font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Niesamowicie aromatyczne kotlety w pysznym sosie. Składniki: 400 g karkówki wieprzowej 1 cebula 1 kajzerka namoczona w mleku 4 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego 200 ml sosu BBQ 1 łyżka skrobi kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false
R'n'G KitchenNiedawno na blogu prezentowałam karkówkę pieczoną z cebulą i ajvarem i nie sądziłam, że przepis przypadnie Wam tak do gustu oraz otrzymam mnóstwo wiadomości na inne mięsne receptury z użyciem pasty ajvar (*). A przecież wiecie, że mnie długo prosić nie trzeba, więc tym razem polecam pyszne udka pieczone w marynacie z ajvarem. Są naprawdę przepyszne! Mięso wychodzi bardzo miękkie oraz
Di gotujecydrem. Gorąco polecam wypróbować ten gulasz, ponieważ jest niezwykle smaczny, a banalnie prosty do przygotowania! Gulasz wieprzowy z piwem wrzosowym Składniki: 700g wieprzowiny (użyłam karkówki) 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki mąki 400ml piwa wrzosowego (ewentualnie cydru) 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz Jak przygotować gulasz z wieprzowiny z piwem wrzosowym? Mięso umyć, osuszyć
Codzienne GotowaniePrzepis zaczerpnięty z Jaśminowej Kuchni. Zupa wyszła bardzo smaczna. Składniki: 350 g karkówki wieprzowej 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 żółtej papryki 100 g pieczarek 50 g grzybów shimeji 20 g przyprawy gyros 4 ząbki czosnku 1 mała puszka kukurydzy 1,2 litra bulionu warzywnego 100 g kaszy bulgur 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki Przygotowanie: Mięso
R'n'G KitchenSzybkie, proste w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczne danie. Składniki (na 4 osoby): 1/2 kg karkówki wieprzowej 1 cebula pęczek dymki 4 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 łyżka płatków chili 1 łyzka koreańskiej pasty z chili (mozna pominąć, jeśli ma być łagodniejsze) 1 łyżka cukru 3 łyzki sosu sojowego 1 łyżeczka czarnego pieprzu łyżka oleju sezamowego biały sezam
stajnia gołębie od kuchniHamburger wieprzowy z ajvarem Hamburger wieprzowy. Składniki dla 4 osób: 500 g mielonego mięsa wieprzowego, najlepiej z karkówki 1 biała cebula 2 łyżki Ajvaru łagodnego Podravka 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczka czarnego pieprzu olej roślinny do smażenia Dodatki: 8 plastrów surowego wędzonego boczku 4 bułki hamburgerowe 1 czerwona cebula 1 duży pomidor 2 ogórki
kuron.com.plMożna poddusić je w sosie, ja dorzuciłam garść pieczarek. Pyszne! Szwedzkie klopsiki - kottbullar Składniki (na 24szt.): 300g mięsa wieprzowego (szynka, karkówka, łopatka) 200g mięsa wołowego (karkówka) 1 duża cebula 1 duże jajko 1/3 szklanki kaszy manny 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego sól pieprz maka do obtoczenia do smażenia
Obiad gotowySkładniki: 1 młoda kapusta 1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki lub karkówki) 1 duża cebula 1/2 szklanki surowego ryżu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub zwykłego) sól Sos: 1,5 litra przecieru pomidorowego ( przepis znajdziesz tutaj ) lub kupnej passaty 1 mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki mąki pszennej 200 g śmietany
Qchnia po prostuusłyszysz „Ale to jest pyszne”, i każdy będzie pałaszował ze smakiem. Poniżej sprawdzony przepis karczek pieczony w rękawie foliowym. Karczek pieczony w rękawie foliowym Składniki: 1,2kg karkówki 1-2 cebule 4-5 łyżek oleju 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej 4-5 ząbków czosnku Sól Pieprz Karczek pieczony
Księga-Smakukapusty włoskiej robi się troszkę łatwiej i szybciej niż ze zwykłej kapusty. Zachęcam do zrobienia :) Składniki gołąbków: 1 średnia kapusta włoska 200 g ryżu białego 1 kg mielonej karkówki 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku ol ej (kilka łyżek ) sól pieprz mielony 1 czubata łyżeczka majeranku 4 grzybki suszone (polecam Skworcu ) Ponadto: 2 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego
Smak mojego domuMożna zrobić takiej potrawy nieco więcej i odgrzać na następny dzień. Ta czynność akurat dobrze robi bograczowi, ponieważ gdy postoi, zyskuje znacznie na smaku. Składniki: 600 g karkówki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 5-6 ziaren ziela angielskiego 1 puszka pomidorów 500 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3-4 ziemniaki
My simple kitchensmak domowej kiełbasianki, to koniecznie wypróbujcie przepis. Jak nie ze śliwką czy żurawiną, to przynajmniej samą. Na pewno nie pożałujecie! Składniki na 7 słoiczków: 700g łopatki wieprzowej 300g karkówki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego z oliwą Konfitura żurawinowa (łyżka na słoik) Suszone śliwki
Kuchnia w czekoladziemąki + ok 50 g do podsypania kostka masła 1 jajko 100 g gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g mięsa,najlepsza łopatka bądź karkówka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz czerwona czubryca 1-2 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe 4 ziela angielskie warzywa na bulion Dodatkowo: 1 jajko Farsz: mięso ugotować
Niespełnione zdolności kulinarnetego typu dania zwłaszcza z sosem i ziemniakami. Dla mnie to prawdziwa uczta, jeszcze tylko surówka i pyszne danie mamy gotowe. Smacznego :) SKŁADNIKI: ok. 60 dag łopatki lub karkówki wieprzowej 4 cebule ząbek czosnku śmietana i mąka do zagęszczenia olej lub smalec puszka groszku z marchewką PRZYPRAWY: liść laurowy, po 3 ziarenka ziela angielskie i pieprzu ziarnistego, lubczyk, sól, pieprz
Pani na deserpapryką w proszku, która zmieniła jego smak na bardziej wyrazisty. Składniki: 1 młoda cukinia 1 i 1/4 szklanki kaszy jaglanej 800 g mielonego mięsa wieprzowego, np. łopatki lub karkówki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku kminek i majeranek 1 łyżeczka włoskich ziół przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu sól i pieprz 2 jajka Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki
Czerwień i błękitołąbki z młodej kapusty, z mięsem i ryżem, apetycznie podrumienione, dzięki pieczeniu w piekarniku. Lubicie? Składniki gołąbków: 1 średnia młoda kapusta 200 g ryżu białego 1 kg mielonej karkówki 4 średnie cebule 4 ząbki czosnku olej (kilka łyżek) sól pieprz mielony 2 czubate łyżeczki majeranku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonych liści laurowych 1/4 płaskiej łyżeczki mielonego ziela angielskiego Ponadto: 4 ziarna
Smak mojego domuPracochłonnie, ale pysznie - gołąbki z mięsem i ryżem. Lekko podsmażone na patelni, takie lubię najbardziej :) Składniki: 1 średnia biała kapusta 500 g ryżu białego 700 g mielonej karkówki 4 średnie cebule olej sól pieprz mielony 2 czubate łyżeczki majeranku ----------------------------------- 8 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu czarnego 8 listków laurowych Wykonanie: Przygotowanie farszu: Ryż płuczemy, wsypujemy do garnka, solimy
Smak mojego domuJeśli lubicie kotlety mielone , to te nadziane podsmażonymi pieczarkami również Wam zasmakują. Mięciutkie, wilgotne i aromatyczne. Zachęcam do zrobienia :) Składniki na kotlety: 600 g mielonej karkówki 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 60 ml bułki tartej 120 ml zimnej wody 1 jajko 1 płaska łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu Ponadto: bułka tarta
Smak mojego domupolecam Wam ten przepis. Jest doskonały na co dzień, ale świetnie sprawdzi się także podczas wakacyjnych wyjazdów. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 50 dag mięsa wieprzowego: szynki, łopatki • 20 dag karkówki • 1 duża cebula • 2 ząbki czosnku • 1 kostka smalcu – 200g • sól, pieprz, czerwony Delikat Knorr’a, 1 łyżeczka majeranku Sposób przygotowania: 1. Mięso opłukać, pokroić w dużą kostkę. Włożyć do naczynia
W mojej kuchnibyłabym sobą, gdybym nie dodała kilku dodatkowych przypraw, ale zapewniam, że smak kotletów na tym tylko zyska. Składniki: 500g mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka) 400g mięsa wołowego (łopatka, karkówka) 1 duża cebula 2 jajka 0,5 szklanki kaszy manny ok 0,5 szklanki mleka sól pieprz szczypta majeranku szczypta curry szczypta słodkiej papryki 3 suszone pomidory mąką do obtoczenia kotletów olej
Obiad gotowyjeść. Na ciepło, na zimno. Do obiadu, na kanapkach, w sałatkach. I w chlebkach pita - z zestawem surówek jako najlepszy domowy kebap! Składniki 1-1,2 kg karkówki 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki ketchupu 3-4 łyżki dobrego oleju 2 łyżki octu winnego suszony lub świeży rozmaryn 1/3 łyżeczki papryki wędzonej sól himalajska
OliveandThymeszklanka ciepłej wody szczypta soli 4 łyżki oleju 1 jajko oraz mąka do podsypania Składniki na farsz mięsny 1 kg karkówki 2 średnie cebule 1 żabek czosnku sól do smaku pieprz do smaku 2 łyżki smalcu własnej roboty ze skwarkami 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Wykonanie Nasze mięso mielimy
Mój Smaksyte, treściwe. Kartacze takie właśnie są. Polecam! Składniki (na 10 sztuk): 1,5 kg ziemniaków (mączystych, typ BC) 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli nadzienie: 400g mielonej wieprzowiny (karkówka, łopatka) 1 cebula sól pieprz majeranek do gotowania: liść laurowy ziele angielskie do podania: cebula boczek kwaśna śmietana Ziemniaki, które zawierają dużo skrobi, bardzo szybko ciemnieją. Przygotowując kartacze warto dobrze zaplanować
Obiad gotowyteż zupę paprykową z wołowiną . Jak przygotować pyszny domowy sos paprykowy z mięsem mielonym do klusek, makaronów, kopytek, kasz czy ziemniaków? Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego np. łopatka,karkówka 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku 200 g pasty paprykowej, 200 ml soku pomidorowego, 50 ml domowego sweet chili sauce do smaku sól, pieprz czarny, oregano 1 łyżka oleju, Przygotowanie sosu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMój sposób na szybki obiad. Wybieram go, gdy nie mam czasu albo ochoty rozbijać tłuczkiem kotletów i stać w oparach smażonego mięsa. Czyli najczęściej ;-) składniki: 1 kg karkówki 1 średnia cebula 1 marchew sól, pieprz wykonanie: Mięso myję i dzielę na plastry o grubości mniej więcej 2 cm. Układam w naczyniu żaroodpornym warstwę mięsa, doprawiam solą i pieprzem. Na wierzchu
babka w formiepamięć najszczęśliwsze, beztroskie chwile. Pomimo wieku obraz nie rozmywa się, wręcz przeciwnie, wyostrza. Składniki 1 średniej wielkości młoda kapusta 200 g ryżu 500 g mielonej karkówki 1 duża cebula 4 łyżki oleju 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Z kapusty usuwamy uszkodzone liście. Nie wyrzucamy, myjemy i odkładamy
R'n'G Kitchensmakuje wybornie jeszcze lepsza niż z grilla. Do mięsa użyłam przyprawy Skworcu . Koniecznie wypróbujcie gotowe marynaty firmy Roleski . Składniki : Marynata gotowa B.B.Q Roleski Około 1 kg karkówki 2 duże cebule 2 łyżki Oregano 1 łyżka czerwonej papryki domowa vegeta, pieprz, szczypta chili 100 ml oliwy 100 ml wody Wykonanie : Mięso umyć i osuszyć, pokroić w plastry
Sama słodycz i szczypta chilibardziej gęsty. Jedno jest pewne – to danie które koniecznie trzeba wypróbować. Jest lekkie, a jednocześnie konkretne, a czerwone wino podkreśla smak warzyw towarzyszących wieprzowinie. Składniki: 1 kg wieprzowiny (karkówka, szynka) 2 cebule 2 marchewki niewielki kawałek selera 1 por 2-3 ostre papryczki chili (lub chili w proszku) 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów sól i pieprz słodka
Trzeci talerzwychodzą przepyszne. Mięso jest miękkie, soczyste i idealnie komponuje się ze smakiem żurawiny. Dodatkowo lista składników nie jest wielka, a do ich przygotowania nie potrzeba wielkich umiejętności. 500g karkówki wieprzowej 3 cebule 4 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 litra bulion/wody 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego mąka olej sól, pieprz Mięso pokroić
Di gotujeSkładniki : około 1 kg karkówki wieprzowej 2 cebule 2 marchewki 5 ząbków czosnku keczup 500 g świeży tymianek kilka pieczarek Przygotowanie : Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, mięso umyć i pokroić w plastry Mięso posypać lekko pieprzem, solą Cebulę, obraną marchew i umyte pieczarki pokroić w plastry, marchew można w cienkie słupki W żaroodpornym naczyniu układać mięso, a pomiędzy nie wkładać warzywa
Proste PotrawySkładniki : 50 dkg karkówki 2 średnie cebule 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 łyżka miodu naturalnego 2 łyżki keczupu 1 łyżka sosu worcester olej sól 2-3 ząbki czosnku pieprz czarny mielony 4 gałązki kolendry papryka czerwona słodka papryka czerwona ostra Sposób wykonania : K arkówkę opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Oprósz solą, pieprzem i mieloną papryką
Przepisy i porady kulinarneZapiekankę podałam na talerzu porcelanowym Bogucice z kolekcji Jesień Autumn . Zapraszam :) Składniki : Około 1 kg karkówki 2 duże cebule 4 marchewki średniej wielkości 1 szklanka Kwaszonej kapusty firmy Orzech Vegeta , pieprz do smaku ,szczypta rozmarynu 1 łyżka papryki słodkiej 1 płaska łyżka ziół prowansalskich
Sama słodycz i szczypta chilicukinia i ryż biały długoziarnisty. Cukinia faszerowana mięsem, podana z ryżem jest idealnym daniem na lekki, ale i sycący letni obiad. Składniki farszu: 0,5 kg mięsa mielonej karkówki 2 duże cebule 5 ząbków czosnku pomidory w puszce 1/2 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki cukru 3 czubate łyżeczki suszonego oregano 1 czubata łyżeczka suszonej bazylii 1 czubata łyżeczka majeranku posiekany
Smak mojego domuLasagne bez glutenu i bez mleka Sos pomidorowy: SKŁADNIKI: 400-500 g mielonej karkówki 1-2 cebule 1 czerwona papryka (ważne - czerwona daje najlepszy smak) 4-5 ząbków czosnku 1 przecier pomidorowy (500 ml) oliwa/olej sól i pieprz WYKONANIE: Cebule i paprykę zmielić w maszynce do mięsa. Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy/oleju. Mięso obsmażać aż zmieni kolor
Tradycyjna kuchnia inaczejSylwestrze, mam nadzieję, że dobrze się bawiliście i że te miłe chwile będą Wam towarzyszyły przez calutki rok! Ana dobry początek proponuję pieczoną karkówkę uprzednio zamarynowaną w soku z cytryny z dodatkiem cebuli i bazylii. Mmmmmmmmmmm, pycha!!!! Składniki: 1,5 kg karkówki Marynata: 12 łyżek oleju (u mnie sezamowy) 2 cebule sok z 1 cytryny 2 łyżeczki suszonej bazylii
Bea(u)ty kitchendodatku można je zamrozić i mieć na „czarną godzinę” :) Naleśniki: 3 jajka 3 szklanki mleka 2 ¼ szklanki mąki Farsz: 50-60dag ugotowanego mięsa (dowolnego, ja użyłam karkówki) 1- 2 cebule 2 jajka Ok. 1 łyżeczka soli Pieprz Dodatkowo: 1-2 jajka Bułka tarta* Olej do smażenia * Jeśli nie należycie do fanów bułki tartej, możecie panierować krokiety w samym jajku
Smakowy Rajpanierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego 1 łyżka sezamu Bułka tarta 1 jajko Olej do pieczenia Ugotowane mięso i cebulę, mielimy maszynką do mięsa
Smakowy Rajidealne będą też z makaronem czy z ziemniakami. Dodatek imbiru oraz chili sprawia że danie rozgrzewa nas od środka. Składniki :* 600g mięsa mielonego - u mnie karkówka i wołowina * cebula * ząbek czosnku * mały słoiczek przecieru pomidorowego * 2 cm kawałek świeżego imbiru* szczypta chilli * pół czerwonej papryki* łyżka cukru * łyżeczka mąki ziemniaczanej* 3 łyżki zimnej wody
Magiczne Życie MartyKolejny przepis wzięty od mamy. Pasuje na obiad do ziemniaków, kaszy, a także do pieczywa na ciepłą kolację. Składniki: 1 kg wieprzowiny (łopatka, karkówka) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku masło klarowane lub olej 3 łyżki mąki pełnoziarnistej sól pieprz 2 listki laurowe tymianek Mięso kroimy w kostkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, listki laurowe, tymianek, sól i odstawiamy
chwile dla mnieWygodny sposób na obiad, który robi się sam w piekarniku, w czasie gdy my możemy spokojnie zająć się czymś innym. Prosta zapiekanka z kilku składników. ok
Praktyczna plsmaczne :) Mięciutkie mięsko - wręcz rozpływające się w ustach, aksamitny sos.... Mniam... Składniki na 4 osoby:10 dkg słoniny;2 łyżki oleju;ok. 1 kg wołowiny (rozbratel/ łopatka/ karkówka);1 szkl. cebuli pokrojonej w plastry;1/2 szkl. marchewki;0,5 l. czerwonego wytrawnego wina;2 szkl. bulionu wołowego;1/2 szkl. pomidorów z puszki;sól, świeżo mielony pieprz; 1 średni bukiet
Miksturowniknapracować, ale efekt jest wart poświęcenia. Wołowina w sosie z czerwonego wina. Składniki na 4 osoby:10 dkg słoniny;2 łyżki oleju;ok. 1 kg wołowiny (rozbratel/ łopatka/ karkówka);1 szkl. cebuli pokrojonej w plastry;1/2 szkl. marchewki;0,5 l. czerwonego wytrawnego wina;2 szkl. bulionu wołowego;1/2 szkl. pomidorów z puszki;sól, świeżo mielony pieprz;1 średni bukiet
Miksturownikząbki czosnku cebula WYKONANIE: przygotowujemy marynatę: majeranek, lubczyk,sól, pieprz, paprykę rozcieramy w moździerzu, tak utarte przyprawy wymieszać z oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, nakłuć karkówkę, natrzeć marynatą obłożyć cebulą zostawić, w lodówce przykrytą folią aluminiową na noc, mięso przed pieczeniem posmarować musztardą, włożyć do rękawa z marynatą, mięso wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika
Kuchnia Beatypanierce z bułki tartej, ale ostatnimi czasy uciekam od moich kuchennych stereotypów i trochę kombinuję. Dziś ją wyrolujemy. Roladki pieczarkowo- serowe 2 płaty karkówki 7-8 szt. pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry żółtego sera 1 łyżka musztardy 1 łyżka oliwy 1 łyżka mąki sól, pieprz Karkówkę rozbiłam tłuczkiem na cienkie kotlety. Doprawiłam solą, pieprzem, wewnętrzną stronę posmarowałam musztardą(...)Pieczarki pokroiłam w plasterki, cebulę w piórka. Na łyżce oliwy podsmażyłam cebulę (przez ok. 3 min. na dobrze rozgrzanej patelni), następnie wrzuciłam pieczarki i smażyłam do miękkości (i odparowania wody). Gotowy farsz rozłożyłam na plastrach karkówki, położyłam ser, zwinęłam i spięłam wykałaczką (lub związać nitką). Roladki obtoczyłam w mące i smażyłam na oliwie do czasu, aż mięso będzie miękkie
bastalenajest do oryginału tylko zbliżona. Ale wyszło szybkie smaczne danie. Można pominąć mięso, wtedy będzie danie wegetariańskie. Składniki pół cebuli 1 ząbek czosnku puszka groszku konserwowego 240 g makaron spaghetti 200 g 10 łyżek oliwy 300 g mielonej karkówki(...)parmezan sól pieprz krojone pomidory w puszce passata pomidorowa ( wg uznania ) Przygotowanie Cebulę i czosnek obrałem , pokroiłem w drobna kosteczkę. Na patelni rozgrzałem oliwę, przesmażyłem na niej cebulę i czosnek, dodałem zmielona karkówkę. Smażyłem kilka minut, dodałem pokrojone pomidory bez skórki z puszki. Całość dusiłem, aż pomidory prawie się rozpadły. Dolałem passaty pomidorowej i odsączony groszek, doprawiłem solą i pieprzem
R'n'G KitchenKolejna odsłona karkówki, tym razem po cygańsku :) z dużą ilością cebuli, ketchupem i ogórkami konserwowymi. Jest to chyba moje ulubione mięso - po długim pieczeniu lub duszeniu, dosłownie rozpływa się w ustach i za każdym razem smakuje doskonale :) Przepis znalazłam na stronie ' Kuchenne Cuda Joanny '. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3 osób: 600 g karkówki 150 g pikantnego ketchupu 3 duże(...)ogórki konserwowe 2 cebule 2 łyżki oleju sól, pieprz, ostra papryka CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Karkówkę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na 6 równych kotletów. Każdy z nich nacieramy solą, pieprzem i ostrą papryką. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy kotlety, aż do zarumienienia. Przekładamy na talerz, polewamy ketchupem i dokładnie
My Culinary Artaromatem. W połączeniu z pomidorowo sojowym sosem jest bardzo smaczne. Propozycja na rodzinny domowy obiad! 600 g karkówki Przyprawa do karkówki Czosnek granulowany Pieprz Słodka czerwona papryka 1 łyżeczka mieszanki ziół włoskich 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 2 cebule Mąka do obtoczenia Olej rzepakowy do smażenia Sos: 1 szklanka wody 350 ml przecieru pomidorowego lub passaty pomidorowej 2 łyżki(...)lodówki. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Następnego dnia mięso obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z każdej strony na patelni. Po przesmażeniu karkówki na tej samej patelni smażymy cebulę oraz pieczarki. W garnku zagotowujemy składniki na sos. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przesmażone pieczarki z cebulą. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Danie pieczemy pod przykryciem w temperaturze
VioletoweKucharzenieSkładniki: 1 kg karkówki w plastrach 7 łyżek oliwy 1 duża papryka czerwona 1 cebula granulowany czosnek, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, pieprz czarny, rozmaryn, kolendra, majeranek, sól 3 duże ziemniaki Oliwę wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy ze wszystkimi przyprawami, mięso płuczemy i nacieramy przygotowaną marynatą - wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Paprykę kroimy w paski(...)półksiężyce, ziemniaki w plastry (około 3-5 mm grubości).W naczyniu żaroodpornym układamy najpierw ziemniaki posypujemy papryką słodką mieloną i kropimy oliwą(patrz zdjęcie), następnie wykładamy karkówkę i posypujemy papryką oraz cebulą(można polać jeszcze trochę oliwą). Tak przygotowaną potrawę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 1 godz. po tym czasie ściągamy folię
Moje-pitraszeniekarkówki z jelenia, 2 cebule, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 150 ml bulionu drobiowego 1 ząbek czosnku, 2 jagody jałowca, 5 ziaren pieprzu czarnego, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 6 - 7 łyżek owoców (porzeczka czarna, jeżyny...)* 4 łyżki wódki, miód, Owoce zalać wódką i odstawić najlepiej na 12 godzin. Karkówkę umyć, usunąć błony, osuszyć, pokroić na kotlety
królestwo garówwywar z gotowania mięsa można później użyć do zupy. Składniki: – 200g boczku – 200g wołowiny – 200g piersi z indyka – 200g karkówki – 1 mała pietruszka – 1 mała marchewka – 1 mała cebula – 1/4 średniego selera – 10g suszonych grzybów – 6 ziaren ziela angielskiego – 3 liście laurowe – 200g wątróbki drobiowej – 1 sucha(...)Dodatkowo: masło i bułka tarta do przygotowania formy Boczek kroimy i układamy na spodzie dużego, szerokiego garnka. Wołowinę, pierś z indyka i karkówkę kroimy na małe kawałki (3 x 3 cm) i kładziemy na boczku. Pietruszkę, marchewkę, cebulę i selera obieramy, kroimy w grube plastry i razem z suszonymi grzybami kładziemy na mięsie. Do garnka wlewamy mniej więcej 1 litr
Be Fit Be Strong