Forszmak lubelski to danie bardzo popularne w latach 80 i 90. To jest moja wersja na to regionalne danie - zapraszam jest smacznie! Artykuł Forszmak – przepis
Pieprzyć z FantazjąJeśli najdzie ochota to nie ma zmiłuj się tylko kapusta do garnka i gotujemy. Tak powstał ten pyszny bigos, którego polecam z całego serducha. Popróbujcie, jest
Moje Małe CzarowanieSzybko można wyczarować taką pyszną zupę z kapusty włoskiej. Przeważnie gotuję ją kilka dni po tym jak robię gołąbki, czemu? Do gołąbków zużywam duże liście wierzchnie
Moje Małe CzarowaniePomysł na gulasz inaczej? Czemu nie! Koniecznie wypróbujcie gulasz z fasolką szparagową – w sezonie można użyć świeżej, a poza sezonem konserwowej. Gulasz z fasolką szparagową
Kulinarne PrzebojeKocham ten letni czas gdy sezonowe warzywa są właściwie na wyciągnięcie ręki. Czy to te korzeniowe czy pomidory, papryka dojrzewające na słońcu i mające tyle aromatu
Moje Małe CzarowanieZapewne jak już wiecie, mój Mąż jest fanem fasolki po bretońsku. Dlatego ostatnio wpadłam na pomysł, by nieco przerobić to danie na potrawę sezonową i tak
Kulinarne Przeboje