Gulasz wołowy ze śliwką

Gulasz wołowy ze śliwką

Gulasz wołowy ze śliwką

Pomysł na obiad z wołowiny znaleziony u Witaminki. Polecam!Składniki:500 g wołowinygarść suszonych śliwek2 litry wywaru (na kości lub z kostki)1 szklanka wody2 łyżki mąki pszennejsól, pieprz do smakuSposób przygotowania:1. Wołowinę umyć, pokroić w kostkę (u mnie większe kawałki), zalać zimnym wywarem i gotować 1 godzinę.2. Śliwki pokroić w paseczki, dodać do mięsa i gotować kolejną godzinę (lub do miękkości).3. Wodę wymieszać z mąką, zalać mięso, chwilkę gotować, doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami lub kasza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.