Składniki : 900 g karkówki 500 g mięsa z dzika 400 g surowego boczku 500 g wątróbki wieprzowej 4 jajka 1 cebula pieprz czarny, gałka muszkatołowa, sól, ostra papryka mielona, czosnek granulowany i 4 duże ząbki czosnku świeżego, majeranek, pieprz ziołowy. Przygotowanie : Surowe mięsa zmielić, wątróbkę ugotować z marchewką i pietruszką , obraną cebulą, po ostudzeniu zmielić (warzywa też) Po zmieleniu wszystkie mięsa połączyć, dodać roztrzepane jajka i przyprawy, dokładnie wyrobić najlepiej ręką Przełoż... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula