kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:274/414)

BIGOS MYŚLIWSKI 199

pokroić kostkę , usmażyć na tłuszczu wytopionym z boczku.Dodać do niego pokrojony w plasterki czosnek.Białą kapustę umyć ,wyciąć głąb.Liście poszatkować i przełożyć do mięsa.Gotować chwilę , dodać kapustę kiszoną ,starte marchewki na tarce o dużych oczkach lub pokroić w kostkę ,pokruszyć grzyby oraz dodać całe śliwki .   Przyprawić rozgniecionym jałowcem , listkami laurowymi , zielem angielskim , solą i pieprzem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tradycyjny barszcz ukraińśki 213

dzieciństwa :) Składniki: 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka 1 łodyżka selera naciowego 1/4 selera 3 ziemniaki 2 duże buraki 1 puszka fasoli (czerwonej lub białej) 2 łyżki odciśniętej kiszonej kapusty 0,5 kg wędzonych żeberek (lub dla wegetarian łyżka papryki wędzonej) + 1 udko 5 ziaren ziela angielskiego łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżeczka majeranku sól i pieprz 3 liście laurowe

ChilliJemy
DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 437

ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko  1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Składniki na nadzienie: 500 g kiszonej kapusty 1 duża cebula 50 g  suszonych grzybów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju  sól pieprz ziołowy Dodatkowo: sezam do posypania pasztecików  1 roztrzepane jajko

Walijskie Pichcenie
Uszka do wigilijnego barszczu 127

Hej! Wieczerza wigilijna nie może być się bez czerwonego barszczyku z uszkami. Praca mozolna i monotonna, ale kiedy już jest poza nami to duma nas rozpiera

Tylko pysznie
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 101

pierogi w takim ciastowym wydaniu. Przyznam, że wyszły smaczne. Polecam! Myślę, że śmiało można je przygotować na wigilijną kolację. Składniki: Farsz: 100 suszonych grzybów- u mnie borowiki 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka sól i pieprz 3 łyżki oleju 2 cebule Ciasto: 300 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 4 g drożdży instant (ok. 1/2 paczuszki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Gulasz wieprzowy (bezglutenowy) 472

czasu pochłania i trochę składników wymaga, ale dzięki temu jest gwarancja doskonałego smaku bez potrzeby użycia polepszaczy i co najważniejsze, jest bezglutenowy. Podany z kluseczkami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty - cud miód :-) Bardzo polecam! Składniki: 500-700 g mięsa wieprzowego (w moim daniu z szynki) 5-6 cebul 2 pietruszki (korzeń) 2 marchewki 1/4 selera (korzeń) 2 łodygi selera

Kawa z mlekiem
Kotlety z groszku 177

kotletów. 6. Następnie smażymy je na złoto. Trochę się strzępią po krawędziach, ale i tak są przepyszne. Podajemy tak jak lubimy najbardziej. U nas z tłuczonymi ziemniakami i kiszoną kapustą. Smacznego

Kawa z mlekiem
KROKIETY Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ 164

Krokiety. Kojarzą Nam się zdecydowanie z kiszoną kapustą i aromatycznymi leśnymi grzybkami. A u mnie dziś na opak. Słodka kapustka i pieczarki. Moim dzieciom zdecydowanie bardziej smakują takie krokiety w łagodniejszym wydaniu. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody gazowanej 1/2 szklanka mleka 2 jajka lub 1 duże wiejskie 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 1/4 główki średniej kapusty

Z Majeczką w kuchni
Naleśniki z serem zapiekane na patelni 276

pudrem. Smacznego naleśniki z serem zapiekane na patelni Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Naleśniki z jabłkami i karmelem Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami   Artykuł Naleśniki z serem zapiekane na patelni pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Filet z dorsza w koperkowej panierce 164

każdy z nas. Ryba lubi towarzystwo kopru i cytryny, postanowiłam więc wykorzystać to dodając koperek do panierki. Po usmażeniu skrapiamy ją cytryną, najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty:).  2 rybne filety bez skóry, u mnie dorsz 1/2 szklanki bułki tatej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1 pęczek koperku  1 jajko  sól, pieprz cytryna olej

Szefowa kuchni
Koreańskie bulgogi z boczniaków 173

przykryciem aż grzybki będa miękkie. Podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym. Polecam hojnie posypać prażonymi ziarnami sezamu i szczypiorkiem/cebulką dymką. Do tego wspaniale komponuje się klasyczne kimchi albo kiszona kapusta po koreańsku . Smacznego! Artykuł Koreańskie bulgogi z boczniaków pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Cynaderki wieprzowe w sosie śmietanowym 163

cynaderki do miękkości, gdy sos zgęstnieje wlewamy słodką śmietanę , chwilkę gotujemy na niewielkim ogniu. Sos doprawiamy odrobiną majeranku i sokiem z cytryny. Podajemy z ziemniakami i np. surówką z kiszonej kapusty . Samcznego! The post Cynaderki wieprzowe w sosie śmietanowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 156

wyszły pyszne, poezja smaku :) Pierogi zostały podane na porcelanie firmy Ambition. hashtag #myAmbition Ciasto 1/2kg mąki 1-2 jaka 120 ml szl ciepłej wody Sól Nadzienie 20dag mięsa ½ kg kapusty kiszonej 5 dag grzybów 1 nieduża cebulka Sól Pieprz Wykonanie Mąkę przesiać, dodać

Kulinarne pyszności Molki
Bigos 182

Bigos z kiełbasa wiejska i ulubionymi przyprawami. Zasmażka fajnie podkreśla smak bigosu i nadaje właściwą konsystencję. Jest szybki i smaczny. Polecam. Bigos Składniki: kapusta kiszona 1 kg kiełbasa 30 dag boczek 30 dag grzyby suszone 3 dag cebula 1 sztuki konsenwat pomidorowy 2 łyżki czosnek 2 ząbki smalec 2-3 łyżki liście laurowe 2 angielskie ziele 10 ziarenek owoc jałowca

Gotowanie-uk
Pierogi z ziemniakami 107

ciasta ugotowanego rozgniecionego ziemniaka. Ciasto na pierogi jest bardzo wdzięczne, gdyż pasuje do niego niemalże każdy farsz. W Polsce przeważają farsze mięsne, często smażone mięso z cebulką, także z kiszoną kapustą i grzybami, szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Popularne są nadzienia z twarogiem, ziemniakami, nadzieniem rybnym. Latem fajnie sprawdzają się nadzienia owocowe, np. z truskawkami, malinami czy jagodami. Polewane

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania