kiełbasa - 10546 przepisów (strona:524/704)

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Z WIEJSKĄ KIEŁBASĄ I SZPINAKIEM 145

koperku przyprawy: pół łyżeczki kminku, 2 listki laurowe, 2 kulki ziela angielskiego, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz, 2-3 łyżki sosu sojowego WYKONANIE Cebulę kroimy w drobną kostkę, kiełbasę w cienkie plasterki. Kapustę obieramy  z wierzchnich liści i szatkujemy. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Na dużej patelni lub w szerokim rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy

cool and minty
Jaglane burgery 248

temat kaszy jaglanej jest od pewnego czasu głośno. Sławę zdobyła dzięki swoim właściwościom odżywczym oraz wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni. Z kaszy tej można zrobić wszystko - desery, kotlety, kiełbasę, lody i wiele, wiele więcej. Pod względem właściwości odżywczych jest zaraz po kaszy gryczanej (moja subiektywna opinia - kocham kaszę gryczaną). Jest źródłem białka, złożonych węglowodanów, błonnika, magnezu, cynku, manganu i witamin

pyszne zdrowości
Zawijane pizzerinki 248

drożdżowe ...i pizzerinki gotowe. 500 g mąki 1 szkl.mleka 2 łyżki oleju 1 duże jajko zioła prowansalskie 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli dodatki: ketchup, kiełbasa, ser żółty Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić

Moje domowe kucharzenie
KARKÓWKA CZOSNKOWA Z GRILLA 108

okres pierwszych po zimie zmagań z grillem i pysznościami które dzięki niemu powstają. Oprócz tradycyjnych kiełbas, kaszanek i szaszłyków zrobiłam karkóweczkę czosnkową, marynata bardzo prosta, myślę że każdy znajdzie u siebie potrzebne, do jej przygotowania składniki. Podałam ją z  pieczonymi ziemniakami, surówką i ulubionym sosem. Wyszła pyszna, polecam. Wszystkie produkty do nabycia w  alma24.pl

Kulinarne Fantazje Marioli
Niezły Dym 143

Campana z mleka bawolic. Oczywiście nie zabraknie tutaj również szlachetnej oliwy z oliwek i świeżej bazylii. Obok klasyki w menu stale pojawiają się nowe pozycje, m.in. CHORIZO z hiszpańską kiełbasą, BLU z gorgonzollą, czy PICANTE z papryczkami Jalapeños. Właściciele zdradzili również, że z czasem w karcie zawitają również ręcznie wyrabiane makarony. Nie zamierzam się więcej rozpisywać, ponieważ uważam

Food Square
W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food 125

jest ważna, ale równie ważna jest teraz jakość . Docenia się produkty regionalne. Coraz częściej słyszymy o produktach takich jak ser koryciński, mięso ze świni złotnickiej, bryndza podhalańska, suska sechlońska, kiełbasa lisiecka – oryginalność produktów gwarantuje nam ich najwyższą jakość. To samo tyczy się produktów zagranicznych. Oryginalna mozzarella, feta, parmezan czy chorizo zaczynają być bardziej doceniane niż ich odpowiedniki i podróbki

Poezja smaku
Kopytka z mlodych ziemniakow zapiekane w sosie pomidorowym z chorizo 202

kopytka: 900 g młodych ziemniaków, po ugotowaniu i obraniu ze skórki ok 350 g maki pszennej 1 jajko szczypta soli oliwa sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 150 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w pół talarki 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 400 g puszka pomidorów bez skórki, plus pół puszki wody sól, pieprz listki z połowy doniczki bazylii

Dzieje kuchennej Wiewióry
26 przepisów na racuchy, placuszki 116

cynamonem Twarogowe z dynią Jaglane z dynią Z selera Marchewkowe Z cukinii Z cukinii z miętą Rybne Kukurydziane z zsiadłego mleka Maślankowe z jabłkiem Bananowe  Gryczane Dyniowe z kiełbasą Ziemniaczano- serowe Ziemniaczane z cukinią Ziemniaczane z makiem Ziemniaczane z marchewką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Twarogowe Miodowe z migdałami

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka ze szpinaku, jajek i parówek w sosie miodowo-musztardowym 210

Szybka i smaczna sałatka. Do tego pożywna. Do tostów idealna na kolację:) Zamiast parówek możecie użyć ulubionej kiełbasy lub kabanosów. Składniki: 100 g świeżego szpinaku baby 1 suszony pomidor 6 pomidorków koktajlowych 3 parówki z szynki 3 jajka masło klarowane do smażenia Sos: łyżka miodu łyżka musztardy łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, majeranek Wykonanie: Na patelni rozgrzej masło

Zasmakuj Kuchni
Czarna soczewica z warzywami i jajkiem 219

Ciekawe urozmaicenie codziennego menu Składniki 3/4 szklanki czarnej soczewicy 1 laska kiełbasy 5 jajek 1 marchewka 2-3 garście fasolki szparagowej 1 cebula sól, pieprz słodka papryka Sposób przygotowania Soczewicę namoczyć … Czytaj dalej Czarna soczewica z warzywami i jajkiem

czarrna od kuchni
Jajecznica z mlekiem - lekka, kremowa i delikatna 217

czegoś pożywnego i smacznego. W weekendy mam więcej czasu na przygotowanie śniadania więc często na talerzach ląduje jajecznica z mlekiem. Jej smak zdecydowanie odbiega od klasycznej jajecznicy z kiełbasą/szynką. Dzięki dodatkowi mleka, jajecznica staje się kremowa, delikatna i taka "leciutka". To moja ulubiona wersja śniadania.  Wracając do samego śniadania, to warto pamiętać o dodaniu jednej z pięciu

Gotowanie i blogowanie
Zapiekanka warzywna z patelni 240

Jeśli wykorzystamy ziemniaki i fasolkę z poprzedniego obiadu, to danie przygotujemy błyskawicznie Składniki 3-4 ziemniaki 20 dkg fasolki szparagowej 1 laska kiełbasy 1 cebula 1 papryka kawałek białej kapusty 10 … Czytaj dalej Zapiekanka warzywna z patelni

czarrna od kuchni
Ziemniaczana sałatka z porem - idealna do grilla 196

Sezon grillowy w pełni. Dobra kiełbasa, mięso, żeberka, kaszanka...to chyba podstawy. Jednak, aby urozmaicić grillowe jedzenie przygotowujemy również warzywa czy sałatki. Dla mnie jednym z najlepszych dodatków są tzw. ziemniaczane wariacje, czyli sałatki na bazie ziemniaków. Dodatków można wymyślać i komponować niezliczone ilości, bo ziemniak jest bardzo wdzięcznym kompanem i smakuje chyba ze wszystkim. Moja dzisiejsza sałatka oprócz ziemniaków

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaronowa sałatka z pomidorami 135

zachowuje naturalny zapach i złocisty kolor.    Makaronowa sałatka z pomidorami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie  makaronu Lubella Classic uszka 2 kulki mozzarelli 50 g kiełbasy chorizo 1 mała czerwona cebula 2-3 garści rukoli 1 szklanka różnokolorowych pomidorków koktajlowych kilka gałązek świeżej kolendry oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Ravioli w sosie pomidorowym z chorizo 220

dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie na plasterki. W rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, papryczkę i chorizo pokrojone w półplasterki. Podsmażamy na średnim ogniu do momentu, aż kiełbasa dobrze się wysmaży. Następnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i wodę. Mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cukinie

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania