Myślę, że sałatka owocowa stanie się hitem w Waszym domu i z całą pewnością stanie się pozycją obowiązkową Waszego menu. Sałatka taka jest niezwykle orzeźwiająca, lekka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis, który stworzyliśmy będąc na poście :) Polecamy Wam pyszną, postną i łatwą w przygotowaniu zupę kalafiorową :) Składniki na zupę: – 500 g kalafiora – 1 marchewka – 1 pietruszka – 1 cebula – 3 gałązki natki pietruszki – sól – pieprz – mielony kminek – woda Składniki
Kuchenne WariacjeJakiś czas temu wrzucałam przepis na Kuku Sabzi ( klik ) czyli omlet z dodatkiem natki, orzechów i żurawiny. Dziś proponuję Wam podobne danie, tym razem z moim ukochanym kalafiorem :) Czytaj więcej
Kasia Sarnakuchni nadal króluje kalafior :-) Tym razem trafił do zupy. Zrobiłam ją niemal z tych samych składników, z których ostatnio lepiłam prezentowane tutaj kotlety (2 wpisy wstecz). Wolę kiedy zupa nie jest kremem, ale pływają w niej kawałki warzyw. Dlatego dodałam grzanki jako posypkę - żeby w zupie coś chrupało. Czytaj więcej
Kasia Sarnabardzo szybko znika z talerzy. Czasu i pracy przy nim nie za dużo, jak to przy risotto, 30 minut i obiad gotowy. Zachęcam do wypróbowania. Mleczne risotto z kalafiorem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś również zapraszam Was na danie na bazie kalafiora. Są to delikatne kotleciki, bardzo szybkie w przygotowaniu. Ja je usmażyłam, ale pieczone też wyjdą świetnie, trzeba tylko dolać oleju do masy, aby nie były zbyt suche. Czytaj więcej
Kasia SarnaTakie danie jednogarnkowe na wiosnę czyli to i owo w jednym garnku, mnóstwo smaku i aromatu. Tak też znalazły się tutaj ukochane warzywa: kalafior i botwina oraz kasza bulgur. W rezultacie zajadaliśmy pyszną zupę na obiad, którą polecam bardzo gorąco. Wiosenna zupa kalafiorowo - botwinkowa z bulgurem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziołowy, sól, pieprz czarny Ponadto: około 250 g makaronu (dałam świderki, ale penne czy kokardki też się sprawdzą) około 400 g mrożonych warzyw (dałam mrożonkę składającą się z brokuła, kalafiora i marchwi) 150 g sera żółtego Sos: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła 2 szklanki mleka około 180 g śmietany 18 % 150 g sera żółtego sól, pieprz, suszone pomidory
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka 50 dag mieszanki warzyw mrożonych (brokuły, marchewka baby, kalafior) 20 dag ryżu (np. jaśminowego) 2 łyżki oleju roślinnego 4 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku 1 łyżka startego imbiru 1 i 1/2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju sezamowego 1/2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka czarnuszki sól, pieprz Sposób wykonania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pierś
Qchnia po prostuSkładniki: 30-40 dkg filetów rybnych, u mnie dorsz 1 cebula 3-4 ziemniaki 1/2 kalafiora 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2-3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 świeże … Czytaj dalej Rybne curry Jamiego Olivera
czarrna od kuchniNiby zwykła zupka jarzynowa, ale z dodatkiem kluseczek z dodatkiem dyni. bulion 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 por 10 -20 dkg fasolki szparagowej kawałek kalafiora sól , pieprz listek, ziele domowa vegeta śmietana 10 dkg purre z dyni około 3-4 łyżki mąki 1 jajko Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przełożyć do bulionu.Doda
Moje domowe kucharzenieniespodziewanych gości. Składniki: zielone oliwki szparagi marynowane – ze słoiczka – pokrojone na kawałki ser feta pokrojony w kostkę ugotowany w osolonej wodzie brokuł ugotowany w osolonej wodzie kalafior sos: jogurt naturalny, majonez czosnek, sól, pieprz Składniki umieszczam w misce, sos podaję oddzielnie. Pycha. Polecam. Artykuł Sałatka imprezowa z marynowanymi szparagami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 700 g mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka baby) 1litr bulionu warzywnego 1 puszka mleczka kokosowego 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła sól, pieprz ryż Sposób wykonania: W dużym garnku podgrzewamy bulion. Gdy zacznie wrzeć wkładamy do niego pierś kurczaka. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie wyciągamy mięso i studzimy. W tym czasie
Qchnia po prostuOryginalna i bezglutenowa alternatywa dla klasycznego placka: pizza przygotowana na... Artykuł PIZZA NA KALAFIOROWYM SPODZIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE