kluski ziemniaczane - 1900 przepisów (strona:18/127)

Kopytka 195

Kopytka Klasyczne kluski z ugotowanych i rozduszonych ziemniaków z dodatkiem mąki i jajka, zwane kopytkami. Można je podawać z sosem pieczeniowym, grzybowym, gulaszem lub

Blog z Apetytem
Kluski ziemniaczane z farszem serowym 163

jakie? kremowe, przepyszne z ciekawym, serowym nadzieniem. Kluski robi się bardzo szybko i smakują wyśmienicie. Polecam serdecznie w te coraz chłodniejsze jesienne dni. Kluski ziemniaczane z farszem serowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Knedle ze śliwkami 303

Bardzo prosty i bardzo tradycyjny przepis na knedle ze śliwkami. Te pyszne kluski ziemniaczane ze śliwkową niespodzianką w środku zazwyczaj podaję z dodatkiem zasmażanej na maśle bułki tartej. Jak by tego było mało dodaję jeszcze gęstą, kwaśną śmietanę.. pycha :-) A jak Wy jadacie knedle ze śliwkami

AniaGotuje.pl
Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami 172

mięsa na 5 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń odstawić na 10 minut, pokroić. Sos zlać do garnka, zagotować, zagęścić i doprawić wedle uznania. Najlepiej smakuje podana z kluskami ziemniaczanymi. Artykuł Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM 221

wymieszać. Dolać śmietankę kremówkę wymieszaną z sosem sojowym i zagotować. Pogotować chwilę aż sos trochę zgęstnieje. Jeśli zgęstnieje, można dodać więcej wody. PROPOZYCJA PODANIA: Ziemniaki gotowane, puree ziemniaczane, kluski śląskie ( przepis tutaj ) Surówka, mizeria, świeża sałata.  Jeśli spodobał ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi. Dzięki

Calzonella.com
Sos pieczarkowy. Klasyczny, szybki, prosty w wykonaniu. 225

pieczarkowy przygotowuję dość często. Gęsty, śmietanowy, doskonale pasuje jako dodatek do wszelkich pieczonych czy duszonych mięs, makaronu, ziemniaków, placków ziemniaczanych, klusek śląskich czy gołąbków. Polecam :) Składniki - 30 dag pieczarek - 3 łyżki śmietany 12% - 1,5 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka oleju - sos sojowy - sól Wykonanie   Oczyszczone pieczarki kroję w grubsze plasterki. Przesmażam w rondelku na łyżce

Kuchnia z widokiem na ogród
BIGOS 183

wszystkie gatunki mięsa. Bigos zagotować, przyprawić solą do smaku. Bigos można też przyrządzić zasmażany, dodając zasmażkę z części tłuszczu i 3 dkg mąki. Podawać z ziemniakami, pieczywem, kluskami ziemniaczanymi

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Placki ziemniaczane 360

Kocham ziemniaki. Miłość do tego warzywa zaszczepiła we mnie moja mama, która pochodzi z Poznania. Cała moja rodzina uwielbia  kluski ziemniaczane . Nikt też nie wzgardzi kotlecikami z ugotowanych ziemniaków. Jednak chyba najbardziej wszyscy uwielbiamy takie właśnie zwykłe placki ziemniaczane. Nie z gulaszem, nie z sosem paprykowym. Po prostu posypane cukrem. Uwielbiam. Składniki

Pobite gary Barbary
Pieczona pierś gęsi z glazurowanymi buraczkami 283

słodkawy smak. Dodatkiem do niej były buraczki w słodko-kwaskowej glazurze, pieczona gruszka z chutneyem porzeczkowym z chilli i delikatne kluseczki ziemniaczane. Do tego zestawu pasują ziemniaczane kluski: kopytka, kluski śląskie lub gnocchi. Dziecko popijało obiad kompotem wiśniowym, dorośli pili Bordeaux, które było składnikiem sosu. Obiad bardzo nam smakował, syn z niecierpliwością czekał kiedy

Codziennik Kuchenny
Kaczka z malinami i figami 120

się lekko skarmelizują, przewrócić na drugą stroną. Na talerzu ułożyć trochę sosu, na nim położyć nogi kaczki. Obok ułożyć figi, polać sosem z karmelizowania fig. Podawać z kluskami ziemniaczanymi. zastawa

królestwo garów
Gołąbki z kiszoną kapustą, tartymi ziemniakami i kiełbaską 153

gołąbki przypadną do gustu amatorom dań typu pyzak (tarciuch) czy też tartych klusek ziemniaczanych. Zupełnie odmienne od tradycyjnych, a gdy pominiemy kiełbaskę to będą idealnym daniem na piątkowy obiad. Bardzo smaczne, polecam! Składniki: 1 duża główka białej kapusty, 2 łyżki octu Na farsz: 1 kg ziemniaków, 30 dag kiszonej kapusty, 20 dag kiełbasy (u mnie chuda

Nie tylko w kuchni
Recenzja książki Kuchnia włoska krok po kroku 169

rozdziałów: Pierwszy rozdział to przepisy na ciasta i przygotowania wstępne: a w nim przepisy na makaron jajeczny, makaron z nadzieniem, kluski ziemniaczane, ciasto francuskie, ciasto kruche, ciasto drożdżowe oraz biszkopt. Drugi rozdział to sosy , a w nim przepisy na buliny, wywary, sosy oraz majonez. Trzeci rozdział

Marta Gotuje
Okrasa 320

Wasa. Okrasę można włożyć do kamionki, zalać tłuszczem gęsim i trzymać w lodówce nawet do kilku dni... u mnie nigdy dłużej nie stała. Okrasą można okrasić pierogi, kluski ziemniaczane...   zastawa

królestwo garów
Bitki wołowe z grzybami 154

należy dokładnie rozprowadzić w 1/4 szklanki zimnej wody i dodać do potrawy. Doprowadzić ponownie do wrzenia i gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub kluskami ziemniaczanymi

W SMAK