kakao - 6140 przepisów (strona:267/410)

Ciasto "wiśnie w czekoladzie" 218

paczka miękkiego  masła (250g) 1 szklanka cukru (220) 4 jajka - oddzielnie białka i żółtka czubata szklanka mąki pszennej (200g) 4 płaskie łyżki maki ziemniaczanej (40g) 4 łyżki kakao (35g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 500g wiśni wydrylowanych 2 łyżki mąki Na polewę  2 tabliczki gorzkiej czekolady  1/4 śmietany 30%  Wykonanie : Czekoladę pokroić

Malinowa Kawiarenka
Śniadaniowy serniczek czekoladowy z jagodami i orzeszkami 141

można jeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 2 minuty, aby otrzymać puszysty, gorący i niezwykle kremowy serek śniadaniowy :) Składniki : 4 łyżki twarożku 1 banan 2 łyżeczki ciemnego kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu (serniczek jest słodki od banana) Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty

Chocolate Muffin Blog
Cynamonowe ciasto ze śliwkami. 102

szklanki cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki kakao 0,5 słoika dżemu, najlepiej z dużymi kawałkami owoców, idealny byłby oczywiście własnej produkcji, ale może być też kupny (ja dałam swojski dżem śliwkowy) 6-8 śliwek margaryna i bułka tarta

Rozpustne gotowanie
Sernik Agnieszki. 141

wiaderku 0,75 l mleka 5 żółtek 1,5 szklanki cukru zwykłego 2 budynie śmietankowe z cukrem 0,5 szklanki oleju POLEWA: 0,5 kostki margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 5 łyżek cukru pudru wiórki kokosowe do posypania     Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto i mieszamy za pomocą miksera, aż powstaną grudki. Blaszkę wykładamy papierem

Rozpustne gotowanie
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi. 361

zimą nie przepadamy, toteż trzeba było sobie jakoś humor poprawić. W takie zimowe wieczory lubimy z mężem napić się gorącego mleka z miodem, lub prawdziwego kakao z cynamonem, a do tego jeszcze cieplutkie bułeczki lub rogaliki drożdżowe. Resztę bułeczek zabieramy z mężem do pracy i do kawusi jest jak znalazł. Rogaliki można oczywiście ozdobić lukrem lub strużkami rozpuszczonej czekolady

Rozpustne gotowanie
Buchty- drożdżowe bułeczki. 221

przyjemniejszego o poranku, niż zapach świeżo pieczonych, drożdżowych bułeczek. Do tego jeszcze kubek gorącego kakao i śniadanko gotowe. Buchty są łatwe w przygotowaniu, bardzo, bardzo mięciutkie, puszyste i przepyszne! Przygotowałam je wczoraj na podwieczorek, mąż nawet nie czekał aż ostygną (musiałam się spieszyć z robieniem zdjęć), część zjedliśmy, część podarowaliśmy znajomym i chcąc nie chcąc, wieczorem przygotowywałam już drugą porcję

Rozpustne gotowanie
Sernik intensywnie waniliowy. 115

President 0,5 l mleka 1 laska wanilii 5 żółtek 1,5 szklanki cukru zwykłego 2 budynie waniliowe 0,3 szklanki oleju POLEWA: 0,5 kostki margaryny 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 5 łyżek cukru pudru rodzynki     Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto i mieszamy za pomocą miksera, aż powstaną grudki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia

Rozpustne gotowanie
Rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową. 140

Pyszne, mięciutkie, puszyste, delikatne rogale wypełnione aksamitnym, aromatycznym, serowym nadzieniem, pychotka! W sam raz na drugie śniadanie, podwieczorek, czy deser, z kubkiem kawy lub kakao. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z serem i skórką cytrynową ROZCZYN: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 700 g mąki pszennej RESZTA SKŁADNIKÓW: 2 jajka 200 ml ciepłego mleka

Rozpustne gotowanie
Rogale drożdżowe z jabłkami. 136

Mięciutkie, puszyste, delikatne ciasto z soczystymi jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Pycha!!! W sam raz na podwieczorek w zimne, deszczowe, jesienne popołudnia, lub na śniadanie z kubkiem kakao.... Mmmm.... Polecam!!! Składniki na rogale drożdżowe z jabłkami na 32 sztuki 700 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 300 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 75 g cukru 0,5 łyżeczki soli

Rozpustne gotowanie
Chlebek cynamonowy. 128

czasu do czasu lubię rano zjeść chałkę, słodką bułeczkę maślaną lub właśnie taki chlebek. Pachnący, średnio słodki za to o bogatym smaku. Czasami posmaruję go sobie masłem, czasami wystarczy kakao do picia. Kawałek zabieram do pracy, idealnie komponuje się ze smakiem białej kawy. Czasami zostaje kawałek na podwieczorek, wtedy przygotowuję tosty francuskie. Pycha!!! Polecam! Składniki na chlebek cynamonowy

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka imbirowe. 102

tylko dla dzieci)! Składniki na ciasteczka imbirowe: 300 g mąki (u mnie 50 g krupczatki i 250 g tortowej) 100 g cukru pudru (u mnie jasno brązowy) 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 1,5 łyżeczki imbiru w proszku szczypta mielonego kardamonu            / szczypta mielonego ziela angielskiego

Rozpustne gotowanie
Kluski leniwe. 418

kluski leniwe: 250 g zmielonego twarogu 2 łyżki cukru 1 jajko około 3/4 szklanki mąki szczypta soli DO PODANIA: roztopione masełko cukier puder (u mnie karmelowy) ewentualnie cynamon lub kakao      Do 4-5 litrowego garnka wlewamy wodę do 3/4 wysokości, zagotowujemy. Gdy woda się grzeje robimy kluski. Ser rozcieramy z jajkiem i cukrem, dodajemy sól i mąkę

Rozpustne gotowanie
Deserowe spaghetti z pieczonym jablkiem i czekoladowa nuta 116

wielkości jabłek -jabłka powinny się lekko podpiec ale nie mogą się rozpłynąć. Teraz już tylko pora na naszą masę czekoladową :) Topimy 40g gorzkiej czekolady, w osobnej misce przesiewamy mąkę, kakao dodajemy cynamon następnie 3 jajka. Dodajemy cukier puder   - dolewamy roztopioną czekoladę. Mieszamy mikserem przez około 5 minut Następnie wyrabiamy w rękach masę. Na folii kładziemy masę i przykrywamy

dlaSmaQ
Brownie z waniliową ricottą 142

blaszkę 25x25 cm Ciasto ciemne: 4 jaja 10 dag cukru 20 dag masła 20 dag czekolady gorzkiej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4-5 pełnych łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa serowa: 50 dag sera ricotty lub twarogowego 1 jajo 1/3 szklanka cukru pudru świeża wanilia z 2 lasek  1 łyżka mąki pszennej

Apetyczna babeczka
Zapychacze 174

również wykorzystanie śniadaniowych kulek czekoladowych :) Są idealnym dodatkiem do kawy! Tak jak wskazuję nazwa... naprawdę "zapychają". Polecam! Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki krupczatki 4 łyżki kakao 1 szkl. chrupek śniadaniowych czekoladowych 1 szkl. cukru pudru 1/2 szkl. wody 1/2 szkl. oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka Dodatkowo: 2 łyżki cukru do posypania na wierzch

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania