Składniki: 100 g mąki jaglanej lub kaszy jaglanej suchej zmielonej na mąkę 80 g jogurtu naturalnego 1 jajko 2 banany 1 łyżka oleju rzepakowego lub innego Dodatki: 50 g jogurtu naturalnego 1/2 kaki 1 łyżeczka wiórków kokosowych Wszystkie składniki wrzuć do miski. Zblenduj na gładką masę. Rozgrzej patelnię (nie korzystaj z dużego ognia) i nakładaj masę na patelnię łyżką. Smaż aż będą rumiane z obydwu stron. Z porcji wychodzi około 13-15 placuszków ( 3 porcje). Podawałam je z jogurtem, kaki oraz wiórkami kokosowymi... czytaj dalej...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com