składniki: 300g. makreli wędzonej ( już obranej z ości i skóry) 1/2 cebuli (średniej wielkości) 2 średnie ogórki kiszone 1 pęczek koperku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy świeżo mielony pieprz Makrelę rozdrobnić, najlepiej rozetrzeć palcami, pozbędziemy się w ten sposób nawet najmniejszych ości
Lubię to gotujęimprezową sobotę lub też pyszną kolację. Składniki: 300g mięsa z polędwicy wołowej pęczek natki pietruszki łyżka oliwy łyżka soku z cytryny ząbek czosnku ćwiartka cytryny 1/2 cebuli 2 ogórki kiszone ćwiartka cytryny żółtko Przygotowanie: Mięso drobno siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, oliwą sokiem z cytryny oraz solą. Wkładamy d o naczynia i formujemy mięso. Cebulę
ChilliJemysmakiem, ale w niczym im nie ustępują. Polecam, na pewno zaskoczą gości. 500g mięsa mielonego 100g wędzonego boczku 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 3 ogórki kiszone 1 czerstwa bułka 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, majeranek 2 łyżki mąki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki olej 1. Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na patelni
Szefowa kuchniZazwyczaj zupę ogórkową robię z ogórków kiszonych, które wcześniej muszę zetrzeć na tarce. W tym roku zrobiłam kilka słoiczków gotowych tartych słoików :) Podczas gotowania zupy wystarczy tylko całą zawartość słoika dodać do wywaru. Polecam! Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 płaskie łyżki soli kamiennej 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki siekanego koperku gorczyca Sposób wykonania: 1. Ogórki
Kuchnia domowa Anibułką. Dodać jajka, pokrojony szczypiorek sól, pieprz i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki wielkości bułek, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. DODATKI sałata ogórek kiszony majonez keczup Bułki hamburgerowe przekroić na pół, miąższ polać odrobiną oleju i zrumienić na suchej patelni. Każdą połówkę posmarować odrobiną majonezu. układać warstwowo kawałek sałaty, kotleta rybnego, majonez, keczup
Pieguskowa Kuchniapatisony Składniki: małe patisony kawałek chrzanu 3-4 ząbki czosnku koper woda, sól Przygotowanie: Patisony, chrzan, czosnek i koper umieścić w słoiku z nakrętką lub w naczyniu do kiszenia ogórków (około 1,5 l). Zalać przegotowaną schłodzoną wodą (1 łyżka soli na 1 litr wody). Po 3-4 dniach ukiszone patisony będą gotowe do spożycia (im jest cieplej(...)proces kiszenia następuje szybciej). Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama GotujeSkładniki: 4 bułki kajzerki ok. 200g pieczarek 2 łyżki oleju 150g sera żółtego 3-4 ogórki kiszone kilka plastrów szynki zioła prowansalskie sól pieprz ziołowy ketchup SOS KIELECKI CZOSNKOWY firmy SPOŁEM Sposób przygotowania: Pieczarki pokroić, podsmażyć na oleju i doprawić solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Ogórki pokroić w talarki. Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko
Prosto i Smacznie z AnetąPIECZYWEM CHRUPKIM WASA WIELOZIARNISTYM NA ZAKWASIE. Zapraszam :) SKŁADNIKI: Sałatka: 10 dag Polędwicy Sopockiej 1/2 słoika selera konserwowego 10 dag sera żółtego tartego 2 jajka 3 ogórki kiszone 1 łyżka natki pietruszki Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka tartego chrzanu sól i pieprz do smaku Dodatkowo
Gotowanie PatkiPyszna, pożywna sałatka brokułowa z dodatkiem solonego oscypka :) Składniki: - 2 brokuły - 1 podwójny filet z kurczaka - 1 puszka kukurydzy - 1 pęczek szczypiorku - 3 małe oscypki - 4 ogórki kiszone - 6 łyżek majonezu - przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Brokuły obgotowujemy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Ugotowane brokuły dzielimy na różyczki. Oscypki, szczypiorek i ogórki
Zainspirowana w kuchniłatwość, z jaką się ją przygotowuje. A wszystko trwa zaledwie 10 minut :) Lubię odkrywać takie perełki kuchni podkarpackiej. Ta pochodzi z Ziemi Przemyskiej*. Składniki: 4 białe rzepy 4 ogórki kiszone 2 winne jabłka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru czarny mielony pieprz Rzepę i jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych
Trzeci talerzprzypadku łososia. Składniki: 120 g dobrego łososia wędzonego na zimno w plastrach 100 g jarmużu 100 g twarogu półtłustego 3 pieczarki 1 mniejsza cebula 1 większy ogórek kiszony (możecie go zastąpić korniszonym jak nie przepadacie za kiszonymi) 4 pomidorki koktajlowe przekrojone na pół łyżeczka skórki z cytryny pieprz Wykonanie: Umytą i wysuszoną sałatę ułóż w misce, dodaj twaróg, pieczarki pokrojone
Zasmakuj Kuchnilubi gyrosa? Poniższy przepis jest na 4 małe naczynia. 500g filetów z kurczaka 1 woreczek ryżu 1/2 puszki kukurydzy 1/2 papryki czerwonej 2 ogórki kiszone lub konserwowe 150g żółtego sera 1/4 szklanki keczupu 1/4 szklanki jogurtu greckiego przyprawa kebab-gyros sól, pieprz olej 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety, paprykę i ogórki kroimy
Szefowa kuchniPrzepyszna, a jednocześnie bardzo prosta sałatka ziemniaczana, przygotowana z ziemniaków w mundurkach, gotowanych jajek, ogórków kiszonych i dużej ilości koperku. Świetnie nadaje się na obiad jako dodatek, albo samodzielnie do jedzenia z pajdą świeżego chleba. Nam bardzo posmakowała więc polecam bardzo ten przepis! 5 ziemniaków 3 ogórki kiszone/konserwowe 3 jajka 3 łyżki kukurydzy (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku koperek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepieczarek, dorzucamy do cebuli (lub zamiast tego smażymy szybko kilka kotletów z tofu), - piekarnik już nagrzany, więc teraz wkładamy bułki do piekarnika, - kroimy pomidory w grube plastry i ogórki kiszone w plastry nie tak grube, - wyciągamy bułki z piekarnika, bo już się zarumieniły, nie wyłączmy go, wyłączamy za to ogień pod pieczarkami lub tofu, - na ciepłe bułki układamy plastry
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkanapki. Można pokroić go drobniej, ja tego nie zrobiłam, bo lubię kiedy kawałki śledzia, cebuli i ogórka są wyczuwalne. 6 kromek chleba razowego 3 filety śledziowe 3 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 2 łyżki soku z cytryny pieprz koperek do dekoracji 1. Z kromek chleba razowego wycinamy szklanką krążki. Podpiekamy je w piekarniku przez około 7 minut. 2. Śledzie
Szefowa kuchni