Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty

Przepis na : obiad

Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 mała cebula sól, pieprz, kminek 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1 jajko Kapustę razem z sokami przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez 1 godzinę, aż kapusta będzie miękka. Odcedzamy, studzimy. Zimną kapustę odciskamy z wody i szatkujemy. Z mąki, wody, mleka i jajka przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy do niego kapustę i przyprawy. Mieszamy.  Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. SMACZNEGO ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.