wierny dyniowej wersji. Na drugie danie pęczak z kukurydzą i kurczakiem. Do tego mizeria z jogurtem i koperkiem. Podwieczorkiem rządzi tarta jaglana na spodzie z ciasta francuskiego. 1 szklanka kaszy jaglanej 3 łyżki cukru z wanilią 1 szklanka borówki amerykańskiej 2-3 jajka 1 opakowanie ciasta francuskiego miód do podania Kaszę gotujemy do miękkości w 3 szklankach wody z dodatkiem
Kucharzycaczosnek. Smażymy, aż sos lekko zredukuje się i zagęści, po czym dodajemy ugotowaną kaszę. Mieszamy i doprawiamy natką pietruszki oraz sokiem z cytryny. Zamist kaszy bulgur można też użyć kaszy jaglanej, gryczanej lub kuskusu. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 1 szklanka kaszy bulgur 2 szklanki gorącego bulionu lub wody 20 g masła 2 łyżki oliwy lub oleju roślinnego
cool and mintySkładniki: 350 g kaszy jaglanej 5 łyżek octu ryżowego 3 łyżki cukru 6 listków nori 200 g wędzonej makreli oczyszczonej ze skóry i ości ogórek pokrojony w słupki (bez pestek) szczypiorek papryka pokrojona w paski kanapkowy serek śmietankowy sos sojowy pasta wasabi Przygotowanie: Kaszę dokładnie wypłukałam w gorącej, zimnej i gorącej wodzie. Zagotowałam 4 szklanki wody
Kulinarny PamiętnikSkładniki: 100 g kaszy jaglanej 15 szt pomidorów suszonych (w oliwie) 20 szt oliwek zielonych (faszerowanych czosnkiem lub papryką) 4 łyżki pestek słonecznika 1/2 czerwonej cebuli 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy (z pomidorów) 2 łyżeczki musztardy sarepskiej Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko, studzimy. Pomidory kroimy w paski, oliwki w plasterki a cebulę
Qchnia po prostupysznymi śniadaniami. Dziś właśnie takie chce Wam zaproponować, placuszki jaglane z bananem bez glutenu, bez cukru, pysznie i zdrowo. A jeśli ugotujecie kaszę wieczorem to będzie również ekspresowo. Składniki: kasza jaglana 4 łyżki banan jajko cynamon olej do smażenia Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją, którą znajdziecie tutaj - klik . Banana rozgniatamy i mieszamy z jajkiem, cynamonem i ostudzoną kaszą. Prawda
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 100 g kaszy jaglanej 1 pęczek zielonych szparagów około 15 sztuk suszonych pomidorów w oliwie 2-3 łyżki oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami 3 łyżki posiekanego grubego szczypiorku 2 łyżki posiekanej mięty 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki orzechów nerkowca 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Kaszę wsypujemy do garnka i prażymy przez parę minut
Qchnia po prostuoryginale był bez substancji słodzących, ja choć dałam 2 łyżki ksylitolu, to i tak mogłyby mieć jeszcze conajmniej z 1 albo i 2. Składniki: - 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 0,5 szklanki mąki jaglanej - 1/4 szklanki płatków jaglanych (lub dołożyć o tyle więcej ugotowanej kaszy) - 1 szklanka wiórków kokosowych - 1 łyżka oleju kokosowego, nierafinowanego - 1 łyżka nasion chia rozrobiona
Smaczne Zdroweszklanki kaszy jaglanej (50 g) 1 szklanka mleka 2% (230 g) 3 mrożone śliwki (165 g) cynamon opcjonalnie jakieś słodzidło :) Przelewamy kaszę na przemian zimną i gorącą wodą, żeby straciła goryczkę. Wlewamy do małego garnuszka mleko, wsypujemy kaszę i dodajemy cynamon. (trzeba uważać, żeby nie wykipiała ani żeby się nie przypaliła). Gotujemy na małym ogniu aż cały płyn
Vroblewska-fitlifenaszedł mnie dziś w szkole, rzadko dopada mnie taka chęć na słodycze jak dzisiaj, więc zdecydowałam ją zaspokoić i zrobiłam jaglane kuleczki. Składniki: (na ok. 12 kuleczek) 100g suchej kaszy jaglanej 2 szklanki wody 100g wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 2 łyżki pestek słonecznika Wykonanie: Kaszę płuczemy wrzątkiem, następnie gotujemy w 2 szklankach wody według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu
madamekuchnia.wordpress.comwish you well, wish I could help, but I can't help you find yourself kokosowy krem jaglany z podprażonymi chipsami kokosowymi Przepis: własny / 1 porcja / 50 g kaszy jaglanej 100 ml mleczka kokosowego z puszki 200 ml wody szczypta soli Kaszę przepłukać, aby pozbyć się goryczki, przesypać do garnka. Zalać mleczkiem kokosowym, posolić i gotować, aż kasza wchłonie
tost z dżememtaki jest. Miałam ochotę zrobić je inaczej, z mąką jaglaną. I to domowej roboty mąką. Skorzystałam z przepisu Olgi Smile , jednak nie dodałam tyle mąki jaglanej co w przepisie, bo blender mnie zawiódł... Rozdrabnianie kaszy trwało wieki, a on szybko się przegrzewa. Wymieszałam więc małą ilość otrzymanej w pocie blendera mąki jaglanej ze zwykłą tortową. Smaku mąki jaglanej nie wyczułam(...)Pośrodku nałóż 1-2 łyżki dżemu tuskawkowo-rabarbarowego. Zwiń naleśnik tak, żeby dżem był na całej długości. Gotowe naleśniki udekoruj plasterkami truskawek, wiórkami kokosowymi i suszoną żurawiną. Smacznego! Kaszę jaglaną, z której możesz zrobić domową mąkę jaglaną, ale i gotową mąkę jaglaną oraz inne zdrowe produkty znajdziesz w sklepie internetowym www.naturalniezdrowe.com.pl
Anioszek w kuchnikulek obtocz w wiórkach kokosowych, a drugą połowę w kakao. Wstaw do lodówki na 1 godzinę w zamkniętym pojemniku lub zjedz od razu ;p Składniki 45 g (ok. ¼ szklanki) kaszy jaglanej 125 ml mleka kokosowego (napój 1,5 % tłuszczu) lub krowiego 2 łyżeczki miodu 1 garść (ok. 30 g ) orzechów laskowych 1 łyżeczka (15 g) oleju kokosowego extra virgin
Eat me! Fit me!dzisiaj nie wymyślałam. My jemy na obiad gąskę pieczoną tradycyjnie. Dlatego postanowiłam pokazać zdrowe śniadanie, które an dzisiejszy dzień zaserwowałam córce, czyli jaglane, bananowe placuszki. Użyłam do nich kaszy jaglanej firmy Lestello . Dodałam banany, mleczko kokosowe. Wyszło bez glutenu, lekko, zdrowo i pysznie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjagodowy pudding z kaszy jaglanej z waniliowym twarożkiem ; zielona herbata kaktusowa ~ Kolejna część zdjęć z Norwegii. W większości są to zdjęcia z Drammen. Skocznia Vikersund, a jakże ;) Weszłam na górę! Moje nogi drżały jeszcze godzinę po zejściu na dół i czułam się jak po dobrym treningu, ale miałam tę satysfakcję i mogłam podziwiać z góry piękne widoki :) To właśnie
breakfast of dreamszapiekana dyniowa kasza jaglana z cynamonowym twarożkiem~ Już czwartek, kurcze, przez ten długi weekend czas leci jak szalony
breakfast of dreamsdzisiaj ostatni dzień w szkole w tym roku - wracam 7 stycznia :) Zostawiam Was z przepisem na pyszny, sycący krem jaglany i lecę do szkoły :) PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszy jaglanej ~1 1/2 szklanki mleka/wody ~cukier/stevia do smaku, opcjonalnie ~łyżeczka cukru waniliowego ~szczypta soli ~20g waniliowej odżywki białkowej Kaszę gotujemy do momentu aż wchłonie cały płyn, dodajemy cukier waniliowy (wieczorem). Następnego
breakfast of dreamsbyć zimna woda, jaką macie pod ręką 3 daktyle 6 mrożonych truskawek Wrzucamy wszystko do rondelka i gotujemy co jakiś czas mieszając. Płatki jaglane ugotują się znacznie szybciej niż kasza jaglana. Na koniec wszystko miksujemy, aby jaglanka miała konsystencję budyniu. ;) Skomentuj
MamaOskarka