kasza - 17339 przepisów (strona:856/1156)

Bar-restauracyjny Karmnik – recenzja 278

poliki wołowe pieczone w niskiej temperaturze podane na puree ziemniaczanym przykryte fasolką zieloną owiniętą szynką dojrzewającą i sosem ze zredukowanego porto” (34 zł). Pęczotto było przygotowane wzorowo – kasza idealnie ugotowana, warzywa „jędrne” i smaczne, grzyby niezwykle aromatyczne. Niestety, znowu czegoś zabrakło. Danie było niezłe, ale mało wyraziste w smaku. Być może to grymaszenie bierze się stąd

karmelowy
Sałatka z pomysłem i winem 271

strzałem w 10 to i przepis ląduje na blogu do ponownej realizacji, a najbliższa już na sylwestra. Składniki : 1 brokuł (z możliwie niedużym trzonem) 500 g pieczarek pół szklanki kaszy pęczak 1 średnia cebula 4 jajka 1 łyżka majonezu 50-70 ml wina białego półwytrawnego łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie : Z brokuła odcinam trzon a resztę możliwie drobno szatkuję. Poszatkowany

Mechanik w kuchni
Owsianko-manna 159

prost wspaniała. Śniadanie wigilijne: Owsianko-manna w świątecznych smakach :) ~ Owsianko-manna z siemieniem lnianym, serkiem naturalnym, przyprawą do piernika, cynamonem i mandarynką ~ Składniki: 30g zmielonych płatków owsianych 20g kaszy manny orkiszowej 5g świeżo mielonego siemienia lnianego przyprawa do piernika słodzidło łyżka serka naturalnego + mandarynka serek naturalny cynamon Suche składniki zalewamy chłodną wodą i gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia

Kuchenny Skrawek Nieba
Odświętna gęś 220

godzin . Pieczemy pod przykryciem , od czasu do czasu podlewając gęś tłuszczem, który będzie się wytwarzać. Na ostatnie 10 minut możemy zdjąć przykrycie, by skórka się przypiekła. Gęś podajemy z kaszą lub ziemniakami polanymi tłuszczem

Zakręcony Widelec
Kasztelańska zupa grzybowa - podgrzybki odkryte na nowo 200

dodałam mąki, a śmietanę podałam w formie kleksów na talerzu. Doprawiamy zupę solą i ewentualnie jarzynką. Dekorujemy zupę natką pietruszki i tymiankiem. Zupę możemy podawać z ziemniakami albo z kaszą bądź też z pieczywem. Gotujemy grzyby wraz z włoszczyzną grzybowa zupa kasztelańska

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczona gęś w soku jabłkowym 166

stopni a po godzinie do 160. W sumie pieczemy minimum 2 h do 2,5 h. W trakcie pieczenia gęś często polewamy utworzonym sokiem z dnia brytfanny. Podajemy z kaszą gryczaną oraz z buraczkami albo kiszonymi ogórkami. Smacznego! :) pieczona gęś

Bon Appetit Małgorzaty
Gulasz wołowy ze śliwką 204

mięsa i gotować kolejną godzinę (lub do miękkości). 3. Wodę wymieszać z mąką, zal ać mięso, chwilkę gotować, doprawić do smaku. Po dawać z ziemni a kami lub kaszami. Smacznego!!! Źródło: Co na obiad

Kuchnia domowa Ani
Szynka w sosie polskim 177

mąki (ok. 1 łyżkę lub wedle uznania), a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą. 7. Go tow y sos podajemy z tym na co mamy ocho tę - ziemniakami, kaszami, ryżem, kopytkami, śląskimi kluskami itp. itd. :) A do tego np. ogórek kiszony :) Smacznego!!!  Źródło: Domowe gotowanie

Kuchnia domowa Ani
Placuszki z kurczakiem i płatkami owsianymi 424

Pyszne kotlety drobiowe, na które przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis, Dania z kurczaka (nr 3/2012). Polecam jako drugie danie z ziemniakami, ryżem, kaszami i surówkami. Składniki: 25 dag piersi z kurczaka 2 szklanki płatków owianych 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 czerwona papryka kawałek pora 20 dag sera żółtego 1 cebula 1 mały pomidor bazylia, oregano sól, pieprz

Kuchnia domowa Ani
Duszone letnie warzywa 168

Pyszne warzywne danie, można podać jako jarzynkę do ziemniaków, ryżu lub kaszy, świetnie smakuje też z makaronem i daniami z grilla. Przepis znalazłam w Przyślij przepis (nr 69 - 8/2013). Składniki: 1 cukinia (u mnie 300g) pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 1 cebula 2 pomidory 3 ząbki czosnku olej 2 łyżeczki ziół prowansalskich (w oryginale oregano) sól, pieprz Sposób przygotowania

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z serem, ogórkiem i pieczarkami 281

się dobrze obsmażyły i nie rozwinęły. Następnie obsmażamy je z każdej strony, podlewamy odrobiną wody i dusimy 10 minut. 5. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas z kaszą gryczaną i marchewką z groszkiem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Karkówka duszona z cebulą 201

cebulę i czosnek, w razie potrzeby dolewamy jeszcze odrobinę wody i nadal dusimy jeszcze 10 minut pod przykryciem, aż cebulka zmięknie. 5. Podajemy na ciepło do ziemniaków czy też kaszy. Smacznego!!! Źródło: Moje gotowanie

Kuchnia domowa Ani
Babka pomarańczowa na białkach 144

pieczenia, porcjami dodawać do białek mąkę, olej, mleko, aromat i skórkę otartą z pomarańczy. Delikatnie wymieszać. 3. Formę na babkę z kominem nasmarować olejem i posypać bułką tartą lub kaszą manną. Wylać ciasto i piec w 180 st. C przez 40 minut - do suchego patyczka. 4. Ostudzoną babkę udekorować lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego!!! Źródło: Mouth-watering eats

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na sałatki 1102

kalafiorem Sałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z kalafiorem i papryką Sałatka z kalafiorem i pomidorami Sałatka z kapustą pekińską z szynką i ananasem    Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiem Sałatka z kiszonego kalafiora Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą Sałatka z kurczakiem i grzankami Sałatka z kurczakiem i selerem Sałatka z kurczakiem i świeżym selerem Sałatka

Kuchnia domowa Ani
Miodownik 348

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Miodownik to pyszne 3 warstwowe ciasto z dodatkiem miodu i orzechów, przełożone masą z kaszy manny. Idealnie pasuje na świąteczny stół. Ciasto najlepiej smakuje po 2- 3 dniach, należy więc przygotować je wcześniej aby zdążyło zmięknąć. Polecam, jestem pewna że posmakuje każdemu Post Miodownik pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje