przygotowywania jogurtu, możemy regulować czas od 5 do 12 godzin z dokładnością do 10 minut. - program do przygotowywania konfitur - program BAKE, do wypieku - program do przygotowywania ryżu i kaszy na sypko, możemy regulować czas od 20 minut aż do 1,5 godziny - program pilaf - do przygotowywania różnych rodzajów pilawu - program dessert - do przygotowania deserów czekoladowych WYPIEKACZ dostępny jest w promocyjnej(...)SŁONECZNIKIEM Chleb z mąki pełnoziarnistej, z dużą ilością ziaren i żurawiny. Mocno wypieczony, lekko wilgotny, o zwartej strukturze. PRZEPIS: - 250 g mąki pełne ziarno graham - 100 g mąki orkiszowej - 420 g wody letniej - 50 g słonecznika - 4 łyżki żurawiny - 7 g drożdży suchych - 2 łyżki miodu - 2 łyżki oleju rzepakowego - 2 łyżeczki płaskie soli program nr 3 kolor skórki
SMYKWKUCHNIstolnicę, przygotowałam wszystko co potrzeba i przystąpiłam do produkcji pierwszych w moim życiu pierogów! Składniki: Ciasto: 200 g mąki - ja dałam 150 g pszennej typ 1850 i 50 g orkiszowej 1/2 kostki schłodzonego masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/4 łyżeczki soli 1 jajko roztrzepane (1/2 dodałam do ciasta, resztę zostawiłam do posmarowania pierogów) Nadzienie: 130 g sera feta(...)sobie radzisz i masz pelno pomyslow nawet w podbramkowych sytuacjach . hehe zawsze jest jakies wyjscie awaryjne , brawo !!! ja wlasnie robilam dzisiaj pierogi , ale jestm na MM, wiec nadziane byly kasza gryczana z serm bialym chudym i podsmazona cebulka . Nie wiem jak to sie ma do twojej diety, ale ciasto robie tylko z maki i cieplej wody i kleja sie calkiem
Zdrowa Kuchnia Sowyawaryjnie coś kupić, ale dzieciaki prychnęły fuknęły i w rezultacie kury za płotem musiały posilić się chemią (co też im się nie zdarza często :). W mąki, otręby, kasze i płatki zaopatruję się w tym młynie , znajdującym się kilkadziesiąt km od mojego domu. Mąka produkowana jest tam na bieżąco, ze świeżego ziarna, jest jej wiele rodzajów. Ziarna mają(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na całą noc. Składniki na ciasto chlebowe: 175 g gotowego zakwasu 500 g mąki żytniej typ 720 niepełna szklanka otrąb żytnich i orkiszowych (lub innych) 4 łyżki siemienia lnianego 350 ml filtrowanej wody 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno łyżka soli morskiej łyżka miodu wielokwiatowego Przygotowanie: Zakwas nocny będzie gotowy jeśli
Naturalna KuchniaGARA: SKŁADNIKI - 350 g m ąki pszennej typ 750 - 50 g m ąki pszennej typ 1850 - 50 g m ąki żytniej typ 720 - 50 g m ąki pszennej orkiszowej typ 700 - 3 łyżki maku - 7 g dro żdży instant piekarskich - łyżkę oleju - łyżkę miodu - 10 g soli - 280 -310 g letniej wody WYKONANIE: Wod ę wymieszaj z drożdżami i odstaw(...)IKEA 365+ bardzo pomocny kuchenny gadż et! Jednymi z moich ulubionych śniadań opr ó cz domowego chleba są śniadania na ciepło; owsianki, jaglanki i różnego kremy z kasz. Właśnie w słojach KORKEN przechowuj ę swoje ulubione płatki czy kasze, ale r ó wnież dodatki , tj. migdały. Jeśli lubisz wygodne miseczki sprawdź nową serię GLADELIG
SMYKWKUCHNI