kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:291/414)

Tradycyjny bigos staropolski . 538

zbliżają się święta musiałam zrobić nowe . Dzisiaj proponuje Wam tradycyjny staropolski bigos do którego użyłam wyśmienitych przypraw od firmy Skworcu  i firmy Eco Blik . Zapraszam :) Składniki : 3 kg kiszonej kapusty  1 kg dobrej cienkiej kiełbasy  2 kg karkówki wieprzowej 200 g boczku  1 szklanka oleju 1 łyżka zielonego pieprzu od  Eco Blik

Sama słodycz i szczypta chili
Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem 246

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 º C i pieczemy ok. 1,5 godziny. Uwagi: - nie odlewam wody z ziemniaków Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem, do tego surówka z kiszonej kapusty (może być też inna) i kubek barszczu czerwonego to syty i pożywny obiad. Jako dodatek może być sos, np. pieczarkowy lub grzybowy. No i oczywiście moja ulubiona wersja

mojewypiekiinietylko
Golonka pieczona w piwie 207

Jeżeli nie jest upieczona, należy ją włożyć do piekarnika jeszcze na 20 min, na 180 st pod przykryciem. Gotową golonkę podzielić na plastry. Podawać z ziemniakami/plackami ziemniaczanymi i koniecznie kapustą kiszoną :). Smacznego! golonka-pieczona-w-piwie golonka-pieczona-w-piwie

moj przepis na
Fotorelacja z rybnych warsztatów Lidla z Karolem Okrasą 242

leczo z rybą i rybnym bulionem i burgera z mielonym mięsem (rybn ym oczywiście) , żurawiną i suszonymi śliwkami. Hitem okazał się sos, który powstał przy udziale jednego z Kucharzy. Kapusta kiszona duszona w mleku kokosowym z curry - świetnie pasował do naszych kanapek. Na wierzchu położyłyśmy pomidorową salsę m.in. z chili i kolendrą. Do tego opiekane bagietki - pycha. Mam zamiar powtórzyć

Moje Kuchenne Rewelacje
Placki z kaszy jęczmiennej z gulaszem grzybowo – pomidorowym 156

ziemniaczane ) z obu stron. Odkładamy na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Bardzo dobrze pasuję z surówką z kiszonej kapusty ( prezentowana na blogu ) SMACZNEGO.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
RYBA Z PIECZARKAMI 160

Pieczarki , podsmażyć. Grzyby zdjąć , posolić .Ryby włożyć do naczynia żaroodpornego , na wierzchu ułożyć Pieczarki i wiórki masła .Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach.Smacznego. Podajemy z ziemniakami i surówką np.z KISZONEJ KAPUSTY  z suszonych pomidorów

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Marchewkowo-orzechowe zrazy z tłuczonymi ziemniaczkami 127

aromatycznych przypraw – takie roślinne odpowiedniki mają różne wcielenia, dlatego nie sposób się nimi znudzić. Można na przykład przyrządzić zrazy. Koniecznie z tłuczonymi ziemniakami i jeżeli o mnie chodzi, z kiszoną kapustą. Jestem przekonana, że te słodko-słone zawiniątka z nutą kolendry od razu skradną Twoje serce. Roślinne kotlety zagęścisz dodając do nich na przykład kaszę manną, zmielone płatki owsiane

Roślinna - blog wegański
Pyszny kapuśniak. 122

zaczyna skrzypieć mróz. I chyba już właśnie nadszedł ten czas... Zima blisko! Rozgrzewa i jest też bardzo sycąca, polecam!   Składniki; 2 skrzydełka kurze, 1 marchewka 20-30 dag kiszonej kapusty 1 laska kiełbasy zwyczajnej 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki przyprawa uniwersalna majeranek, ziele angielskie, liść laurowy , pieprz, sól 1 łyżka oleju   Przygotowanie; Mięso umyć

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczone żeberka 154

mnie całkowity czas pieczenia żeberek wyniósł 1 godzinę i 45 minut, ale wiąże się to z wyciąganiem żeberek z piekarnika, co wydłuża ich czas robienia. Dobrym dodatkiem będzie tu kiszona kapusta ze zasmażką i ziemniaczki

Passions hobbies life
Kulebiak z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami 117

Propozycja na stół wigilijny, ale nie tylko.  Składniki 400 g mrożonego ciasta francuskiego 500 g kiszonej kapusty 2 listki laurowe 2 goździki kilka ziaren ziela angielskiego skórka otarta z cytryny 60 g suszonych grzybów 2 cebule łyżka oleju jajko 2 łyżki orzechów włoskich 2 ugotowane jajka na twardo sól pieprz mielony jałowiec tłuszcz mąka do formy     Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Ryba w pomidorach 209

kaszubsku . Jednak powracając do ryb, to dzisiaj przygotowałam rybkę w pomidorach. Ja miałam brzuszki dorsza, ale możecie wykorzystać filety z Waszej ulubionej ryby. Do tego frytki i surówka z kapusty kiszonej. Składniki 700 g filetów z dorsza lub innej ryby 1 puszka pulpy pomidorowej 2 średnie cebule 1/2 szklanki wody sól pieprz 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1/2 łyżeczki

O kuchni z uczuciem
Książka RYBY SĄ SUPER, czyli przepisy Karola i Doroty na ryby i owoce morza. 145

cebulką z rodzynkami (o mniam!). ŚWIĘTA - tutaj bardziej klasycznie, choć nie do końca. Są ryby w połączeniu z suszonymi grzybami, migdałami, suszonymi owocami, ale jest też karp duszony w kiszonej kapuście :) GRILL - dobrze się zapowiada m.on. łosoś w papilotach z młodą kapustą z kaparami i suszonymi pomidorami, czy dorada po grecku z sosem tzatziki. OWOCE MORZA - są mule, homary, krewetki

bistro mama
Rafex - naturalne przyprawy - test 134

coś dla siebie. Przekonajcie się sami, a nie pożałujecie.  Poniżej podaję moje przykładowe przepisy z produktami firmy Rafex. Z biegiem czasy będzie ich więcej i więcej... Kapuśniak (z kiszonej kapusty) Kulebiak z kapustą i grzybami   Szynka w miodzie i piwie (pieczona w rękawie) Panierowany kotlet z karkówki (z przyprawą do schabowych

Di gotuje
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z SZUSZONYMI POMIDORAMI 121

wyjdzie taka pyszna,a wszystko z lenistwa  i braku chęci pójścia do sklepu po olej.Tak więc teraz mam nowy ,zdrowy przepis na pyszną i niecodzienną surówkę z KISZONEJ KAPUSTY ha ha.:)))... 30 dag.KISZONEJ kapusty z beczki słoiczek suszonych pomidorów w oleju ( ją dalam swoje co robiłam w tamtym roku z ziołami i czosnkiem) 1 cebula 1 łyżka dobrego miodu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Paszteciki z kapustą i grzybami 130

gram mąki 50 gram drożdży 1 łyżka cukru 2 jajka i 2 żółtka 2 łyżki mleka 0,5 szklanki śmietany 18 % 150 gram stopionego masła sól Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty 2 garści suszonych grzybów 2 cebule olej  sól,pieprz Dodatkowo: 1 jajko Sposób przygotowania: Kapustę przekładamy do garnka ,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Grzyby zalewamy gorącą wodą

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania