taki jest. Miałam ochotę zrobić je inaczej, z mąką jaglaną. I to domowej roboty mąką. Skorzystałam z przepisu Olgi Smile , jednak nie dodałam tyle mąki jaglanej co w przepisie, bo blender mnie zawiódł... Rozdrabnianie kaszy trwało wieki, a on szybko się przegrzewa. Wymieszałam więc małą ilość otrzymanej w pocie blendera mąki jaglanej ze zwykłą tortową. Smaku mąki jaglanej nie wyczułam(...)Pośrodku nałóż 1-2 łyżki dżemu tuskawkowo-rabarbarowego. Zwiń naleśnik tak, żeby dżem był na całej długości. Gotowe naleśniki udekoruj plasterkami truskawek, wiórkami kokosowymi i suszoną żurawiną. Smacznego! Kaszę jaglaną, z której możesz zrobić domową mąkę jaglaną, ale i gotową mąkę jaglaną oraz inne zdrowe produkty znajdziesz w sklepie internetowym www.naturalniezdrowe.com.pl
Anioszek w kuchnikulek obtocz w wiórkach kokosowych, a drugą połowę w kakao. Wstaw do lodówki na 1 godzinę w zamkniętym pojemniku lub zjedz od razu ;p Składniki 45 g (ok. ¼ szklanki) kaszy jaglanej 125 ml mleka kokosowego (napój 1,5 % tłuszczu) lub krowiego 2 łyżeczki miodu 1 garść (ok. 30 g ) orzechów laskowych 1 łyżeczka (15 g) oleju kokosowego extra virgin
Eat me! Fit me!dzisiaj nie wymyślałam. My jemy na obiad gąskę pieczoną tradycyjnie. Dlatego postanowiłam pokazać zdrowe śniadanie, które an dzisiejszy dzień zaserwowałam córce, czyli jaglane, bananowe placuszki. Użyłam do nich kaszy jaglanej firmy Lestello . Dodałam banany, mleczko kokosowe. Wyszło bez glutenu, lekko, zdrowo i pysznie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjagodowy pudding z kaszy jaglanej z waniliowym twarożkiem ; zielona herbata kaktusowa ~ Kolejna część zdjęć z Norwegii. W większości są to zdjęcia z Drammen. Skocznia Vikersund, a jakże ;) Weszłam na górę! Moje nogi drżały jeszcze godzinę po zejściu na dół i czułam się jak po dobrym treningu, ale miałam tę satysfakcję i mogłam podziwiać z góry piękne widoki :) To właśnie
breakfast of dreamszapiekana dyniowa kasza jaglana z cynamonowym twarożkiem~ Już czwartek, kurcze, przez ten długi weekend czas leci jak szalony
breakfast of dreamsdzisiaj ostatni dzień w szkole w tym roku - wracam 7 stycznia :) Zostawiam Was z przepisem na pyszny, sycący krem jaglany i lecę do szkoły :) PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszy jaglanej ~1 1/2 szklanki mleka/wody ~cukier/stevia do smaku, opcjonalnie ~łyżeczka cukru waniliowego ~szczypta soli ~20g waniliowej odżywki białkowej Kaszę gotujemy do momentu aż wchłonie cały płyn, dodajemy cukier waniliowy (wieczorem). Następnego
breakfast of dreamsbyć zimna woda, jaką macie pod ręką 3 daktyle 6 mrożonych truskawek Wrzucamy wszystko do rondelka i gotujemy co jakiś czas mieszając. Płatki jaglane ugotują się znacznie szybciej niż kasza jaglana. Na koniec wszystko miksujemy, aby jaglanka miała konsystencję budyniu. ;) Skomentuj
MamaOskarkaprzygotowanie jest bardzo proste i szybkie. To co, gotowi na kolejną, kulinarną przygodę? Fit kokosowe kuleczki, czyli jaglane Rafaello Do przygotowania jaglanych kuleczek kokosowych będziecie potrzebować: 100 g kaszy jaglanej 150 ml wody 150 ml mleka kokosowego (może być również migdałowe lub po prostu zwykłe mleko) ok. 80 g wiórków kokosowych (50 g do masy + ok. 30 g do obtaczania(...)oleju kokosowego opcjonalnie: garść płatków migdałowych lub 20 obranych migdałów do włożenia do środka Z podanych przeze mnie proporcji wychodzi ok. 20 kuleczek. Wykonanie krok po kroku: 1. Suchą kaszę prażymy na suchej patelni, stale mieszając do momentu, aż zrobi się jaśniejsza i zacznie pachnieć. 2. Następnie przerzucamy ją na sito, dokładnie płuczemy zimną wodą i otrząsamy z jej nadmiaru
Okiem Blondynki by McBlondiSkładniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 2 banany garść orzechów brazylijskich 2 łyżki miodu (gryczanego) Sposób wykonania: Kaszę płuczemy na sitku gorącą wodą i przekładamy do rondelka. Zalewamy mlekiem, mieszamy i zagotowujemy. Od tego momentu podgrzewamy pod przykryciem na małym ogniu przez 25 minut. Ugotowaną kaszę przekładamy do miseczek, na wierzch układamy banany pokrojone w plasterki. Orzechy kroimy
Qchnia po prostuSkładniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 4 szklanki mleka 5 łyżek kakao 3 łyżki cukru 250 g malin Sposób wykonania: Kaszę płuczemy na sitku w ciepłej wodzie. Przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i zagotowujemy. Od momentu zagotowania zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut (aż kasza wchłonie całe mleko). Dodajemy cukier oraz kakao i dokładnie mieszamy aby kakao się
Qchnia po prostuwówczas najzwyklejsza kasza staje sie daniem eleganckim i można j ą podać nawet na bardzo wytwornych stolach. SKŁADNIKI 250 gr kaszy jaglanej 100 ml mleka 20 gr masła 40 gr parmezanu 50 gr czarnych oliwek 50 gr zielonych oliwek 150 gr ugotowanej ciecierzycy 3 cukinie 2 czerwone papryki 1 żółta papryka
La grande e la piccola cuocadelikatny zrobiłam go na skrzydełkach z kurczaka. Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI 2-3 skrzydełka z kurczaka 2 l wody 2 marchewki pietruszka natka pietruszki 3-4 ziemniaki 4 łyżki kaszy jaglanej sól,pieprz do smaku WYKONANIE Umyte skrzydełka zalewamy wodą i wstawiamy na gaz :).Gotujemy i zbieramy szumowiny.Po ok.20 min.wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotujemy.Kasz(...)jaglaną płuczemy parę razy pod wodą żeby kasza straciła taki smak goryczki.Dodajemy ją do wywaru z ziemniakami.Po ok.15 min.gotowania dodajemy warzywa starte na tarce.Całość gotujemy do miękkości ziemniaków. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki.Można dodać także jarzynkę w proszku,wegetę itp. Podajemy ze skrzydełkiem lub bez,jak kto woli.:) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaszklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 banan 2- 3 łyżeczki sproszkowanej trawy pszenicznej 1 cytryna 2 łyżeczki miodu(...)Obrana cytryne miksujemy na jednolita masę. .Dodajemy kasze , banana i trawe pszeniczna i wszystko ponownie miksujemy na gładka masę .Jeśli komuś ,brakuje slodkości ,dosladzamy miodem.Smacznego Ingredienti 3 / 4szklanki cotto miglio 1 banana 2 a 3 cucchiaini di polvere wheatgrass
w mojej kuchniSkładniki: (na 2 porcje) ∙ 0,5 szklanki kaszy jaglanej ∙ szczypta soli morskiej ∙ 3/4 szklanki mleka ∙ 2 łyżki miodu ∙ miechunka Sposób przygotowania: 1. Kaszę płuczemy do uzyskania czystej wody. 2. Zalewamy kaszę szklanką wody i gotujemy ze szczyptą soli morskiej 10-15 minut. 3. Odstawiamy kaszę na kilka minut do przestygnięcia. 4. Blendujemy z mlekiem i miodem do uzyskania gładkiej konsystencji
Gocha gotuje!kaszy jaglanej 200 g piersi z kurczaka 1 mniejsza cukinia sól i kolendra mielona do smaku Kaszę gotujemy w mniejszej ilości lekko posolonej wody. Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach. Kurczaka siekamy na małe kawałki. Składniki łączymy w jednolitą masę. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką (u mnie gryczana). Przekładamy masę do formy, pieczemy przez godzinę
Kucharzyca