższu kokosa i wody. Taki
Tajemnice SmakuKlasyczna Panna cotta przygotowywana jest ze śmietany, cukru, wanilii i żelatyny. Wygląda i smakuje wspaniale, szczególnie podana z owocami lub sosem owocowym. Ten tradycyjny włoski deser
Tajemnice SmakuPrzygotowanie budyniu z kaszy jaglanej wydaje się banalnie proste i … takie jest, ale pod pewnymi warunkami. Dominika Jarzynova zrobiła małą budyniową rewolucję, kiedy to
Tajemnice SmakuDeser ekspresowy, wegański i tylko z pięciu składników – mleka kokosowego, pulpy z mango i marakui, agaru i owoców do dekoracji. Panna cotta w wegańskiej i
Tajemnice SmakuKeto tort czekoladowy z bitą śmietaną i truskawkami Karnawałowe słodkości nie takie straszne dla zdrowia i sylwetki Mamy Karnawał , a to oznacza nic innego jak czas
Modern Cave GirlDelikatny, kremowy pudding zachwyci nie tylko wielbicieli takich dań ale także wszystkich niejadków. To pyszne danie idealnie nada się na śniadanie w zimowe poranki. Koniecznie do
Moje Małe CzarowanieNie będę pewnie odkrywcza pisząc, że śniadanie jest najważniejszym dla nas posiłkiem w ciągu dnia. Smaczne, zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa każdego rozpoczętego - dobrze rozpoczętego
Kulinarne przygody GatityCiasto pijak i jego klasyczny przepis rodem z PRL-u. Kto zna ciasto pijak ten wie, że ma ono w swoim składzie też mak, albo
RITA food channelKokosowa jaglanka z granatem to jedno z ulubionych śniadań mojej małej Zosi Robi się ją błyskawicznie i jeszcze szybciej zjada, jest taka pyszna Polecamy przepis wszystkim
Natka Pietruszki