duże czerwone cebule (mogą być białe) 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę (można zamarynować np.w jogurcie) 1 szklanki sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach pulpa pomidorowa/koncentrat/ostatecznie ketchup sól, pieprz ulubione zioła - u mnie bazylia i ogromna ilość tymianku Do dzieła!!! Składniki na ciasto mieszamy i dobrze zagniatamy - aż ciasto będzie gładki - odstawiamy przykryte ściereczka(...)warzywa będą miękkie dodajemy do nich usmażonego kurczaka - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Gdy farsz przestygnie dodajemy do niego ser żółty - dokładnie mieszamy. Każdy kawałek ciasta smarujemy pulpą pomidorową i układamy na nim ok 1,5 łyżki farszu - dokładnie sklejamy - smarowałam brzegi ciasta woda aby dobrze się skleiły. Nasze pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy
sierotka maRysia w kuchniDzisiejsze danie przygotowuję od ponad 20 lat, jednak ostatnio zapomniałam o nim. Przypomniało mi się o nim jakiś czas temu podczas rozmowy z Konradem z bloga
Codzienna kuchnia niecodziennaSos powstał przypadkiem... Tak się dzieje, gdy ma się masę papryki przeznaczonej do kiszenia, a w żadnym polskim sklepie nie można trafić na suszony koper... Ale
chwile dla mniemój wegański twaróg , który smakiem nie ustępuje miejsca tradycyjnemu. Za czasów, gdy robiłem pastę w wydaniu „tradycyjnym” (czyt. z rybą i serem białym), dodawałem do środka również ketchup oraz majonez. Teraz, gdy staram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej lub „odświętnych” nuggetsów. Tak więc pasta(...)zastąpić rzepakowym. Pasta nie powinna na tym zbytnio ucierpieć. Składniki: Wegański twaróg – 200g Nori – 1 arkusz Olej lniany – 3 łyżki Mleko sojowe – 10 łyżek Koncentrat pomidorowy – 3 łyżeczki Pomidory suszone – 3 sztuki Koperek – 1/2 pęczka Papryka wędzona – szczypta Czarna sól – spora szczypta Płatki drożdżowe – spora szczypta Pieprz – do smaku
Blendmandodatków jest bardzo indywidualna. Możecie stworzyć dowolną kompozycję smakową. My najbardziej lubimy pizzę z pieczarkami oraz ananasem, zazwyczaj robimy jedną dwusmakową pizzę. Na ciasto wykładamy połowę porcji sosu pomidorowego i równomiernie rozsmarujemy je po pizzy zostawiając ok. 1,5 cm od brzegów. Sos posypujemy serem (ilość zależy od Waszych upodobań), następnie kładziemy wędlinę i wszystkie warzywa. Całość ponownie posypujemy(...)dobrze wypieczona. Pieczemy ją krótko, bo tylko ok. 10 minut. Jest gotowa, gdy ser na niej zaczyna "oddychać", czyli unosi się pęcherzykami do góry. Pizzę podajemy ze świeżą rukolą, ketchupem oraz sosem czosnkowym. Smacznego
Cooking Monsterskrzydełek kurczaka Marynata - półtorej łyżki słodkiej papryki - łyżeczka pieprzy cayenne - pół łyżeczki mielonej kolendry - 2 łyżki octu jabłkowego - 3 łyżki przecieru pomidorowego - 3 łyżki oliwy - sól Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga(...)Uwaga – sprawdzona rada 1) aby złagodzić smak marynaty, skrzydełka podajemy z sosem musztardowo-ketchupowym ( mały jogurt, 2 łyżki łagodnej musztardy, 1 łyżeczka łagodnego ketchupu, szczypta soli i pieprzu ). Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakurybne. Dziś dzielę się z Wami pomysłem na szybką i niebywale prostą pomidorową pastę z tuńczyka z kiełkami. Idealna na śniadanie w towarzystwie ulubionego, chrupkiego pieczywa i warzyw. Spróbujcie. Pomidorowa pasta z tuńczyka z kiełkami 2016-05-04 00:45:31 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)needs. Does this look wrong? Składniki 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Graal 2 x 80 g 3 łyżki kiełków rzodkiewki 1 łyżka majonezu 2 łyżki łagodnego ketchupu sól i pieprz do smaku mały kawałek szpiczastej czerwonej papryki mała garść mieszanki sałat chrupkie pieczywo Przygotowanie Do miski wkładamy całego tuńczyka w kawałkach wraz z sosem. Dodajemy majonez, ketchup
Słodkie okruszkibulka lub frytkami. Zawrotna kariere Currywurst rozpoczela sie 4 wrzesnia 1949 roku,a jej autorka jest Herta Heuwer.W Berlinie-Charlottenburgu w prowadzonym przez siebie Imbissie sprzedala pierwsza kielbaske z pomidorowym sosem z dodatkiem przyprawy curry wlasnego pomyslu.Recepture na sos opatentowala 21 stycznia 1959 roku. Jak to sie dzieje,ze popularnosc Currywurst przetrwala tyle lat ,a sos doczekal sie tysiaca(...)zatem do przepisu. Skladniki na sos curry : 1 cebula 2 lyzki masla ghee 1 lyzka brazowego cukru 2-3 lyzki przyprawy curry puszka krojonych pomidorow-400 g 200 g ketchupu-dalam Heinza 50 ml bulionu 2 lyzki ciemnego octu balsamicznego 1 lyzeczka Sambal Oelek (sos chili) 1 lyzeczka soli 500 g Rostbratwurst-5 sztuk Wykonanie: cebule obrac,pokroic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 300 g mielonego mięsa wołowego 1 łyżka oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka suszonej bazylii 200 g makaronu typu 'kolanko' 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżeczka sosu Worcestershire (opcjonalnie) 300 g tartego sera cheddar sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania mięsa: na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju(...)Całość posypujemy pozostałym serem. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut - na ostatnie 5 minut możemy włączyć funkcję grilla, aby ser ładnie się zapiekł. Najlepiej smakuje odgrzewane i z ketchupem :) Smacznego
My Culinary Artostatnim. Czekają mnie ciekawe doświadczenia. Gdzie ja się znalazłam?! MUSZLE FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM Z MOZZARELLĄ. (autorski;) 30 sztuk muszli makaronowych 2 kulki mozzarelli 750g mięsa mielonego mały koncentrat pomidorowy (200g) 3 ząbki czosnku lub czosnek granulowany sól, pieprz, majeranek Muszle wrzucam do osolonego wrzątku z dodatkiem oleju i gotuję ok. 5 minut, by były al dente. Odcedziłam je, zahartowałam(...)muszle. Naczynie żaroodporne wysmarowałam tłuszczem, ułożyłam nadziane muszle. Na każdą z nich położyłam plasterek mozzarelli. Włożyłam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekałam około 30 minut. Podałam z ketchupem. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkidzisiaj czas na podzielenie się z Wami przepisem na moją ulubioną zupę, czyli krem z pomidorów! Pomidory uwielbiam pod każdą postacią, świeże, duszone, suszone, przetworzone... Moi bliscy wiedzą, że ketchup dodaję niemal do wszystkiego. Ale wracając do tematu postu, ze względu na porę roku i pomimo marca temperaturę (o zgrozo) -15 stopni (tyle stopni wskazywał termometr dzisiaj rano za moim(...)pół i dodajemy do cebuli i pomidorów. Gdy warzywa się ugotują do miękkości, wszystkie składniki łączymy ze sobą, miksujemy, doprawiamy pieprzem, ostrą papryką, ew. solą i kilkoma łyżkami koncentratu pomidorowego, jeśli uznacie to za konieczne. Gotowy krem nakładamy na talerz wraz z łyżką śmietamy. Zupa doskonale smakuje sama, jak też z serem mozzarela (małe kuleczki) oraz z dodatkiem pesto
Taste Of My Dayjajo 1 łyżka oleju woda mleko Ciasto przygotowujemy jak na naleśniki. Składniki farsz: ok. 700 g kapusty kiszonej 10 średnich pieczarek 1 por 1/2 małego selera 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki oliwa z oliwek tymianek, kmin rzymski, pieprz, sos chili, grzybowy sos sojowy Kapustę przepłukujemy jeśli jest zbyt mocno ukiszona. Potem należy ją przesiekać i odstawić. Następnie(...)gotowe :) Klasycznie podaje się je z barszczem, ale nie jest to konieczne, a może nie wszyscy lubią barszcz. Możecie podać np. z jakimś fajnym sosem czy nawet z ketchupem. Mogą być dobrym uzupełnieniem na najbliższe święta. Pozdrawiamy i życzymy smacznego
vegetanieSkładniki 3 cebule pokrojone w drobna kostkę 3-4 pomidory,lub puszka pomidorów w sosie własnym 2-3 łyżki gęstego soku pomidorowego,lub keczupu jak pomidory są świeże szpinak świeży pęczek dowolna ryba ,u mnie sum afrykański sol,pieprz do smaku 250 g. makaron świderki ( Makaron Świderek owsiany Makaron Jastrzębski -5 jajeczny) wody letniej tyle ,aby zakryła makaron oliwki czarne(...)Componenti 3 cipolle, tagliate a cubetti 3-4 pomodori o una lattina di pomodori in salsa 2-3 cucchiai di succo di pomodoro spessa o ketchup come pomodori sono freschi mazzo di spinaci freschi Ogni pesce, mi pesce gatto africano Sale e pepe qb 250 g. La pasta fusilli ( Fusilli Oatmeal Jastrzebski Pasta Egg -5) acqua tiepida abbastanza per mettere
w mojej kuchni