biszkoptami, które nigdy mi nie opadają. Polecam! Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 2/3 szklanki (100g) mąki pszennej 2/3 szklanki (100g) maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia Przygotowanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C . Dno tortownicy o średnicy około 25-26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając
Blondynka Gotujeprzepis i sami zobaczycie, że na jednej zjedzonej się nie skończy ;) Składniki na 36 sztuk średnich muffinek: 2 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciemnego kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki wrzątku 1 łyżeczka
Blondynka Gotujejajecznej przesiałam mąki i proszek do pieczenia i mieszałam łyżką szybko i energicznie, ruchami od dna, aby masa maksymalnie się napowietrzyła. Ułożyłam 3 łyżki ciasta, do którego dodałam gorzkiego kakao, tyle, aby ciasto zyskało kolor. Tą malutka ilość ciasta rękawem cukierniczym wycisnęłam wzory na papierze do pieczenia, który czekał w formie na ciasto:) Na te moje wyciśnięte wzorki wylałam jasną
Blondynka Gotujejajecznej przesiałam mąki i proszek do pieczenia i mieszałam łyżką szybko i energicznie, ruchami od dna, aby masa maksymalnie się napowietrzyła. Ułożyłam 3 łyżki ciasta, do którego dodałam gorzkiego kakao, tyle, aby ciasto zyskało kolor. Tą malutka ilość ciasta rękawem cukierniczym wycisnęłam wzory na papierze do pieczenia, który czekał w formie na ciasto:) Na te moje wyciśnięte wzorki wylałam jasną
Blondynka Gotujesłowa mojego syna i wszystkich, którzy mieli możliwość posmakowania tego tortu. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jajka - żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę
Blondynka GotujeCzas pieczenia: 4 5 - 50 min. Ciasto /keksówka/ puszka fasoli czerwonej (380 g przed odsączeniem) 3 jaja 4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego 4-5 łyżek kakao 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka syropu z agawy garść suszonych moreli garść suszonych śliwek kilka orzechów włoskich, posiekanych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Przygotowanie Przygotowanie puree
coolinarnastrefa.blogspot.comtortownica: 23 cm } Temperatura pieczenia: 150ºC | Czas pieczenia: 1h 30 min. Spód 120 g ciasteczek (użyłam ciasteczka San holenderskie półsłodkie z czekoaldą) 50 ga stopionego masła 1 łyżeczka kakao 1 łyżka likieru Amaretto Masa serowa 1 puszka mleka słodzonego 500 g tłustego sera zmielonego (Garwolin w kiełbasce) 200 g sera półtłustego, w kostce 3 jaja 1 łyżka mielonych migdałów
coolinarnastrefa.blogspot.compieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki kardamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0,5 łyżeczki kakao ok. 1 szkl. orzechów (orzechy laskowe, brazylisjkie, włoskie) 2 jaja (dałam 3) 3 łyżki oleju kukurydzianego (użyłam z pestek winogron) sok z 1 pomarańczy Krem 300 g sera ricotta (jeśli
coolinarnastrefa.blogspot.comcukru ) 2 jajka 2 żółtka 1 szkl. mleka 1. Ciasto Masło posiekaj z mąką. Dodaj pozostałe skłądniki i wyrób. Podziel na dwie częśi. Do jednej dodaj dwie łyżeczki kakao. Włóż obie części na co najmniej 1 godz. do lodówki. Wyjmij i każda podziel jeszcze na pół. Upiecz 4 placki w tortownicy w temp. 200 st. C. 2. Masa Rozpuśc
Słodkości i nie tylkoTemp. pieczenia: 180 C Czas pieczenia : 50 - 60 minut Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 1/4 szkl. cukru 2 żółtka 1,5 szkl. mąki 1 łyżka śmietany 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg zmielonego sera 3/4 szkl. cukru 130 g masła 5 jaj 2 białka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej
Słodkości i nie tylkowarstwą białą i kajmakową ;) Wymiary tortownicy : średnica 23 cm Czas pieczenia : 45 - 50 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki : Na ciasto: 100 g margaryny szklanka mąki żółtko 2 łyżki kakao i cukru Na masę serową: 50 g masła 750 g sera białego zmielonego może być z kubełka 100 g cukru 4 jajka opakowanie sermixu 125 ml mleka
Słodkości i nie tylko125g margaryny 1 jajko 400g maki 120g cukru pudru 30ml miodu 1 lyzeczka proszku do pieczenia mozna 20g kakao (jesli chcemy czekoladowe) Make, cuker puder i proszek do pieczenia mieszamy razem Dodajemy na to margaryne i siekamy ja Wbijamy jajko i wszystko razem rozrabiamy Wlewamy miod i znow ugnatamy Jak juz ciasto jest rozrobione wkladamy do lodowki
Klaudynkowa kuchniaCiasto 125 dag margaryny 1 jajko 400 g maki 50ml miodu 20 g kakao 1 lyzeczka proszku do pieczenia 120 g cukru pudru Mieszamy razem make, kako, cukier puder i proszek do pieczenia Dodajemy jajko i posiekana margaryne Wszystko razem ugniatamy dodajac stopniowo miod Kiedy juz ciasto jest gotowe dzielimy
Klaudynkowa kuchniaWaszych stołach. Liczę na ciekawe baby, mazurki i inne wypieki świąteczne - chętnie obejrzę też zdjęcia Waszych ciast, ale dołączenie fotki nie jest warunkiem konkursu. Ponieważ nagrody funduje producent kakao DecoMorreno więc miło by było żeby ten składnik znalazł się w Waszym przepisie :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzacukru - 1/2 litra mleka - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 cukry waniliowe - 1 margaryna Polewa czekoladowa: - 1/2 szklanki cukru pudru - 1/2 kostki margaryny - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Wszystkie podane składniki na ciasto zagniatamy, wyrabiamy i dzielimy na dwie cześci. Każdą pieczemy w 180 C przez około 30 minut (na złoty kolor). Jak blaty upieczone
Zainspirowana w kuchni