proporcji co do grama. Jeśli masa będzie za rzadka dodajcie więcej wiórków lub włóżcie ją na dłużej do lodówki, a jeśli za gęsta dodajcie więcej mleczka. kopiasta szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 5-6 łyżek wiórkow kokosowych 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego extra virgin łyżka soku z cytryny 2 łyżki syropu klonowego wiórki kokosowe i puder(...)podgrzewamy z olejem, aż ten się rozpuści. Dodajemy do przestudzonej kaszy, wraz z wiórkami i resztą składników. Miksujemy na gładką mase i odstawiamy ją do lodówki na 15 minut. Formujemy niewielkie kuleczki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych lub pudrze truskawkowym. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Smacznego :) Artykuł Jaglane kuleczki kokosowe pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwykorzystałam ;)). Do kaszy dodałam trochę miodu i cynamonu. Wszystko zostało zjedzone, nawet czereśnie już dobre były he he ;))). Udanego weekendu Wam życzę :))) Składniki na 3 porcje: 1,5 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki wody 2 łyżki miodu cynamon (ilość wedle uznania) 2 banany czereśnie borówka amerykańska Kaszę wrzucam na sitko, przepłukuję pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Wrzucam
kruche babeczkiSkładniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 marchewka 2 jajka 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka bazylii pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz sezam do panierki (około 2 szklanek) olej do smażenia Propozycja podania: Sos czosnkowy, pieczone warzywa. Sos: 1 duży jogurt grecki 3 ząbki czosnku sól, pieprz Pieczone warzywa(...)pieczarek 1 papryka 1 cebula 1 łyżka przyprawy "Gyros" 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut od zagotowania. Studzimy. Marchewkę ścieramy na tarce. Kaszę przekładamy do miski, łączymy ze wszystkimi składnikami oprócz sezamu. Wyrabiamy jednolitą masę. Całość wkładamy
Qchnia po prostusniadanie #pomarancz #granat #jagody liofilizowane #kasza jaglana ugotowana, wymieszana z: - bananem rozgniecionym widelcem - komosa ekspandowana -amarantusem ekspandowanym Proporcje wg uznania
Szkrab Je Samsmak! Genialna propozycja na słodkie, ale nadal zdrowe, ponad to bezglutenowe i wegańskie szaleństwo 😍 Składniki (2 duże lub 4 małe porcje): 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g kaszy jaglanej 2 łyżki cukru kokosowego kilka kropel aromatu waniliowego 2 łyżki kremu orzechowo-kakaowego ( Super Krówka ) Przygotowanie: Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Następnie podprażaj ją w garnku
Zdrowie na języku :Pbardzo. Tym razem z jarmużem, marchewką, porem i pomidorem suszonym, do tego troszkę kurkumy dla zdrowia i smacznie było. Udanego dzionka Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej jarmuż marchewka kawałek pora suszone pomidory 1/2 łyżeczki kurkumy sól różowa olej kokosowy do smażenia Kaszę opłukałam pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Do garnka wlewam 2 szklanki
kruche babeczkiinspirowane trochę kuchnią Podlasia. Dla mnie jest to też sposób na wykorzystanie miodu z tamtego roku, zwłaszcza że czeka na mnie miód tegoroczny :) Składniki (na 15 kotletów): 250 ml kaszy jaglanej 300 g ziemniaków łyżka-dwie mąki ziemniaczanej sól dymka (zielona część) 400 g kapusty kiszonej 2 łyżki miodu olej do smażenia Kaszę wypłukać w kilku wodach, przecierając jej ziarna(...)patelni. Gdy będzie ciepła, dodać miód. Dokładnie wymieszać. Potrzymać na palniku ok. 2 minut - chodzi o to, by miód lekko skarmelizował. Kapustę można wcześniej opłukać i pokroić . Gdy kasza i ziemniaki lekko się ostudzą, zmiksować je razem w malakserze lub blenderze. Masę jaglano-ziemniaczaną wyłożyć do miski. Doprawić do smaku solą. Dodać mąkę (tylko tyle, by masa nie była zbyt
Weekendy w domu i ogrodzierównież może być to zamiennik, proszkowanych słodkości, czy kupnych, gotowych. Budyń świetny na deser lub nietypowe śniadanie. Podany z pomarańczą, rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 3 łyżki kaszy jaglanej łyżka kawy zbożowej 4 suszone śliwki 1,5-2 szklanki mleka (u mnie roślinne) WYKONANIE: kaszę gotujemy w mleku do wchłonięcia całego płyny pod koniec gotowania dodajemy kawę i śliwki całość
healthy dreamsSKŁADNIKI: 1 szklanka fasoli lub grochu 1 szklanka kaszy jaglanej 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku ziele angielskie sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego lub 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki sosu sojowego garstka suszonych grzybów- opcjonalnie Fasolę i kaszę gotujemy w osobnych garnkach z dodatkiem ziela angielskiego do miękkości. Trochę wody z gotowania fasoli zostawiamy
harrisatylko dla wegan. Jedząc to danie wcale nie zobaczycie różnicy. Koniecznie spróbujcie! Przepis na: Hamburger wołowy z dodatkiem mięsa z indyka Składniki na burgera 2 duże buraki 1 szklanka kaszy jaglanej 2 cm imbiru 1 niewielka czerwona cebula 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mąki pszennej 2 ząbki czosnki odrobina natki pietruszki sól pieprz Dodatki do burgera duża czerwona cebula(...)pomidor ser żółty majonez ketchup awokado bułki do hamburgerów rukola Wege burger jaglany z burakiem – przepis Ja wykorzystuję już kupione gotowane buraki. Jest znacznie szybciej. Ale możecie je ugotować, ostudzić i obrać. Buraki ścieramy na tarce na małych oczkach. Powinniśmy mieć mniej więcej 2 szklanki. Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Cebulę i imbir ścieramy na tarce. Wszystkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wody -45 ml napoju roślinnego -30g oleju kokosowego -2 jajka -30g mąki owsianej (bezglutenowej) -45g kasztanowej -35g skrobi Jaglany krem waniliowy -100g kaszy jaglanej -2 szkl. napoju migdałowego -3 łyżki śmietany kokosowej -ksylitol -łyżeczka pasty waniliowej (lub laska wanilii) Dodatkowo -krem z orzechów włoskich Amandin ( recenzja ) -kilka kostek gorzkiej czekolady EKLERKI Napój roślinny, wodę(...)przełożyć do foliowego sztywnego woreczka, odciąż jeden z rogów tworząc niedużą dziurę i wyciskać partiami na blachę, tworząc kształt eklerków. Piec w 200’C ok 20-25 minut. JAGLANY KREM WANILIOWY Kaszę 3 razy przepłukać we wrzątku, następnie czynności powtórzyć z wodą ciepłą. Zagotować ją w dwóch szklankach płynu, przykryć garnuszek i gotować do miękkości na małym ogniu (tak długo
Candy PandasKaszę jaglaną jadamy przeważnie na śniadania. Jednak od czasu do czasu można ją przemycić w formie kotletów na obiad. Nie dość że lekko to jeszcze i zdrowo. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniekrem który może zrobić każdy, genialnie nadaje się jako krem do przełożenia tortów ale też jako deser, cudowny na zimno i na ciepło. Składniki: (2-3 os.) 150g suchej kaszy jaglanej 200 ml mleka migdałowego 400 ml wody 2 łyżeczki kakao 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku z wodą
madamekuchnia.wordpress.comSkładniki: 3 podłużne buraki 3 pomarańcze 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka sezamu 1 łyżka siemienia lnianego 1/2 łyżki czarnuszki sól Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Buraki myjemy i zawijamy każdy osobno w aluminiową folię. Pieczemy w 180°C przez 75 minut
Qchnia po prostuosób z kandydozą. A zatem nic, tylko spożywać kaszę. Zasyci Was na dobrych kilka godzin, zaspokoi ochotę na słodycze. Pychota! Jaglanka bananowa z truskawkami - dla 2 osób :) www.kuchniasmakow.blogspot.com kasza jaglana - 1/3 szklanki pół szklanki wody szklanka mleka - może być sojowe bananowe, cukrem trzcinowym słodzone, ale także sojowe waniliowe, krowie lub jakiekolwiek inne miód - 1 łyżeczka lub 1 łyżka - zależy
Kuchnia smaków