Dziś gulasz rodem z Indii. Bardzo pożywny, smakowity i aromatyczny. Królują tutaj kalafior i ziemniaczki, syte i pożywne. Spora ilość przypraw podkreśla tylko smak warzyw i nawet zagorzali mięsożercy zajadają ze smakiem. No ale do rzeczy, przepis jest prosty więc każdy zainteresowany sam sobie taki gulasz przygotuje. Polecam serdecznie i zapraszam do stołu. Gulasz z warzyw po indyjsku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWydaje Wam się, że kalafior nie idzie w parze z borówkami...? Nic bardziej mylnego! Keto tarta kalafiorowa z borówkami to pyszny dowód na to, że to niezwykle udane połączenie! Słodkie, warzywne, a przede wszystkim niskowęglowodanowe i wysoko odżywcze. Polecam do kawy! Artykuł Keto tarta kalafiorowa z borówkami (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlbezpośrednio od kuriera. Surowe warzywa świetnie zdają egzamin jako przekąski. Chrupiąca kalarepa lub młoda marchewka to idealna propozycja na drugie śniadanie. Komponując tradycyjny obiad, pamiętaj o fasolce szparagowej i kalafiorze. Zimne zupy Wytrawne zupy na zimno skutecznie gaszą pragnienie i głód. Do przygotowania chłodnika przyda Ci się jogurt, kefir, maślanka albo zsiadłe mleko. Najpopularniejsza wersja zimnej zupy bazuje na botwince
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 250 g mrożonego kalafiora lub 1 swieży nieduży ciasto francuskie 1 łyżka przecieru pomidorowego słodka papryka pieprz kajeński majeranek … Czytaj dalej Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego
czarrna od kuchniktóraś z poniższych propozycji okaże się także Waszym ulubionym daniem? Przepisy są proste w wykonaniu. Serdecznie zapraszam! Pyszne obiady dla całej rodziny – moje ulubione Genialne danie obiadowe z kalafiorem – niezwykle aromatyczne i po prostu przepyszne Kurczak curry z pomidorami – to chyba nasz numer jeden, bo uwielbiają go także dzieciaczki Spaghetti z mozzarellą i oliwkami – gdy naprawdę
Natka Pietruszkipomidor (IG = 15), ogórek (IG = 15), fasolka szparagowa (IG = 15), czerwona papryka (IG = 15), cebula (IG = 15), kiełki (IG = 15), cukinia (IG = 15), brukselka (IG = 15), pieczarki (IG = 15), kalafior (IG = 15), orzechy (IG = 15), kapusta kiszona (IG = 15), czerwona soczewica (IG = 25), truskawki (IG = 25), maliny (IG = 25), mleko (IG = 30), chudy, odtłuszczony twaróg (IG = 30), jogurt naturalny
Zdrowy Styl Joannywysokotłuszczowa zwana też keto. Podobają mi się przepisy z jej bloga i czasami z nich korzystam. Zupa z tego przepisu jest przepyszna więc polecam z czystym sercem. Zupa z kalafiora keto, zwana złotą zupą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepołożyć według uznania. Można rozłożyć jeszcze u góry. Rozłożyć mięso razem z marynatą u góry. Na to rozłożyć obraną i pokrojoną w talarki cukinię, por pokrojony w cienkie paseczki, kalafior rozdrobniony w małe kwiatuszki. Lekko wbić między mięso. Polać śmietaną. Przykryć folią aluminiową. Nagrzać piekarnik do 210 C i piec 40 minut. Na koniec sprawdzić czy mięsko jest upieczone. Smacznego
Kuchnia PokoleńSzybka i bardzo smaczna zapiekanka na ekspresowy obiad. Robię ją bardzo często w sezonie cukiniowym - wszyscy domownicy ją uwielbiają ;)
Prosty przepis naProsta i lekka sałatka z kalafiora z dodatkiem kwaskowatym porzeczek dla osób które lubią nietypowe połączenia i smaki. W dodatku pięknie die prezentuje i ciekawie smakuje . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikktóre dostępne i jedzone są niezależnie od sezonu. Na podobnym poziomie, jak przed rokiem kształtowały się deklaracje konsumpcji cebuli dymki (63%) i rzodkiewki (58%). Spadło natomiast spożycie sałaty (63%), kalafiora (37%) i brokułów (36%). Spożywanie owoców i warzyw podczas poszczególnych posiłków Polacy najczęściej jedzą warzywa i owoce na obiad – 92% osób, które w ogóle jadły ten posiłek. 77% deklaruje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!natomiast znalazła przepis na blogu M argarytki . Składniki na 4 osoby: 8 dużych pałek z kurczaka 2 cukinie 1 cebula 3 duże marchewki 6 różyczek brokuła 6 różyczek kalafiora 300 gr boczku wędzonego, pokrojonego na plastry cienkie jak papier Marynata 3 łyżki oleju/oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżka jogurtu
moj przepis na