zrobienia używamy, a nabierając z czasem wyczucia w kuchni – całkowicie kontrolujemy ich ostateczny smak. Dzisiaj – wędlina z piersi kurczaka – drobiowe batony. Jeden delikatny, ziołowo- miodowy, drugi w typie hiszpańskiej kiełbasy chorizo – z wędzoną papryką i czosnkiem. To prosty i łatwy przepis, który wymaga odrobinę sprawności manualnych przy zawijaniu, upychaniu i zawiązywaniu rolad. Dlaczego od razu przepis na dwie rolady(...)żelatyny wieprzowej (agar się tutaj nie nadaje!) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka hiszpańskiej ostrej papryki wędzonej 1 łyżeczka hiszpańskiej słodkiej papryki wędzonej 1 łyżeczka mieszanki ziół toskańskich z suszonymi pomidorami 1 łyżeczka mieszanki ziół transylwańskich lub śródziemnomorskich 1 łyżeczka płynnego, kwiatowego miodu opcjonalnie – sól, zwykła lub wędzona
Karo in the Kitchen