Przepis na : obiad
Składniki: 1/2 kg wątroby wieprzowej 2 duże cebule 2 listki laurowe 1 jabłko 2 łyżki masła 2 łyżki mąki krupczatki szczypta majeranku sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątrobę opłukujemy, kroimy na większe kawałki. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy kawałki wątroby otoczone w mące smażymy na wolnym ogniu z obu stron. Gdy wątróbka będzie rumiana podlewamy wodą, dodajemy listki laurowe. Na patelni rozpuszczamy masło wkładamy obraną i pokrojoną w pół księżyce cebulę oraz obrane i pokrojone w ko... czytaj dalej...
Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.