Witajcie :) Uwielbiam placki ziemniaczane i często je robię ale za każdym razem dodaję do nich inne dodatki. Robiłam już z kapustą kiszoną, batatami a dzisiaj miałam chęć na suszone pomidory, uwielbiam je :) Placki podałam z sosem do kanapek Roleski , smakowały wybornie :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 6 ziemniaków 1 cebula 1/2 szklanki posiekanych pomidorów suszonych w oleju 2 jajka sól
Sama słodycz i szczypta chilidbali o to, aby do każdego obiadu pojawiała się surówka, a na kanapce lądowała sałata, ogórek czy pomidor. Pamiętam jak w przedszkolu serwowano nam nawet kanapki z surówką z kapusty kiszonej z wędliną. Całkiem je lubiłam Dzisiaj, kiedy ciągle się spieszymy, mało kto pamięta o warzywnym dodatku. A przecież, warzywa powinniśmy jeść pięć razy dziennie. O tym, że marchewka jest
Mieszam w Garnkukluski z Wielkopolski. Bazą potrawy są surowe, tarte ziemniaki bez dodatku gotowanych, jak ma to miejsce przy pyzach. Najlepiej smakują z omastą z boczku i cebuli z dodatkiem duszonej kiszonej kapusty ( po przepis zapraszam tu ). Bardzo proste i szybkie do przygotowania, jeśli dysponujesz już startymi ziemniakami. W dobie robotów i malakserów - dzisiaj to już żaden problem. W zastępstwie zawsze można
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnapatrzyłam...To tu, to tam...I musiałam zrobić ;) Pyszniutkie, mięciutkie, jedyne w swoim rodzaju placuszki. Fajne urozmaicenie tradycyjnych ziemniaczanych. Spróbujcie sami ! Składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg kiszonej kapusty 1 jajko 1 cebula 1/3 szkl mąki pszennej sól,pieprz Wykonanie: Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach.Łączymy. Kapustę odciskamy , drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków. Wsypujemy
Z Majeczką w kuchnisoli niejodowanej na solankę ( użyłam zwykłej jodowanej – wyszło ) 2 l wody 1 chusta serowarska lub pielucha tetrowa termometr forma do sera – ja zrobiłam z wiaderka po kiszonej kapuście 1 kg , nakłuwając dno i brzegi gorącym drutem Receptura bardzo podobna do innych wyrobów serowych z drobnymi różnicami i to one powodują ,że ser jest całkowicie inny Mleko przelewamy do garnka , dobrze
Ogrodnik w podróżymożna posypać świeżymi ziołami. Wyjmujemy rybę i jeszcze gorącą podajemy. Do ryby można podać ryż, ziemniaki lub podać z gotowanymi warzywami. Można podać do pieczonej ryby tradycyjną surówkę z kapusty kiszonej , ale Morszczuk został podany z surówką Colesław Smacznego. The post Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczyli jest ziemniakiem sałatkowym. Ziemniaki twarde, zawierające niewiele skrobi, przez co po ugotowaniu nie rozpadają się, są zwięzłe. Można je kroić w plastry. Zupa: krem ziemniaczany Bellarosa z kiszoną kapustą, skwarki, pianka kminkowa i wódka Palace. Bellarosa należy do grupy kulinarnej B, czyli jest ziemniakiem ogólnoużytkowym, zawierającym więcej skrobi niż ziemniaki typu A. Pod widelcem się rozgniatają. Danie główne: zraz
królestwo garównajlepszej jakości, wędzoną kiełbaską i pysznym winem bigos smakował obłędnie. Mój mąż stwierdził, że gdyby był podawany w restauracji trzeba by było za niego sporo zapłacić ;) Polecam! 1 kg kiszonej kapusty bez konserwantów duża cebula czosnkowa łyżka masła 150 g wędzolnej kiełbasy myśliwskiej 12 sztuk suszonych śliwek (użyłam śliwek suska sechlońska; obłędny zapach, polecam!) poł butelki dobrego czerwonego wytrawnego wina
Mienta blogumyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Gotową rybę wyciagamy z piekarnika, dodajemy pomidorki. Polecam podawać z brązowym ryżem i surówką z kiszonej kapusty
Zawsze głodna!mnie jest zawsze pyszna! Może trochę grzesznie ją jeść, ale za to jakie doznania smakowe! Ja zazwyczaj kupuję golonkę peklowaną, szybciej ja się gotuje. Z kapustą kiszoną czy modrą i ziemniaczkami pieczonymi pycha po prostu. SKŁADNIKI: 5 średnich golonek 2-3 liścia laurowe 10 ziarenek pieprzu szczypta vegety bejca: 1 szkl. piwa 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu
Kuchnia BeatyPyszny, niedrogi i szybki w wykonaniu obiad. Zajmie ci nie dłużej niż 30 minut! Przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym Surówka z kiszonej kapusty Jako dodatek polecam kaszę gryczaną, jęczmienną, orkiszową.... Praktycznie każda idealnie pasuje
Tradycyjna Kuchniazapominamy o daniu na kilka godzin, wszystko gotuje się samo i do tego nic się nie przypala Ostatnio przygotowana była na obiad pyszna golonka z wolnowaru , duszona w kapuście kiszonej oraz pyszna galareta wieprzowa. Przepis na pyszną golonkę po bawarsku z warzywami, ( Golonkę duszoną w piwie) jest już na blogu, ten przepis jest trochę inny, przede wszystkim tym razem zostały
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmoja rodzina uwielbia bigos na bogato. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, nie może w nim zabraknąć grzybów, śliwek suszonych, mięsa wołowego oraz wędzonego boczku i kiełbasy. Składniki: 3 kilogramy kiszonej kapusty 0,5 kilograma mięsa wołowego 200 gram wędzonego boczku 200 gram wędzonej kiełbasy 0,5 litra wywaru mięsnego 2 cebule garść suszonych grzybów garść suszonych śliwek 5 ziaren jałowca
Bajeczna Kuchniaroku zamiast tradycyjnego barszczyku w uszkami u mnie pojawi się na stole zupa krem z pieczonych buraków, a do zagryzienia kulebiak z kiszona kapustą. Składniki (na 3 litry zupy) około 1 kg surowych buraków 1 średniej wielkości cebula 1 duże jałbko sok z jednej cytryny sól, pieprz i czosnek suszony (każdego około łyżeczki) *folia aluminiowa 1,5 l wody/bulionu warzywnego
greenscarf