kiszone ogórki - 5413 przepisów (strona:157/361)

Fritatta z szynką i warzywami 108

dziś zupełnie pomysłu na obiad…” I wtedy robimy frittatę! Jest i pomysł, i obiad!   Składniki: 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% 50g szynki wieprzowej 3 ogórki kiszone 10 szt zielonych oliwek 2 szt papryki marynowanej 1 cebula 1/2 pomidora oregano papryka mielona ostra bazylia pieprz czarny, sól 1 łyżka smalcu koperek Wykonanie: Na patelni na smalcu

Raj dla Podniebienia
Roladki schabowe w sosie pomidorowo- serowym 155

ogórek kiszony  50 dag sera żółtego w kawałku  musztarda pomidory w puszce albo koncentrat pomidorowy  sól, pieprz , olej  wykałaczki  Mięso myjemy , kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószamy solą i pieprzem. Smarujemy musztardą. Kroimy ogórek w podłużne paski - kostki. Ser kroimy w ten sam sposób co ogórki

Różne smaki w kuchni
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z OGÓRKIEM KISZONYM 172

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 10 śr ednich ziemniaków,  3 większe ogórki kiszone, średnia papryka czerwona, jedna większa laska kiełbasy, średnia cebula, 520 g sosu spaghetti, bazylia, oregano, majeranek, sól, pieprz, 20-30 dag tartego sera żółte go. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie około

JejKuchnia
Muszelki z tuńczykiem 242

Jaśkiem, ale teraz już do rzeczy… Składniki: 2 szklanki makaronu muszelki małe puszka tuńczyka w sosie własnym mała puszka kukurydzy 1 średnia czerwona papryka 3-4 średnie ogórki kiszone 6 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron zgodnie z przepisem ale na miękko. Do miski

Mama z miasta
Sałatka z kalafiora 470

Składniki: -mały kalafior -czerwona papryka -dwa ogórki kiszone -szczypiorek -dwie łyżki majonezu -sól. pieprz Kalafior podzielony na różyczki krótko obgotowujemy, aby zachował chrupkość. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jeżeli różyczki są duże dzielimy je na jak najdrobniejsze. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Ogórki również drobno kroimy. Wszystko mieszamy

Kulinarne przemyslenia
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, porem i ogórkiem kiszonym 151

przyjściem gości przełożyć do miseczki.  Składniki: 3 średnie filety śledziowe (mogą być w oleju) 1 puszka czerwonej fasoli jasna część pora - około 12-15 cm 3 średnie ogórki kiszone oliwa z oliwek niewielki pęczek koperku niewielki pęczek natki pietruszki pół łyżeczki ziaren ziela angielskiego 2 średnie liście laurowe Śledzia pokroić w średniej grubości paseczki. Pora oczyścić, dobrze opłukać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tradycyjna warzywna sałatka. 118

która by nie znała tej sałatki, ale może się mylę?! Oto moja wersja! Składniki; 3 ziemniaki pół selera 6 marchewek 3  pietruszki 1 jabłko 4 jajka 3 ogórki kiszone puszka groszku konserwowego 1 mała cebula sól, pieprz majonez Przygotowanie; Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Kiedy warzywa są miękkie i przestygły kroimy w drobną

Radość kipiąca uśmiechem.
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 295

wołowe na wieprzowe, w/g mnie roladki są bardziej soczyste, szybciej się duszą, i cenowo znacznie tańsze. Polecam :) Składniki - 8 plastrów karkówki wieprzowej - 8 plastrów boczku wędzonego - 2-3 ogórki kiszone - 1 duża cebula - musztarda - czosnek mielony, papryka mielona, sól, pieprz, kminek mielony, majeranek, - olej do smażenia - śmietana, mąka ( opcjonalnie ) Wykonanie Płaty mięsa rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie plastry

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasta z sardynek i białego sera 190

Składniki : 2 puszki sardynek w oleju (  łącznie 220 g - po odsączeniu 150 g ) kostka sera białego 200 g jedna cebulka kilka łyżek keczupu najlepszy Pudliszki sól pieprz ewentualnie ogórek kiszony lub konserwowy Wykonanie : Sardynki odcedzamy cebulkę kroimy w drobną kostkę możemy ją sparzyć jeśli nie lubimy zbyt mocnego smaku dodajemy kostkę sera białego  (twarożku) doprawiamy do smaku keczupem

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Ogórki kiszone + film 142

Twarde i jędrne domowe ogórki kiszone to najlepszy dodatek do obiadu, doskonale smakują z pieczywem a także są smacznym składnikiem w różnych sałatkach. Przygotowanie ich trwa niespełna pół godziny a smakiem można cieszyć się całą zimę . składniki na 5 litrowych słoików 2 i 1/2 kg ogórków gruntowych 10 ząbków czosnku 10 liści laurowych 15 ziaren ziela angielskiego

Smakowite Dania
Sałatka gyros 204

Lubię, lubię ohhh bardzo lubię!!! Jeśli mamy wszystkie składniki 30 minut i pyszna sałatka gotowa. Ja przygotowałam z połowy porcji co widać na zdjęciach, ale podaje

NA MOIM TALERZU
Sałatka jarzynowa 246

Najbardziej zapamiętana z dzieciństwa, królowa wszystkich imprez...... Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy 2 ziemniaki 4 marchewki 1 pietruszka ½ selera korzeniowego 4 jajka 1 cebula czerwona jabłko ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki  śmietany lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy sól , pieprz  Wykonanie: Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.Warzywa korzeniowe gotujemy w skórkach, następnie

Anioły w kuchni
Roladki schabowe w sosie pomidorowo- serowym 273

kości 1 średni ogórek kiszony 50 dag sera żółtego w kawałku musztardapomidory w puszce albo koncentrat pomidorowy sól, pieprz ,olej wykałaczki Mięso myjemy , kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą. Opruszamy solą i pieprzem. Smarujemy musztardą. Kroimy ogórek w podłużne paski - kostki. Ser kroimy w ten sam sposób co ogórki. Wkładamy kawałek sera

Słodkości i nie tylko
Sałatka brokułowa w liściach botwinki (postna) 130

Jeśli lubicie botwinkę i brokuły to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Polecam Składniki: – 6 dużych liści botwinki (bez łodyżek) – 250g brokułów ugotowanych al’dente – 2 ogórki kiszone – 1 pomidor malinowy – 3 rzodkiewki – garść drobno posiekanej pietruszki – garść drobno posiekanego koperku – ocet jabłkowy, przyprawy wg smaku Liście botwinki dokładnie umyć, wrzucić

Smaki Armine
Sałatka śledziowa z soczewicą. 166

lubicie śledzie, jecie je często? zapraszam do dyskusji w komentarzach!  Składniki; 25 dag filetów śledziowych solonych w oleju rzepakowym SEKO 1 duży burak ćwikłowy - ugotowany 2 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 1 szklanka soczewicy - ugotowanej pieprz do smaku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie; Śledzie płuczemy i moczymy w zimnej wodzie około 15 min.lub dłużej

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania