kiszone ogórki - 5413 przepisów (strona:143/361)

Sałatka z cieciorki 194

ekspresowo. Taką sałatkę można zabrać do pracy, na piknik a także świetnie sprawdziła się do grillowanej kiełbaski. . Składniki: 1 puszka cieciorki gotowanej na parze 2 pomidory 2 ogórki kiszone 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Do smaku: sól himalajska pieprz kolorowy cukier sok z cytryny  Przygotowanie: Cieciorkę odsączyć na sitku z zalewy. Cebulę i ogórki

Ala piecze i gotuje
SAŁATKA CURRY Z TUŃCZYKIEM 161

puszka tuńczyka w oleju (120 g) woreczek brązowego ryżu (100 g) puszka kukurydzy (285 g po odsączeniu) średni ogórek kiszony (50 g) pół małej papryki (100 g) 100 g jogurt naturalny curry/kurkuma ewentualnie sól/pieprz Ryż ugotować, odlać olej z tuńczyka i wodę z kukurydzy. Pokroić w kosteczkę ogórek i paprykę. Wymieszać, dodać jogurt i mnóstwo curry/kurkumy. Doprawić do smaku

Vroblewska-fitlife
Pasta z makreli wędzonej 164

Dzieciom też bardzo smakuje, nawet nie przeszkadzała im surowa cebula pokrojona w kostkę ;) 1 wędzona makrela kawałek czerwonej papryki 0,5 cebuli 2 ugotowane żółtka (lub całe jajka) 1 ogórek kiszony 2-3 łyżki oliwy z oliwek pieprz czarny sól natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makrelę obrać ze skóry, wyciągnąć wszystkie ości i rozdrobnić w miseczce. Paprykę, cebulę i ogórka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka ziemniaczana 144

Szybka, banalna i bardzo smaczna sałatka ziemniaczana. Jeśli nie macie pomysłu na przekąskę zapraszam po przepis. Składniki: ziemniaki sałatkowe ogórki kiszone koper sól pieprz chilli w płatkach majonez ( u mnie Winiary) Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach i gdy delikatnie przestygną obieramy je ze skórki. Następnie kroimy pyrki i ogórki w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekany koperek i majonez

Wielki apetyt
sałatka z buraczków konserwowych 271

składniki: 1 mały słoiczek buraczków konserwowych w całości 3 jajka 2 cebule 1 ogórek kiszony 2 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki majonezu natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie w drobną kostkę kroimy buraki, cebulę, jajka oraz ogórka. Dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec posypujemy posiekaną natkę pietruszki i uprażone

Domowy Smak Jedzenia
Pasta twarożkowa z rybą 187

rodzinie od lat. Składniki - kostka sera białego 25 dkg - konserwa rybna - filety z makreli w oleju - ( może być inna ryba np. śledź ) - dwa jajka ugotowane na twardo - dwa ogórki kiszone większe, lub trzy mniejsze - łyżka majonezu, łyzka jogurtu naturalnego - sól, pieprz do smaku. Wykonanie Rybę i ser ugniatam w miseczce widelcem,dodaję starte na tarce jarzynowej jajka i ogórki

Kuchnia z widokiem na ogród
Gotowane roladki z sosem curry z ogórkiem i papryką 175

SPOŁEM”  - producenta m.in. znanego majonezu kieleckiego. Gotowane roladki z sosem curry z ogórkiem i papryką SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 1 łyżka Sosu Kieleckiego Curry 1 ogórek kiszony lub konserwowy 4-5 pasków papryki marynowanej sól i pieprz   PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy.  Smarujemy całą powierzchnię sosem curry, układamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zrazy wołowe z boczkiem 329

Zrazy wołowe z boczkiem Składniki na zrazy wołowe z boczkiem dla 4 os: 1,2 kg wołowiny bez kości 30 dkg boczku wędzonego 2 cebule 1 papryka 4 ogórki kiszone 3 łyżki musztardy 1 szkl mąki sól, pieprz Wykonanie: Wołowinę pokroić na plastry i rozbić. Posmarować każdy plaster musztardą i nakładać po kilka pasków boczku, papryki, cebuli oraz ogórka

Anielskie Smaki
Zraziki z szynki 131

wołowego.Nasze są z szynki wieprzowej, co wcale nie umniejsza ich walorów smakowych.Potrzebujemy:-zwarty kawałek szynki wieprzowej - ok. 1 kg-3 plastry boczku wędzonego lub surowego-cebulę-3 marchewki-ogórek kiszony-2 ząbki czosnku-ketchup-przyprawę do mięs-olej-kawałek pora   Szynkę kroimy w plastry grubości ok. 0,5 cm.Plastry delikatnie tłuczemy,posypujemy je przyprawą do mięs.Boczek

Maminek kulinarny
Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal 150

Jako lekki obiad, przystawka lub warzywny dodatek, sałatka do grilla :) Składniki (jedna porcja - zdjęcie): 1 mały (500 g) kalafior100 g jogurtu naturalnego1 mały ząbek czosnku1

Malowane smakiem
Surówka z kapusty, jabłka, marchewki i ogórka 199

Wielowarzywna suróweczka do obiadku.składniki:1/2 średniej główki kapusty białej3 średnie  marchewki2 jabłka4-5 ogórków kiszonych2 łyżki natki piertuszkido skropienia olej Rapsodo skropienia sok

Monia miesza i gotuje
Pasta z tuńczyka 180

smaku i w sumie robi się z tego całkiem fajna i prosta przystawka. Składniki: tuńczyk - 1 puszkapapryka ostra - wg uznaniaser topiony - 1 kostka sól i pieprz - wg uznaniastarte ogórki kiszone (opcjonalne) - wg uznania Przygotowanie: 1. Wymieszaj dokładnie serek topiony z odsączonym tuńczykiem. 2. Przypraw i dodaj odrobinę oliwy. 3. Dokładnie wszystko wymieszaj. 4. Na sam koniec możesz dodać starte

Keto Przepisy
Po'boy 124

ktoś ma koło miejsca pracy mały gaik, tak jak ja, to sobie może zjeść i w terenie i w pracy :) Składniki: - boczniaki - mąka kukurydziana - bagietka - sałata - pomidory - ogórki kiszone - pikantny ketchup Wykonanie: Boczniaki myjemy, kroimy, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażmy. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, nakładamy na nią liście sałaty, podsmażone boczniaki, pokrojone w plasterki pomidory i ogórki

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym 409

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 150g makaronu typu ryż papryka 4 ogórki kiszone 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szklanki słonecznika sól, pieprz majonez Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, ostudzić. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, przełożyć do miski

kulinarnyswiatdomi
Najlepsza sałatka z tuńczykiem 220

robiliście spróbujcie koniecznie.  Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 3 jaja ugotowane na twardo 100 g ryżu (u mnie brązowy) 1 puszka kukurydzy (polecam Jamar) 4-5 ogórków kiszonych 1 średnia cebula (używam fioletowej) 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Gotujemy ryż tak by pozostał sypki, tuńczyka odsączamy z zalewy, podobnie postępujemy z kukurydzą. Jajka

Cynamonowe szczęście