Nie zgadniesz, co kryje się pod tą chrupiącą panierką

Nie zgadniesz, co kryje się pod tą chrupiącą panierką

Nie zgadniesz, co kryje się pod tą chrupiącą panierką

Schabowy z bakłażana to bezmięsna wariacja klasycznego kotleta, która potrafi zaskoczyć nawet największych mięsożerców. Kiedyś trafiłam na burzliwą dyskusję: „Jak można nazywać coś schabowym, skoro nie ma tam ani grama mięsa?” – pytali niektórzy. I choć wydaje się to na pierwszy rzut oka nielogiczne, to jednak nazwa „ schabowy ” odnosi się bardziej do formy dania – panierowanego kotleta – niż do konkretnego kawałka schabu. Zresztą, kto powiedział, że schabowy musi być tylko ze schabu ? Robi się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.