Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka

Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka

Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka

Przepis na : śniadanie

Czy można przygotować budyń bez mleka? Okazuje się, że tak, jeśli mleko krowie zastąpimy tzw. mlekiem kokosowym, czyli napojem przygotowanym z miąższu kokosa i wody. Taki budyń to znakomity pomysł na deser dla osób, które nie tolerują lub nie chcą pić mleka krowiego. Natomiast, dla osób, które mogą pić krowie mleko to zachęta, aby eksperymentować w kuchni i poznawać nowe smaki. Budyń jest bardzo pyszny, łatwy w przygotowaniu i bardzo… czekoladowy! Składniki 50 g gorzkiej czekolady 70 % zawartości kakao 400... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.