Uda gęsie pieczone z jabłkami, warzywami i cydrem

Uda gęsie pieczone z jabłkami, warzywami i cydrem

Uda gęsie pieczone z jabłkami, warzywami i cydrem

A na obiad była znowu nasza polska gęsina. Mięciutka bo długo pieczona i bardzo smakowita. Podlana cydrem, z warzywami i jabłkami, które nadały je ciekawego posmaku.Nie bójcie się grubej, tłustej skóry gęsi bo podczas smażenia i pieczenia wytopi się z niej prawie cały tłuszcz. Zresztą to chyba najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy. A poza tym jest nośnikiem smaku i chroni chude mięso przed wyschnięciem a po upieczeniu można go zlać do słoiczka i wykorzystywać w małych ilościach do innych potraw. Zobacz przepis na r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, pieczenie, jabłka pieczone, mięso, ciekawe przepisy, grzyby, kasza, obiad, cydr, warzywa, kapustą, pieczone jabłka, mięsa pieczone, mięso na obiad

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.