kapustą - 19268 przepisów (strona:787/1285)

Bigos z młodej kapusty 195

Idealna na szybki letni obiad, u mnie w ulubionej wersji z pomidorami z puszki. Najlepszy po przegryzieniu się smaków. Post Bigos z młodej kapusty pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sajgonki 226

kawałek cebulki dymki 50 g ugotowanego makaronu chińskiego (może być chow main, sojowy lub ryżowy) 4 suszone grzyby mun 1 jajko 30 g pędów bambusa 1-2 liście kapusty pekińskiej Dodatkowo: 2 opakowania papieru ryżowego (2x50g lub po prostu jedno większe opakowanie http://taotao.pl/produkty_taotao/id,81,papier_ryzowy_taotao.html) olej roślinny do smażenia sos chili słodko-kwaśny lub inny ulubiony Przygotowanie: Grzyby mun moczymy(...)Pamiętamy aby go potem dokładnie osuszyć. Następnie kroimy go w paski o długości ok. 4 cm. Marchew, cebulę i pędy bambusa kroimy w malutką kosteczkę (około 4 mm). Liście kapusty pekińskiej oraz cebulkę dymkę drobno siekamy. Czosnek i imbir siekamy drobno. Cebulkę, czosnek i imbir podsmażamy na patelni, dodajemy do niej mięso i smażymy przez około 5 minut. Przyprawiamy sosami

Mania Gotowania
DANIA Z WOKA - kurczak w mleczku kokosowym, brokuły z krewetkami, kapusta pekińska po chińsku, warzywa po azjatycku! 256

Kurczak w mleczku kokosowym z sezamem dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 2. Brokuły z krewetkami i sezamem dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 3. Kapusta pekińska po chińsku dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 4. Warzywa po azjatycku przepis: cebulę, marchewkę, cukinię i koper włoski -fenkuł, kroimy w długie słupki, smażymy w woku

SMYKWKUCHNI
Kwaśnica jak z Podhala 171

mnie zaskoczeniem, ale powiem Wam że to był ten sekretny składnik i po jego dodaniu zupa nabiera niesamowitego smaku! Polecam! Składniki: - 500 g żeberek, mogą być wieprzowe - kiszona kapusta wraz z sokiem - 400 g wędzonego boczku - 2 marchewki - 1 cebula - sól, pieprz - koper włoski (przyprawa) - ewentualnie 5-6 ziarenek kminku Do garnka wlewamy wodę, wkładamy wszystkie składniki oprócz kiszonej kapusty(...)mięso musi się ugotować i być miękkie, dodajemy kapustę kiszona w raz z sokiem. Gotujemy do miękkości. Szczerze polecam

SMYKWKUCHNI
Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw 189

Post Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka do obiadu (z marchewki i kapusty pekińskiej) 224

Post Surówka do obiadu (z marchewki i kapusty pekińskiej) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka z kapusty pekińskiej (z marchewką, jabłkiem i koperkiem) 206

Post Surówka z kapusty pekińskiej (z marchewką, jabłkiem i koperkiem) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka w słoikach (z białej kapusty, papryki i marchewki) 699

Post Sałatka w słoikach (z białej kapusty, papryki i marchewki) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną 674

Post Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Paszteciki z kapustą i grzybami (wigilijne kapuśniaczki) 1761

Post Paszteciki z kapustą i grzybami (wigilijne kapuśniaczki) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Karp w panierce z płatków owsianych na puree ziemniaczano-chrzanowym. 212

jajka i usmażyłam na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Do tego puree ziemniaczane ale zamiast śmietanki - jogurt naturalny, odrobinka masła i ... chrzan. Puree ziemniaczano - chrzanowo - rewelacja! Całości dopełniła kapusta kiszona. Składniki: karp płatki owsiane 2 jajka mąka pełnoziarnista oliwa ziemniaki łyżka masła jogurt naturalny  chrzan kapusta kiszona sól, pieprz Karpia trzeba oprawić (to dla facetów), gdy już będzie gotowy(...)stron. Obieramy ziemniaki i gotujemy. Gdy już się ugotują, odlewamy, osuaszamy i ugniatamy na purre. W trakcie ugniatania dodajemy masło, jogurt, chrzan. Też na oko, na smak. Podajemy z kapustą kiszoną. I już wszystko gotowe. Całość można posypać natką pietruszki. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Kapuśniak z passatą pomidorową i ziemniakami 249

Najbardziej mi smakuje kapuśniak z młodej kapusty, jakoś średnio przepadam za kiszoną. Z dodatkiem passaty pomidorowej w ogóle smakuje niesamowicie! A dodatek ziemniaków powoduje, że zupa staje się bardziej treściwa. Szczerze polecam! Składniki: 1/3 główki młodej kapusty 250 ml passaty pomidorowej 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 młodego selera 1/2 cebulki  1 ząbek czosnku 1 i 1/2 litra(...)się bulionu wrzucamy obrane i pokrojone w plasterki marchewki, pietruszkę i seler. Gotujemy całość 10 minut. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Również dodajemy do bulionu. Kapustę szatkujemy dość drobno i dodajemy do garnka z zupą, całość gotujemy około 20-25 minut. W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojone, w bardzo drobną kostkę

Mango Papaja
Młoda kapusta z klopsikami 144

Kolejna klasyczna propozycja nieklasycznie. Sezon nowalijkowy trwa, młoda kapusta wchodzi na salony. Postanowiłam ja połączyć ze zwykłymi klopsikami z mielonego. Dzięki temu wyszło danie jednogarnkowe, sycące i letnie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierogi z kapustą i grzybami 245

Przygotowanie 175 pierogów z kapustą (tyle wyszło) zajmuje pół dnia, ale czym byłaby Wigilia bez pierogów? Zawsze przygotowujemy je wcześniej i zamrażamy, a na Wigilię podsmażamy. Specjalistką od lepienia pierogów jest moja Mama. Można powiedzieć, że metoda zawijania jest przekazywana w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenia:) Nigdzie nie widziałem jeszcze pierogów z podobnymi falbankami. W tym roku zanotowałem mały

Gotuj z Misiem
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 384

Pierogi z kapustą i grzybami zawsze znajdują się na naszym wigilijnym stole, ale czasami przygotowujemy je na obiad w dni powszednie. Popijane gorącym barszczem smakują wybornie! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry