kiszone ogórki - 5413 przepisów (strona:32/361)

Boeuf strogonow przepis z 1963 roku 158

świat 😀 Poniżej przepis na Boeuf strogonow w oryginalnym brzmieniu, a w nawiasach kwadratowych moje dopiski. W tym przepisie zaskoczyła nas duża ilość śmietany oraz brak pieczarek i kiszonych ogórków. Zdecydowaliśmy się więc na mały eksperyment - jedną cześć przygotowaliśmy trzymając się ściśle receptury z 1963 roku, a drugą doprawiliśmy po swojemu dodając ogórki kiszone, musztardę, Vegamite(...)których nie wyobrażam sobie tej potrawy 2 szklanki wywaru mięsnego  (można nieco więcej, można nieco mniej, w zależności od tego jak gęsta ma być potrawa) 2 ogórki kiszone pokrojone w cienkie paseczki 30 dag pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki i podsmażonych na oleju 1 łyżeczka  musztardy (w naszym wypadku Colmans ) 1 niepełna łyżeczka Vegamite , która doskonale podkreśla

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z makaronu 194

oleju  1 papryka 2 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy  mięso z trzech ugotowanych w rosole pałek z kurczaka  pęczek szczypiorku  sos  2 sosy sałatkowe koperkowo ziołowe można dać inne smaki 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 2 łyżki sosu sojowego  2 łyżki soku z kiszonych ogórków Sposób przygotowania przepisu: 1.  Wsypać(...)odparuje woda , wystudzić wszystko 3.  W misce przygotować sos wsypać sosy sałatkowe dodać 3 łyżki oleju i 3 łyżki wody, 2 łyżki sosu sojowego , 2 łyżki soku z kiszonych ogórków ,wszystko  razem wymieszać . 4.  Do wymieszanego sosu dodać kukurydzę,  posiekany szczypiorek (cebula), pokrojone w kostkę  ogórki ,paprykę i mięso dodać wystudzony makaron wszystko

W królestwie smaków Beaty
Zupa ogórkowa (bezmięsna) 167

jest takie proste! Ale doszłam do wniosku, że wrzucę, może komuś się przyda :) Składniki: 1 niewielki seler 2 pietruszki 4-5 marchewek kilka ziemniaków 0,5 litrowy słoik ogórków kiszonych 1 por 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 3-4 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki majeranku 1 łyżka oregano 1 łyżka lubczyku 50 ml śmietany(...)się robić miękka - wtedy dorzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę wraz ze startymi na grubych oczkach ogórkami kiszonymi (z sokiem, który się wyciśnie podczas tarcia). Gdy warzywa będą miękkie zupę przyprawiamy, jeśli jest zbyt mało kwaśna dolewamy trochę soku z kiszonych ogórków. Na koniec dodajemy masło, zabielamy śmietaną i wsypujemy koperek. Jeśli chodzi o przyprawy to dodając zioła rozcieramy

Kolorowy Przepisownik
Boeuf strogonow 188

BOEUF STROGONOW Składniki:  ok. 1 kg łopatki wołowej 2-3 ząbki czosnku kilka ziarenek ziela angielskiego 3-4 liście laurowe 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego 4-5 szt ogórki kiszone sól i pieprz do smaku czerwona papryka sypka smalec do smażenia   Przygotowanie: Mięso wołowe  kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy(...)mięso zmięknie.  W tym czasie można pokroić na ćwiartki  ogórki kiszone. Kiedy mięso będzie już miękkie do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy ,wcześniej rozrobiony z 2-3 łyżkami wywaru, a kiedy się zagotuje dodajemy trochę zasmażki.  Na końcu do całości wrzucamy kiszone ogórki i podgotowujemy chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, opcjonalnie można dodać trochę

Bon appetit mon amie
Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z kaszą pęczak 176

słoniny do smażenia pokrojonej w kostkę 2 łyżki mąki pszennej 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 2 cebule, pokrojone w kostkę (1 x 1 cm) 2 kiszone ogórki, pokrojone w kostkę (1 x 1 cm) 300 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki 3 łyżki masła 500 ml ciemnego piwa  woda 3 goździki 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego(...)wcześniej wlałam około 50 ml wody, aby mięso się w nim nie przypaliło do czasu wlania piwa. Patelni nie myłam tylko na pozostałości tłuszczu usmażyłam cebulę, czosnek i ogórki kiszone.  Ta zawartość patelni również wylądowała w garnku, w którym już siedziało mięso. Patelnia dalej nie umyta 😉Wrzuciłam do niej masło, rozpuściłam. Na rozgrzane masło wrzuciłam pieczarki, usmażyłam

Blondynka Gotuje
Słowiańskie chilli, chilli wariacja na temat 196

duża cebula 4 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego pół torebki słodkiej papryki w proszku dwie łyżki tejże ostrej dwie łyżki przecieru pomidorowego przyprawa uniwersalna puszka czerwonej fasoli słoik kiszonych ogórków trochę startego sera pieprz olej do smażenia Czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną cebulę zezłacamy na oleju. Dokładamy przecier pomidorowy oraz podprażony kumin i razem przesmażamy. Dorzucamy rozdrobnione(...)dorzucamy do mięsa. Dusimy wszystko pod przykryciem około 5 minut. Na koniec, w głębokiej patelni z mięsną masą wylądować powinna fasola. Po wymieszaniu wszystkiego po raz ostatni, faszerujemy mięsem kiszone ogórki. Posypujemy tartym serem i podajemy gorące. Gdy podamy je samoistnie mogą służyć za przystawkę, z frytkami, czy innym dodatkiem, swobodnie spełnią rolę dania głównego

Kuchenna Kontrrewolucya
Tradycyjna zupa ogórkowa. 125

udka z kurczaka, czy skrzydełka-należy jednak pamiętać o tym, by zdjąć z nich skórę) 4 marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 mały por 5 ziemniaków 5 ogórków kiszonych 1 łyżka mąki 1/3 szklanki śmietany do zup 1 liść laurowy 3 ziela angielskie kilka ziaren pieprzu przyprawa uniwersalna typu Vegeta      Mięso wkładamy do garnka, zalewamy(...)mięsko i dodajemy, również starte na tarce o grubych oczkach, ogórki kiszone. Gotujemy około 15 minut, po tym czasie mieszamy słodką śmietanę z mąką i zagęszczamy zupę. Zagotowujemy i przyprawiamy przyprawą uniwersalną (jeśli zupa jest za mało kwaśna to możemy ją doprawić wodą z kiszonych ogórków). Mięso obieramy od kości, dodajemy do zupy i gotowe

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 235

szalotki 1 duże jajko 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego kilka łyżek bułki tartej ok. 30-40ml oleju rzepakowego Do podania gotowane ziemniaki kiszone ogórki marynowane patisony, grzyby lub papryka Instrukcje Boczek kroimy na mniejsze kawałki i mielimy lub tniemy w blenderze na dość gładką masę. Z jajka odlewamy samo żółtko. Szalotki obieramy(...)smażymy je powoli jeszcze przez ok. 6 minut, w międzyczasie 2-3 razy odwracając. Kotlety najlepiej smakują podane na ciepło z ziemniakami lub pieczywem i z kwaśnymi dodatkami (ogórki kiszone, marynowane grzyby, patisony lub papryka), ale można je też spożywać na zimno. Uwagi Bądźmy ostrożni dodając sól, gdyż wędzony boczek potrafi zawierać jej już całkiem sporo. Warto z ostrożności

Kulinarna Pokusa
Śledź po litewsku 237

już propozycja przed świętami na wykorzystanie śledzia. Tym razem pyszny śledź po litewsku z aromatem wędzonych szprotek. Składniki: 4 filety ze śledzia 4 szprotki wędzone z oleju 2 ogórki kiszone ½ słoiczka koncentratu pomidorowego 1 cebula (opcjonalnie 2 małe) 40g suszonych grzybów Olej Sól, pieprz Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na 2 godz. Następnie przelewamy do garnka i gotujemy około(...)same kroimy na drobno i dorzucamy na patelnie. Całość dusimy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie układamy na półmisku, polewamy sosem i posypujemy pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym. Opcjonalnie można wszystko razem wymieszać i podawać w formie sałatki.Smacznego

Kolizje Smaków
Świąteczna sałatka jarzynowa z szynką 5079

każde Święta przygotowuję tradycyjne sałatki jarzynowe  z majonezem z dodatkiem gotowanych warzyw: ziemniaków, marchwi, selera, pietruszki, gotowanych na twardo jajek, własnoręcznie przygotowanych ogórków kiszonych, soli i pieprzu, oraz obowiązkowo majonezu Winiary. Sałatka jarzynowa jest u nas obowiązkowa również na różnych innych uroczystościach np. na urodziny, imieniny, czy na Sylwestra. Jeśli sałatka ma być zjedzona od razu to dodaję również(...)natka 5 plastrów gotowanej szynki 3 łyżki groszku konserwowego 3 szt. ogórek kiszony 4 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary 5 jajek ugotowanych na twardo sól i pieprz do smaku Gotujemy warzywa w łupinkach, nie możemy ich rozgotować, mają być sprężyste. Warzywa obieramy i drobno kroimy w kostkę. Domowe kiszone ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zrazy ze schabu wg Buni 340

włókien ) na szerokie płaty. Posmarować olejem i zostawić na 15 minut. Każdy płat posypać pieprzem , papryka i majerankiem. posmarować musztardą . Układać na środku każdego płata kawałek boczku, ćwiartkę kiszonego ogórka, pasek cebuli, skórki od chleba , grzybek suszony . Zwinąć zrazy . Obwiązać nicią  jak roladę . Posypać  z wierzchu papryka mieloną , majerankiem .Skropić sosem Teriyaki i sosem sojowym . Na patelni rozgrzać(...)gęsty ). Wyjąć zrazy - usunąć nici - przełożyć mięso z powrotem do garnka , doprawić sos do smaku użytymi przyprawami . Podawać z kaszą jęczmienną ( gryczaną , ziemniakami ) i surówką z buraczków lub  kiszonych ogórków . Oczywiście można użyć jednego rodzaju cebuli ale przekonałam się że jak jest jej kilka rodzajów to sos jest smaczniejszy. To samo dotyczy kostek pieczeniowych .Można zamiast tego

Buniabaje w kuchni
Forszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach 695

uroczystościach. Dodajemy także kiszonego ogórka oraz koncentrat pomidorowy i opcjonalnie możemy także dołożyć inne warzywa lub np. pieczarki, u mnie była to papryka, której akurat miałam za dużo w lodówce     Składniki: ok 500g wędlin, pieczonych lub gotowanych mięs, kiełbasy 1 cebula 1 łyżka oleju ok. 3 szklanki bulionu opcjonalnie papryka czerwona lub żółta 2 ogórki kiszone(...)proszku oraz pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną lub żółtą jeśli ich używamy *** *** Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone i dalej gotujemy przez około 5 minut *** *** Po tym czasie do gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek, mieszamy. Gotujemy jeszcze przez około 3 minuty. Pod koniec gotowania doprawiamy

Blog z Apetytem
WEGIERSKI GULASZ PO ZAKARPACKU 327

również jako bogracz. Ten przepis jest jednak inny niż ten, który prawdopodobnie znacie - będzie to tradycyjny gulasz, jaki przygotowuje się na zakarpaciu. Ja zazwyczaj dodaję do gulaszu m.in. ogórki kiszone, pieczarki, kukurydzę - obok mięsa jednak, w tym daniu królują przede wszystkim ziemniaki i spora ilość boczku. Danie jest przez to bardzo treściwe i sycące...no i nie dla tych(...)momencie można również dodać inne ulubione zioła i przyprawy). Krok 6. Kiedy mięso będzie już prawie gotowe, dodaję ziemniaki, paprykę, krojone pomidory bez skórki wraz z zalewą, ewentualnie kiszone ogórki i powoli gotuję-  do momentu, aż wszystkie składniki będą gotowe . Pod sam koniec dosypujemy połowę posiekanej zieleniny (pozostałą dekorujemy danie na talerzach). Prawdziwy węgierski bogracz gotowy! Smacznego :) Polecam

Moja Książka Kucharska
Tradycyjna kuchnia polska - powód do dumy 159

odmianami makaronu, tak my mamy przeróżne kluski. Kopytka, pyzy, kluski lane, śląskie - nic tylko zajadać! 4) Bigos i potrawy z kapusty kiszonej - oczywiście sporą popularnością cieszy se także bigos a także przeróżne inne dania wykonane z kiszonych ogórków, kapusty, marynowanych grzybów czy piklowanych warzyw. 5) Maślanka, kefir - tego w wielu miejscach na świecie zupełnie nie ma! 6) Pierogi - oczywiście(...)odmianami makaronu, tak my mamy przeróżne kluski. Kopytka, pyzy, kluski lane, śląskie - nic tylko zajadać! 4) Bigos i potrawy z kapusty kiszonej - oczywiście sporą popularnością cieszy se także bigos a także przeróżne inne dania wykonane z kiszonych ogórków, kapusty, marynowanych grzybów czy piklowanych warzyw. 5) Maślanka, kefir - tego w wielu miejscach na świecie zupełnie nie ma! 6) Pierogi - oczywiście

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Różowy dip majonezowy 133

grillowanego mięsa, frytek,  fit nuggetsów , nuggetsów w płatkach kukurydzianych czy piersi kurczaka zapiekanej w krakersach. Przygotowuję ten dip w dwóch wersjach: gładki  lub wersję wzbogaconą z ogórkiem kiszonym. Składniki: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, 1 mały, kiszony ogórek (opcjonalnie), kilka kropel sosu tabasco, sól, pieprz do smaku. Majonez wymieszać z ketchupem. Dodać sos tabasco, sól i pieprz(...)Jeszcze raz wymieszać i gotowe. W wersji wzbogaconej dodać  ogórka kiszonego  startego na tarce  o grubych oczkach.   Prawda, że banalnie proste

Moja kraina smaków
Zwijane bitki z ogórkiem kiszonym 168

razem przygotowując bitki postanowiłam je zwinąć po prostu z kiszonym ogórkiem  Kruche w aromatycznym sosie własnym z dodatkiem sporej ilości cebuli. 8  małych roladek ok. 800/900 gram szynki wieprzowej 4 małe ogórki kiszone  300 gram cebuli sól pieprz słodka papryka czerwona duży ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy smalec Szynkę rozkroić na 8 kawałków każdy(...)wadze ok.100 gram, następnie rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem do mięsa na bardzo cienkie kotleciki.  Przyprawiamy solą i pieprzem, układamy połowę kiszonego ogórka i zwijamy w roladkę, spinamy wykałaczką. W brytfannie lub dużej głębokiej patelni roztopić dużą łyżkę smalcu , przekładamy roladki i smażymy z każdej strony na złoty kolor.Cebule kroimy w piórka lub dużą kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę

Andzia Pichci
Zupa ogórkowa z selerem naciowym 217

Składniki: 1 ćwiartka kurczaka 3 marchewki 3 pietruszki 1 seler naciowy 10 średnich ogórków kiszonych 6 ziemniaków 200 ml soku z kiszonych ogórków 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 200 g śmietany 18% 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego 4 listki laurowe 2 łyżeczki kminku mielonego świeży koperek sól Sposób wykonania: Do dużego

Qchnia po prostu
Ryżowa, kolorowa sałatka z kurczakiem 803

drugie śniadanie w pracy. Składniki: 200g ryżu 200g fileta z kurczaka 1 duża czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka konserwowej kukurydzy 400g świeżego brokułu 3 kiszone ogórki 6 jajek ugotowanych na twardo 250g żółtego sera przyprawa do kurczaka majonez sól pieprz cukier masło klarowane Wykonanie: 1.  Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą(...)kostkę. 6.  Sałatkę układać warstwami w dużej misce: kukurydza, ryż, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, kawałki fileta z kurczaka, żółty ser, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, papryka, kiszony ogórek, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, jajka, brokuł i cebula (można również wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem).  Wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Wegetariańskie leczo z pieczarkami i ogórkami kiszonymi 234

bądź warzywno-mięsnych gulaszy, w których składzie przeważa papryka. I ja tak nazywam swoje danie, choć jest ono raczej luźną interpretacją oryginału, wzbogaconą o dodatek marchewek, pieczarek oraz… kiszone ogórki. Te ostatnie odgrywają zresztą niebagatelną rolę, cudownie wpływając na końcowy smak potrawy, który właśnie dzięki ogórkom ogromnie zyskuje na wyrazistości. Drugim sekretem udanego leczo wegetariańskiego jest wędzona papryka(...)smaku, 2 – 3 łyżeczki majeranku Marchewki pokroić na cienkie plasterki, cebulę pokroić w piórka, pozbawione gniazd nasiennych papryki pokroić w dużą kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, kiszone ogórki pokroić w małą kostkę, czosnek drobno posiekać. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać 2 – 3 łyżki tłuszczu, wrzucić plasterki marchewek, przesmażyć przez minutę, często mieszając. Dodać cebulę

Even Better Food
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym 202

nigdy nie jadł zupy ogórkowej, niech się zgłosi 😀 Zupa z kiszonych ogórków, to chyba jedna z bardziej znanych, tradycyjnych polskich zup. Zazwyczaj gotujemy ją na wędzonce, więc kiedy zobaczyłam w książce " Kolorowa kuchnia roślinna " Magdy Gembackiej przepis na zupę ogórkową z mlekiem kokosowym, byłam delikatnie mówiąc w szoku. Czytając listę składników pomyślałam, że może to pomyłka w druku, może(...)mimo że bezmięsna - możemy szczerze polecić :) Składniki - przepis pochodzi z książki " Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu " Magdaleny Gembackiej (recenzję książki znajdziecie tutaj ) 4 duże kiszone ogórki 1 cebula kawałek białej części pora (5 cm) 1 ząbek czosnku 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego lub wody 3 łyżki mleka kokosowego sól i pieprz 3 łyżki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem 143

surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do wiosennego obiadu lub lekka przekąska. Wyrazisty kiszony ogórek świetnie kontrastuje ze słodkawym jabłkiem i chrupiąca kapustą. Pycha! Składniki: ½ młodej kapusty 2 jabłka 2 ogórki kiszone łyżeczka koperku 2-3 łyżki jogurtu greckiego sos sałatkowy ziołowy Sposób przygotowania: Kapustę drobno siekamy. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podobnie postępujemy(...)kiszonymi ogórkami. Koperek myjemy i drobno siekamy. Z jogurtu i sosu sałatkowego przygotowujemy dresing. Mieszamy z warzywami

Pyry na Gaz
Sałatka jarzynowa 169

wiele odsłon. Każda gospodyni domowa przygotowuje ją wg swojej receptury. Moja jest z dodatkiem zielonego groszku i kiszonego ogórka. Składniki: 5-6 ziemniaków 2-3 marchewki 2 korzenie pietruszki ½ dużego selera por 5-6 jajek 2 słodkie jabłka 2-3 ogórki kiszonego szklanką mrożonego groszku pęczek natki pietruszki majonez łyżka musztardy sarepskiej sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy(...)osobnym garnku gotujemy obrana marchew, pietruszkę, seler i por. warzywa kroimy kostkę. Groszek gotujemy kilka minut w osolonym wrzątku. Dodajemy do ziemniaków i warzyw. Jajka, jabłka i kiszone ogórki kroimy w kostkę. Natkę drobno siekamy. Wszystkie warzywa łączymy z łyżką musztardy sarepskiej i majonezem. Jego ilość zależy od naszych upodobań. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Pyry na Gaz
Trójkątne kanapeczki z tuńczykiem 154

Dziś zapraszam na bardzo smaczne trójkątne kanapki z tuńczykiem, marynowaną cebulką, kiszonym ogórkiem, zielonymi oliwkami oraz majonezem. Kiedyś bardzo podobne kanapeczki sprzedawane były w pewnej znanej sieciówce. Jednak, jak to zazwyczaj bywa, ich cena nie była niska, a za tą sumę można było przygotować mnóstwo niemal identycznych w domowej kuchni. Tak też zrobiliśmy :) I muszę przyznać, że w niczym(...)puszki tuńczyka w sosie własnym ok. 16 szt. cebulek marynowanych ok. 15 szt. zielonych oliwek 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1/4-1/2 łyżeczki chilli (w zależności jaką „ostrość” preferujecie) sól pieprz Wykonanie: Tuńczyka odsączamy z zalewy. Kiszone ogórki kroimy w ćwierć-plasterki. Cebulki marynowane siekamy na mniejsze kawałki. Oliwki należy pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy

MyCookBook.pl
SAŁATKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW 191

Kiszony ogórek do obiadu. Ale tak sam? Po prostu? Proponuję sałatkę z ogórkiem kiszonym w roli głównej;-) Składniki: Ilość  w zależności od potrzeb  kiszone ogórki (ja użyłam zrobionych przez siebie w słodko octowej zalewie    przepis znajdziecie TU ) czerwona cebula marynowana papryka oliwa z oliwek sól, pieprz Ogórki obrałam ze skórki, przekroiłam na pół

potrawyregionalne
Sałatka śledziowa "Przysmak Gajowego" (bez glutenu, mleka, jajek) 202

sałatkowym topie ;) Zwłaszcza w wersji leśnej - z własnoręcznie zebranych zamarynowanych prawdziwków i podgrzybków, z wyraźną nutą aromatycznego jałowca. Oprócz tych składników znajdziemy  w niej: chrupiąca kalarepkę, jabłka, kiszone ogórki i czarne oliwki. Niestety zapasy marynowanych grzybków zostały wyczerpane, więc zastępują je tutaj pieczarki.Sałatka ta jest bardzo sycąca i z powodzeniem może zastąpić nawet obiad, zwłaszcza latem, kiedy(...)Przygotowanie:Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Grzyby i oliwki pokroić w plasterki. Kalarepki i jabłka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Kiszone ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć z nadmiaru wody. Śledzie odsączyć z oleju, pokroić na kawałki. Jeśli nie mamy uczulenia na mleko i niestraszne nam dodatkowe kalorie, można dodać

głodny alergik

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję