karkówka - 4431 przepisów (strona:130/296)

Mandolina kuchenna – czym właściwie jest i jak jej używać? 19

mandolina sprawdza się do wielu zadań – od krojenia ziemniaków na frytki, po przygotowywanie surówek i sałatek. Poza tym posłuży nam do krojenia w idealne plasterki kawałków boczku, karkówki lub schabu. Mandoliny kuchenne Borner – szatkownice V3, V5 i V6 Czym wyróżniają się mandoliny kuchenne Borner? W tym wypadku korzystamy z trwałego tworzywa wolnego od BPA i możemy wybierać wśród

Na-talerzu.pl
Wieprzowina duszona w szklistym sosie cebulowym 29

pewnością zasmakuje każdemu miłośnikowi mięs. Wieprzowinę w sosie możemy podać z ziemniakami, kluskami lub kaszą i surówką albo kiszonymi ogórkami.     Składniki: 1 kg wieprzowiny (szynki, łopatki lub karkówki) Przyprawy: sól, pieprz, majeranek 3 cebule 5-6 suszonych grzybów pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka bulionu 1 szklanka mąki do obtoczenia mięsa 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej olej

Blog z Apetytem
Domowa mielonka bez konserwantów 29

Domowa mielonka bez konserwantów z karkówki i boczku oraz ulubionych przypraw, w słoiku była pasteryzowana w piekarniku. Lubisz, nie lubisz? Zjesz? Wędliny ze słoika przygotowane tym sposobem nie mają ulepszaczy smakowych i są bez konserwantów, wiemy co jemy, bo wiemy co robimy i z czego robimy. Najsmaczniejsza z wędliny ze słoika jest smalec i galaretka, która wytwarza się podczas przygotowywania

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń z dzika i karkówki 28

Składniki : 900 g karkówki  500 g mięsa z dzika 400 g surowego boczku 500 g wątróbki wieprzowej 4 jajka 1 cebula pieprz czarny, gałka muszkatołowa, sól, ostra papryka mielona, czosnek granulowany i 4 duże ząbki czosnku świeżego, majeranek, pieprz ziołowy. Przygotowanie : Surowe mięsa zmielić, wątróbkę ugotować z marchewką i pietruszką , obraną cebulą, po ostudzeniu zmielić (warzywa też) Po zmieleniu

Proste Potrawy
PASZTET ZE ŚLIWKĄ + FILMIK 31

Bardzo smaczny i kremowy pasztet wieprzowy ze śliwką. Idealny do pieczywa. Polecam przepis.          SKŁADNIKI  DO GOTOWANIA :  1,5 kg karkówki wieprzowej  1 udko z kurczaka 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 5 ziarnek pieprzu  1 marchew, kawałek selera 1 pietruszka, 1 cebula sól, jarzynka naturalna do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej 30

około 50 minut. Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej Zobacz inne przepisy na dania obiadowe z kapustą pekińską: Kurczak z kapustą pekińską – lekkie danie na obiad z azjatycką nutą Karkówka zapiekana z kapustą pekińską Kapusta pekińska na ciepło Zupa zbójnicka po śląsku – pyszne i sycące danie na obiad Artykuł Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z kiszonych ogórków – idealna do każdego obiadu 40

przy tym doskonale smakuje. Z czym podać surówkę z kiszonych ogórków? Oto kilka pomysłów na dania, z którymi można ją podać: Dania obiadowe: Mięsa pieczone lub duszone: Schabowy, karkówka, pieczone udka z kurczaka czy duszona wołowina. Ryby: Smażone, pieczone lub grillowane, np. dorsz, łosoś czy pstrąg. Dania jednogarnkowe: Bigos, gulasz, czy potrawki na bazie kasz, ryżu lub ziemniaków. Potrawy wegetariańskie

e-PrzepisyKulinarne
PUSZYSTE DROŻDŻOWE PASZTECIKI. TYM RAZEM Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I GRZYBAMI LEŚNYMI 38

zrobiłam go z kiszonej kapusty, pieczarek i suszonych grzybów. Wyszedł pyszny! A, że zrobiłam go oczywiście sporo, to nie wykorzystany w pasztecikach posłużył na obiad jako dodatek do karkówki w sosie własnym.  Składniki na farsz:  (tak jak wspomniałam sporo mi zostało, myślę, że do pasztecików wystarczy połowa) 500 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 cebula duża garść

Walijskie Pichcenie
Schab gotowany w herbacie – prosty i pyszny przepis 32

pyszny przepis Zobacz inne przepisy na szybkie mięso na kanapki: Pieczona pierś z indyka – pyszna na obiad i do kanapek Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa wędlina Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki Pyszna, chuda wędlina z piersi kurczaka Artykuł Schab gotowany w herbacie – prosty i pyszny przepis pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z czerwonej kapusty – kolorowy dodatek do każdego posiłku 78

lekkość podkreśla smak ryby, a jednocześnie dodaje orzeźwienia do dania. Dania z grilla – Czerwona kapusta, cebula, marchewka i jabłko komponują się wyśmienicie z grillowanymi mięsami, takimi jak kiełbasa, karkówka czy pierś z kurczaka. Surówka będzie odświeżającym dodatkiem, idealnym do posiłków na świeżym powietrzu. Kuchnia wegetariańska – Surówkę można podać do dań z tofu, pieczonego bakłażana czy falafeli. W połączeniu z produktami

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone leniwe gołąbki 61

ziemniakami Gołąbki z kaszą i fetą Gołąbki z mięsem i ryżem Leniwe gołąbki   Leniwe gołąbki (bez zawijania) w sosie pomidorowym Składniki (na 6 porcji): 600g mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka) 1 cebula 100g ryżu (np. do risotto albo do gołąbków) 500g kapusty (ćwiartka niedużej główki) 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego sól pieprz mąka do obtoczenia

Obiad gotowy
Obiad z grzybami leśnymi 45

grzybowa z pęczakiem Żurek grzybowy Krupnik grzybowy Sos grzybowy – najlepszy Makaron z grzybami leśnymi Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Risotto z grzybami Pilaw z grzybami Kaszotto z grzybami Karkówka z grzybami Polędwiczki z grzybami Wieprzowina w grzybowym sosie Bitki z grzybami Grzyby leśne duszone z cebulą Grzyby duszone w śmietanie Galette z grzybami Tarta z kurkami Tarta z grzybami

Dorota Smakuje
Gulasz wieprzowy z grzybami 49

lasów tutejszych nie znam, i trudno mi jest cokolwiek uzbierać. Ostatnie znaleziska przeznaczyłem na gulasz. Wyszła petarda, więc gorąco polecam Arek Gie Składniki:         500 g karkówki wieprzowej 500 g grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki) 3 łyżki smalcu wrzątek (około 1 litra) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostu jabłkowego 1 czubata łyżka mąki pszennej

R'n'G Kitchen
ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW I KLOPSIKÓW 66

inne ulubione zioła słodka papryka łyżka oleju Ziemniaki kroimy na nie mocno grube plasterki. Posypujemy ulubionymi przyprawami, polewamy olejem. Na klopsiki: 600 g mięsa mielonego (u mnie z karkówki) 1 jajko 1 namoczona w mleku kajzerka (później odciśnięta) 1 mała pokrojona drobno cebula 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól pieprz majeranek szczypta ostrej i słodkiej papryki 3 łyżki zimnej

Walijskie Pichcenie