każdego. Gotujemy ją na łopatce wieprzowej lub/oraz na karczku, u mnie dzisiaj wersja z samą łopatką. *500g łopatki wieprzowej * 2 duże marchewki * 1 pietruszka * kawałek selera * sol, pieprz * 400g kiszonej kapusty (im więcej tym bardziej kwaśna zupa) * kawałek wędzonego boczku * 2 ziemniaki Mięso pokrojone na duże kawałki (najlepiej na 2-3 części) gotujemy w wodzie przez 30 minut
Klasyka Gotowaniagroch z kapustą :) Tymczasem jest to bardzo pyszne, zdrowe i pożywne danie :) Pół kilograma grochu np. łuskanego gotujemy (oczywiście bez soli) żeby był miękki ok. 50-60 min. Kapustę kiszoną 1 kg odciskamy, kroimy i następnie gotujemy do miękkości. Przyprawiamy pieprzem, kminkiem, majerankiem... Podsmażamy cebulę i łączymy wszystko razem... Po wrzuceniu do wspólnego garnka gotujemy jeszcze kilka
chleba naszegokotletów, szczególnie tych smażonych lub grillowanych, hamburgerów (mięsnych i rybnych - włóżcie do kanapki), także do różnych potraw z ziemniaków, tj.: frytek, klusek śląskich, kopytek, itp. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 2 mniejsze obrane jabłka 2 obrane marchewki 1 obrana średnia cebula 4-5 łyżek oleju rzepakowego łyżka cukru sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: jeśli
Zasmakuj Kuchniszklanki, mąka żytnia 1 szklanka, mleko 1/2 litra, woda gazowana 1/2 litra, jajka 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy 4 łyżki, kasza gryczana 100 gram, kapusta kiszona 3/4 kg, olej rzepakowy 3/4 szklanki, bułka tarta - ile potrzeba do farszu wykorzystałam bigos, do zimnego bigosu dodać kaszę gryczaną ugotowaną i blenderem trochę zmiksować do dzbanka miksera wsypać
W Mojej Kuchni Lubięrozgrzanym oleju kokosowym z obu stron na złoty kolor. Danie jest szybkie w realizacji i stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych kotletów drobiowych.u mnie z surówka z kiszonej kapusty
w mojej kuchnipolecam obsmażanie. Podczas pieczenia powstaje delikatny sos pieczarkowo-pomidorowy, lekko zagęszczony i lekko słodko-kwaśny. Taka karkówka idealnie smakuje z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: – 1,5 kg karkówki – 1 kg pieczarek – 2 cebule – sól, pieprz do smaku Sos – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 3 łyżki cukru
To co kochamciasto z fasoli brzmi ekstremalnie ? Z pewnością nie bardziej niż ciasto z kiszoną kapustą...bo i o takowym słyszały moje uszy, a i język smakował... Jeśli nie straszne Wam kulinarne eksperymenty, zapraszam zatem po przepis na czekoladowe ciasto z fasoli. Ciasto wygląda niemalże identycznie jak klasyczne brownie, ale czy smakuje jak brownie ? No nie zupełnie, bo czekolada jest czekoladą
kolorowotorcikowouwielbiam i cenię). A jeśli szukacie pysznych przepisów na rybę… polecam zajrzeć tu (klik) lub na fanpag DobreRyby.pl Ja już szykuję się do przygotowania duszonych płatów jesiotra na kiszonej kapuście w curry. Brzmi wspaniale prawda? Przepis znajdziecie tutaj (klik) . Inne przepisy z udziałem ryb już niedługo również na moim blogu Zaglądajcie. I pamiętajcie: W 100% zgadzam się
Słodkie okruszkirybę w innej postaci niż smażony filet ? Ryż gotuję zawsze dzień wcześniej, rozmrażam rybę i robię kotleciki, smażę i zajadamy ze smakiem z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej. Smakują bardzo dobrze ! smak podkręca cebula i suszone pomidory. Polecam. Składniki: 3 mrożone filety rybne ( dorsz, miruna, mintaj) 1 woreczek ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 cebule dymki
Wanilia i Kardamondwoma ząbkami czosnku. Sól i pieprz na końcu plus ocet balsamiczny. Jabłko obrać i pokroić. Podsmażyć na łyżce masła z łyżeczką miodu. Podałam z tłuczonymi ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty i glazurowanym jabłkiem.. Smacznego
Gaździnka warzyrondla wlewamy większą ilość oleju i rozgrzewamy, smażymy mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z sosem Madziarów, ketchupem lub sosem czosnkowym. Do tego proponuję surówkę z kiszonej kapusty i ziemniaczki, taki zestaw smakuje wybornie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilimajeranek, pieprz mieszamy z olejem. Do rękawa przekładamy, cebulę pokrojoną w piórka, mięso i ziemniaki, łączymy z sosem i zamykamy. Całość zapiekamy 40 min w 180°C. Podajemy z kapustą kiszoną zasmażaną
R'n'G Kitchenzostawić w spokoju na 20 minut . Po tym czasie , skrzep kruszymy palcami na kawałki , przesypujemy solą i wkładamy do wyłożonej chustą ( świeżą ) formy serowarskiej ( ja używam podziurkowanych wiaderek po kiszonej kapuście – świetne formy ) . Krok 6 Prasować pod obciążeniem 7,5 kg – ja używam do tego deski i paczki kafli ( wyjmuję lub dokładam tyle,żeby waga się zgadzała ) przez
Ogrodnik w podróżylubię. Po prostu pycha! Kapuśniak to u nas zawsze mile widziana zupa. Ja jestem kapuściana od dziecka a Chłopaki też lubią takie wyraźne smaki. Mając w lodówce słoik z kiszoną kapustą, czy jak w tym wypadku kalerosse, ugotowanie takiej zupy nie nastręcza żadnych trudności a parująca zawartość miseczki dobrze rozgrzeje i ugasi głód. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasycąca i treściwa. Taki właśnie jest kapuśniak z pęczakiem. Pyszny i aromatyczny. Składniki: mięso na wywar ( u mnie dwa żeberka) wędzone kości 25 dag wędzonego boczku włoszczyzna 50 dag kiszonej kapusty 3 suszone grzybki 2 cebule 10 łyżek pęczaku 5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe śmietana do zabielenia sól, pieprz cukier majeranek Sposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 litra
Pobite gary Barbary