sałatki nie mogą się obejść. Chyba w każdym polskim domu jest robiona, ale każda gospodyni ma na nią swój własny przepis. To tak jak z bigosem... niby tylko kapusta kiszona i mięso, ale każdy też smakuje inaczej, bo każdy doprawia i przyrządza go na swój, często sekretny, sposób. U mnie też, odkąd nie mieszkam z rodzicami, a to już ponad
Delicious Titbitsoleju. Pomidorki daktylowe przekroić na pół. Dodać do sałatki. Cebulki obrać i razem z ogórkiem pokroić na cienkie plasteki. Ja pokroiłam je tak cieniutko za pomocą szatkownicy do kapusty. Dodać do pozostałych składników. Na koniec dodać garść posiekanej natki pietruszki. Wszystko delikatnie wymieszać i sałatka gotowa
Monia miesza i gotujetrochę za mało żelatyny w porównaniu do ilości jaka mi wyszła i przez to nie miało do końca takiej konsystencji jak chciałam, ale co tam ) Padam... cały dzień sadzenia kapusty xd Mam jej dość naa.. nie wiem
More food, love and dreamsPanierujemy w jajku,bułce tartej.Opanierowane krokieciki smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron RADA : Jesli mamy za mało pieczarek,a chcemy zrobić wiecej krokietów -ćwierć białej kapusty drobno szatkujemy,odgotowujemy doprawiamy,dodajemy do farszu z pieczarek.Wyjdzie nam wtedy wiecej krokietów,a i sam krokiet b ędzie ba rdziej pożywny
Z Majeczką w kuchnistrony do uzyskania złotego koloru.Również gdy jajko Ci zostało wlej na gorącą patelnię. I to wszystko. Mało składników a smacznie. Podawaj z ziemniakami i np. kiszoną kapustą, lub z chlebem i masłem. SMACZNEGO . CMOK
Pasje Jolkiresztą przypraw. Dusić do miękkości, podlewając wodą w miarę potrzeby, przewracając na drugą stronę co jakiś czas, przy każdej zmianie strony posypując przyprawami. świetnie smakuje z surówką z kiszonej kapusty Smacznego
chwile dla mnieładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C na 45 -55 min.Po tym czasie kurczaczki są gotowe :) Do obiadu przygotowałam surówkę colesław- przepis znajdziecie tutaj W surówce zamiast kapusty pekińskiej użyłam sałatę lodową. Kochani- było przepysznie :) Polecam Smacznego
Smaki Edytydałyśmy całą. - smalec - 1/4 kostki, - kwaśna śmietana - 2 łyżki, + Czarny Sezam - do posypywania przed pieczeniem. /NA FARSZ: - Indyk, 1,5 kg - Porcja Warzyw, tacka: por, seler, marchew, pietruszka, kapusta, - Cebula, 75 dag - 80 dag, - czarny pieprz, do smaku - pieprz ziołowy, opakowanie - ziele angielskie, 4 - pieprz ziarnisty kolorowy, - liść laurowy. + Czarny Sezam - oliwa z oliwek, - sól morska lub domowa przyprawa
Wypisz Wymalujmięso przed wyschnięciem a po upieczeniu można go zlać do słoiczka i wykorzystywać w małych ilościach do innych potraw. Zobacz przepis na równie pyszne Uda gęsie pieczone z kaszą, kapustą i grzybami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDanie główne to prawdziwie męska uczta: okazała golonka z przyjemnymi dodatkami. W menu znajdziecie ją pod nazwą „golonka w glazurze piwa Koźlak na puree z cebuli i ziemniaków z kapustą włoską z sosem francuskim” . Dla wielu golonka i piwo są połączeniem absolutnie bezbłędnym, więc nic dziwnego, że właśnie te dwa składniki są osią dania głównego. Glazura była przyjemna i chrupiąca
Pasja SmakuByły już chipsy z jarmużu, owsianka jarmużowa, a dziś proponuję wam duszony jarmuż. Urzekł mnie swoim smakiem, który troszeczkę przypomina duszoną kapustę z tego przepisu, ale to chyba przez dodatek kminku. ~ Duszony jarmuż ~Składniki:(1 porcja)jarmuż (~150g)łyżeczka soku z cytrynyłyżeczka ketchupuprzyprawy: sól, pieprz, czosnek staropolski, kminekJarmuż myjemy, wykrawamy z niego twarde części, siekamy
Kuchenny Skrawek Niebakości dzięki czemu łatwiej się je zjada a także krócej smaży. Lubią je nie tylko dzieci. Do takich smażonych kąsków można przygotować także idealne domowe frytki i surówkę z kapusty - będzie obiad jak w restauracji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza