Wolnowar super sprawa...wkładamy dowolne składniki potrawy, ustawiamy urządzenie i idziemy do pracy, a obiad gotuje się sam..Ilość składników wedle gustu itp. pomidory marchewka pieczarki koncentrat pomidorowy kiełbasa olej listek, ziele wegeta sól, pieprz Warzywa pokroić wedle uznania.W rondlu rozgrzać olej , wrzucić cebulę i zeszklić. Do wolnowaru przełożyć pokrojone warzywa, cebulkę, przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar
Moje domowe kucharzeniepomidor w plasterki. Z pomidora zdejmujemy skórkę przed krojeniem. Gotową sałatkę podajemy do obiadu. P s. Możemy do tej sałatki pokroić w kostkę lub plasterki 10-15 dkg kiełbasy. Dodajemy ją na początku do warzyw i smażymy ją razem z warzywami. Zamiast cukinii możemy dać patisony. Z robiłem ją dzisiaj na obiad, była pyszna ! Polecam
Przepisy i porady kulinarnenawet dodany szpinak nie popsuł Żarłoczkowi humoru. Takie frittaty może przygotować z różnym dodatkami. Zamiast szpinaku dodajcie jakieś inne warzywo np. groszek albo kawałeczki wędliny a foremki wyłóżcie plasterkami kiełbasy lub szynki a za każdym razem zrobicie nieco inne danie. Masę jajeczną możecie też wlać na niedużą patelnię i powolutku smażyć aż się zetnie - po upieczeniu wystarczy pokroić dużą frittatę
Smaczna Pyzasera feta szczypta pieprzu 1/4 łyżeczki papryki wędzonej pikantnej 1/4 łyżeczki kminu 1/4 łyżeczki ziaren kolendry Chorizo kroimy na małe kawałki i pokrojoną papryką podsmażamy na patelni (kiełbasa puści tłuszcz więc nie dodajemy innego). Następnie dodajemy pokrojone avocado i kukurydzę. Całość doprawiamy przyprawami które wcześniej ucieramy w moździerzu. Chwilę mieszamy aż smaki się połączą po czym nakładamy farsz na tortille
Mienta blogdłużej nie postoi, bo znika). Składniki na bigos z kapusty cukrowej 1 główka białej kapusty 4 cebule 0,8-0,9 kg mięsa wieprzowego (łopatka, gulaszowe) 0,25 kg kiełbasy 1 słoik o pojemności 0,3 litra swojskiego przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów krojonych bez skóry 0,5 litra rosołu (może być z kostki) 2 liście laurowe 5 ziaren ziela
Rozpustne gotowanienatomiast przygotowałam je na nasz wyjazd i świetnie sprawdziły się jako przekąska w podróży. Dodatki mogą być różne, począwszy od smażonych z cebulą pieczarek, szynki, pomidorów, sera, kiełbasy, czy co tam jeszcze znajdziemy w lodówce. Polecam! Składniki na mini pizze CIASTO: 550 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży (lub 7g instant) 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli
Rozpustne gotowaniemieści - ale nie jest to dla mnie żadem problem. Układam je na środku blachy a w pozostałą ilość ciasta na rogach po prostu wkładam ser, czy np pokrojoną kiełbasę. Z racji tego, że teraz staram się unikać tłustych rzeczy teraz pokroiłam w drobne paseczki wędlinę, którą miałam w domu. Gdy skończymy chomikować w brzegach pizzy, przechodzimy do posmarowania
dlaSmaQChciałam zatytułować post zdrowa pizza - ale niestety to nie byłaby prawda. Pizza ta na pewno jest zdrowsza od zwykłej pizzy naładowanej kiełbasą, ketchupem, pół kilogramem sera etc. Wiem, że każda/y z Was na pewno lubi co innego. Przepis na pizzę o grubym spodzie również znajdziecie na moim blogu http://dlasmaq.blogspot.com/2012/09/pizza.html Ja od momentu, kiedy pierwszy raz zjadłam
dlaSmaQpiekarniku więc umknę przed gorącem , będzie pysznie . Składniki na schab duszony: schab 12 plastrów ( 1,20 kg) 3 łyżki przyprawy Kebabczeta ( Mieszanka przypraw do kiełbas i wszelkiego rodzaju pieczeni i zrazów mielonych) sól prowansalska do natarcia mięsa . Dodatkowo: papryka czerwona 1 szt cukinie 100 g pomidory 2 szt woda 1.1/2 litra
Różowa kuchniaodrobina kiełbaski ucieszy każdego i wcale nie potrzebujemy mnóstwa czasu. SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 2 średnie pomidory 2 ogórki małosolne 2-3 listki kapusty lodowej kawałek papryki żółtej 1 kiełbasa biała delikatesowa 1 cienka parówka 2 jajka 1 łyżka masła klarowanego szczypiorek kilka łyżek sosu winegret WYKONANIE: przygotowujemy sos winegret (można przygotować na kilka porcji i przechowywać w lodówce
Kuchnia Beatysię serem i wspaniałym roztopionym masłem. Ich smak przypomina mi gruzińskie chaczapuri. Zamiast halloumi możecie dać mozzarellę lub fetę lub zrobić gözleme z innymi tradycyjnymi farszami - mieloną jagnięciną, ziemniakami, kiełbasą sucuk, warzywami takimi jak bakłażan, cukinia czy szpinak lub zieleniną. Wszystko zależy od Waszej inwencji :) Gözleme z halloumi, botwinką i chilli inspiracja "Istanbul" Rebecca Seal Składniki: na ciasto
Chilli Czosnek i Oliwacały rok. Zawsze lubiłam buszować w babcinym ogrodzie. Kiedy już przyszła pora na obiad, wystarczyło iść do ogródka po świeże warzywa i zioła. Na poddaszu suszyły się domowej roboty kiełbasy i boczki, więc jeśli ktoś miał ochotę na “skwarki” to wystarczyło iść na górę i uciąć kawałek…Bardzo chciałabym wrócić do tych czasów, uprawiać warzywa i hodować
codojedzeniaposiekaną cebulą smażymy na rozgrzanej oliwie 3 min. Marchewki kroimy w talarki (jeśli mamy duże ,to w kostkę). Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z marchewką do kiełbasy z cebulą. Całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 5 min. Pomidory sparzamy ,obieramy i miksujemy razem ze świeżym rozmarynem. Dodajemy do zupy i gotujemy 20 min. Cukinię kroimy na plasterki
R'n'G KitchenGrill w Polskim wykonaniu najczęściej kojarzy się z kiełbasą i karkówką. Do tego dobre, chłodne piwko (o ile ktoś pije) i mamy pełnie szczęścia i miło spędzony czas z przyjaciółmi. Chciałbym wam przedstawić dzis inny pomysł na grill – paprykę faszerowaną ryżem z mięsem mielonym i pieczarkami. Tymbardziej, że sezon na tanią paprykę powoli się rozpoczyna, dziś udało mi się
Mr. TastePastę paprykową możecie zrobić na zimę do słoików a także teraz jako dodatek do mięs, kiełbas i jako smarowidło do chleba. Pasta jest ostrawa ale to zależy od Was ile ostrej papryki włożycie do niej i jaki stopień ostrości lubicie. Polecam serdecznie. Pasta paprykowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie